Selecteer een pagina

Gezonde peer-crumble

02 december 2015

Maandag had ik vrij. Ik moest naar de tandarts en vervolgens had ik grootse plannen voor m’n blog. Filmpje editten, 100 dingen schrijven, foto’s maken enzoveurts. Kwam niks van terecht, dat viel te verwachten. Uiteindelijk ben ik toch maar even achter het fornuis gaan staan en bakte ik een gezonde peer-crumble met wat ik nog in huis had. Resultaat: LEKKER.

Dit recept is geïnspireerd op het crumble recept van littlespoon.nl.

Wat heb je nodig?

– 60 gram boekweitmeel
– 60 gram tarwemeel
– 60 gram haver
– 150 gram gesmolten kokos cream
– honing
– 3 peren
– amandelschaafsel

Ik heb het recept van littlespoon een beetje aangepast en een beetje versimpeld. Niet dat het zo moeilijk was, maar omdat ik sommige dingen niet had of vervangen heb 🙂

Hoe maak je het?

Vet je ovenschaal of taartvorm in en verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de peer in blokjes en mik dit in de schaal. Ik heb ze in dit geval geschild. Meng er een beetje boekweitmeel doorheen en giet er ook wat honing overheen. Meng dit en laat het mengsel even staan.

DSC_0454

Laat de kokos cream smelten in heet water/kokend water. Vervolgens schep je dit door het mengsel van het meel en de haver, totdat het kruimelig wordt. Dit mengsel kan je over de peren strooien en erbovenop strooi je amandelschaafseltjes. Doe er nog wat honing overheen en de crumble kan nu ongeveer een minuut of 20 in de oven.

Morgen ga ik dit lekker even in de magnetron doen en eten bij mijn kwark. Ik heb hier zo-veel zin in, ben heel benieuwd hoe die combinatie is 😀

Eet smakelijk!

Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, moeder van ons eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over moederschap!

NIEUWSTE BLOGS

Roomtour babykamer

Roomtour babykamer

Nu pas?! Ja nu pas! Omdat Norah 3 weken te vroeg kwam, was ik nog niet helemaal toegekomen aan de puntjes op de i. Haar kamertje was klaar, het wiegje was bekleed en de commode ingericht, maar het mocht nog wel net een tikkie leuker. De inspiratie kwam me niet direct...

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

De reden dat ik dit artikel ben gaan schrijven, is omdat ik de laatste tijd regelmatig contact heb gehad met volgers op Instagram die worstelen met de combi zwanger worden en overgewicht hebben. Ze lopen aan tegen vooroordelen, of hebben last van de vooroordelen die...