Selecteer een pagina

Dingen die je niet meer alleen kan doen als je een kitten hebt

07 december 2015

Sinds Poes bij ons woont (ja hoor, praat er gewoon over als een huisgenoot) heb ik geen privacy meer. Maar dan ook echt 0,0 he. Let me tell you alle dingen die je niet meer alleen kunt doen met een poezenbeest in huis. Inclusief collages van de mooiste Poesmomenten.

1. Toiletteren

Kijk, en als ze dan nog eens standvastig was – binnen of buiten – maar nee, het is altijd half. Staat de deur open, wil ze naar binnen. Doe ik de deur dicht, wil ze naar buiten. Is ze buiten en doe ik de deur dicht, wil ze weer naar binnen. Gevolg? Ik kan de deur niet meer dicht doen. Sorry lieve vriend, sorry voor alles. Ze springt op schoot, of gaat half in de pot hangen (tja) of geeft een miljoen kopjes terwijl ze al mauwend haar ellende uitdrukt. Ja meid, je kiest er zelf voor om hier te zijn.

IMG_3402

2. Douchen en/of badderen

Hier speelt zich hetzelfde ritueel met of dichte deur of open deur af. Vaak ben ik ‘s ochtends niet echt in staat om een lange discussie met Poes aan te gaan dus laat ik het haar maar uitzoeken, met open deur. Ze springt altijd op het kastje onder de wasbak. Belangrijke kanttekening hier: daar past ze helemaal niet meer tussen. Dus flikkert ze 100 flesjes en tubes om om vervolgens op de badrand te gaan zitten. Tuurlijk valt ze in bad. Tuurlijk. Is al aantal keer gebeurd. Als je klaar bent en uit bad stapt, gaat ze hard mauwend rondjes rennen rond je benen, want de volgende stap is eten voor haar. Gevolg: een vachtje rond de enkels. Sehr fijn.

IMG_1714

IMG_3403

3. Eten

Eten doe je nooit meer alleen. Ook niet als je lekker in je eentje – ongesteld, natgeregend en met een fikse portie zelfmedelijden – een zak chips leeg wil eten. Ongestoord. Never nooit meer jongens. Tijdens het avondeten gaat ze al op de gang want ben het wel zat om 25 keer per minuut een poes van tafel te vegen.

En weet je wat dan nog het erge is? Dan geef je d’r wat, en dan moet ze het niet. Het is pure nieuwsgierigheid, ze vindt het niet eens lekker. Leuk hoor, een kitten met een eigen wil.

4. Slapen

In de eerste 3 weken dat ze bij ons was waren we ervan overtuigd dat we haar niet in bed wilde hebben. De slaapkamerdeur ging dicht en zij ging zelf lief in het mandje liggen wat op de gang stond. De slaapkamer was verboden terrein. Hoe meer we ons aan haar gingen hechten, hoe moeilijker ik het vond om die deur dicht te doen ‘s avonds. En zo geschiedde dat ze mee ging en nu aan het voeteneind slaapt. In het begin was het retespannend om onder de dekens te kruipen en denkbeeldige vijanden weg te jagen met het indrukwekkende gemiauw (not). Toen kreeg ze een fase dat ze bij m’n hoofd sliep. Dit duurde gelukkig niet lang want hoe lief ze ook is, dat gespin constant naast je oor is heuuul irritant. Nu is het het voeteneind, tussen m’n voeten in of in het kuiltje van m’n knieën als ik op m’n zij slaap. Te lief, die aanhankelijkheid. Het enige probleem hier: ik ben bang dat ik d’r uit bed gooi dus soms slaap ik enorm verkrampt.

IMG_3401

5. Voetbal kijken

Not that I care, maar m’n vriend des te meer: voetbal kijken is hopeloos. Ze wil constant het balletje pakken en als ze die even niet ziet, wil ze ook nog wel zo’n klein spelertje in zo’n fel shirtje grijpen.

IMG_3397

6. Werken

Ik ben al 3 toetsen kwijt van m’n laptop. Dus.

7. Huishoudelijke taken

Poes be like:
Afwassen? Forget it. Ik ga wel in de wasbak zitten. Of als ik een goede bui heb, ernaast en dan volg ik elke beweging die je doet.

Koken? Je hebt m’n hulp nodig. Ik moet erbovenop zitten.
Doekje over de tafel? Laat ik erdoorheen lopen om te controleren of je het goed hebt gedaan.
Mijn kattenbak verschonen? Dit doe jij niet goed. Ik moet erin zitten.

kitten

Enzovoorts.

Maar ik hou van d’r en ze brengt zoveel gezelligheid! Ik wist niet dat een kitten zoveel lol kon brengen. We lachen ons helemaal stuk om d’r als ze weer met 4 poten tegelijk in de lucht springt, of wanneer ze keihard miauwt als ze ons even kwijt is. Ik vind het superleuk dat ze zo op zoek is naar gezelligheid. Mijn kleine poezenbaby.

Laat jouw huisdier je ook nooit alleen?

Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, zwanger van eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over de zwangerschap!

NIEUWSTE BLOGS

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

De reden dat ik dit artikel ben gaan schrijven, is omdat ik de laatste tijd regelmatig contact heb gehad met volgers op Instagram die worstelen met de combi zwanger worden en overgewicht hebben. Ze lopen aan tegen vooroordelen, of hebben last van de vooroordelen die...

Zwanger in corona-tijd: hoe is dat voor mij?

Zwanger in corona-tijd: hoe is dat voor mij?

Wanneer deze blog online komt, ben ik alweer aan het eind van m'n 28 weken zwangerschap. Waar ik het in het begin zooooo traag vond gaan, vliegt de tijd nu voorbij. Ik weet wel waarom ik het langzaam vond  gaan in het begin: ik mocht het aan niemand vertellen! En toen...

Feeling festive? The Body Shop special editions

Feeling festive? The Body Shop special editions

The Body Shop blijft me elk jaar weer verrassen met nieuwe, frisse geuren. Deze maand kwam er een heerlijke tas binnen vol met de nieuwe feestelijke geuren van The Body Shop. De komende weken ga je nog meer lezen over de inhoud, maar vandaag trappen we af met de...