Maandag had ik vrij. Ik moest naar de tandarts en vervolgens had ik grootse plannen voor m’n blog. Filmpje editten, 100 dingen schrijven, foto’s maken enzoveurts. Kwam niks van terecht, dat viel te verwachten. Uiteindelijk ben ik toch maar even achter het fornuis gaan staan en bakte ik een gezonde peer-crumble met wat ik nog in huis had. Resultaat: LEKKER.

Dit recept is geïnspireerd op het crumble recept van littlespoon.nl.

Wat heb je nodig?

– 60 gram boekweitmeel
– 60 gram tarwemeel
– 60 gram haver
– 150 gram gesmolten kokos cream
– honing
– 3 peren
– amandelschaafsel

Ik heb het recept van littlespoon een beetje aangepast en een beetje versimpeld. Niet dat het zo moeilijk was, maar omdat ik sommige dingen niet had of vervangen heb 🙂

Hoe maak je het?

Vet je ovenschaal of taartvorm in en verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de peer in blokjes en mik dit in de schaal. Ik heb ze in dit geval geschild. Meng er een beetje boekweitmeel doorheen en giet er ook wat honing overheen. Meng dit en laat het mengsel even staan.

DSC_0454

Laat de kokos cream smelten in heet water/kokend water. Vervolgens schep je dit door het mengsel van het meel en de haver, totdat het kruimelig wordt. Dit mengsel kan je over de peren strooien en erbovenop strooi je amandelschaafseltjes. Doe er nog wat honing overheen en de crumble kan nu ongeveer een minuut of 20 in de oven.

Morgen ga ik dit lekker even in de magnetron doen en eten bij mijn kwark. Ik heb hier zo-veel zin in, ben heel benieuwd hoe die combinatie is 😀

Eet smakelijk!