Dingen die je niet meer alleen kan doen als je een kitten hebt

Sinds Poes bij ons woont (ja hoor, praat er gewoon over als een huisgenoot) heb ik geen privacy meer. Maar dan ook echt 0,0 he. Let me tell you alle dingen die je niet meer alleen kunt doen met een poezenbeest in huis. Inclusief collages van de mooiste Poesmomenten.

1. Toiletteren

Kijk, en als ze dan nog eens standvastig was – binnen of buiten – maar nee, het is altijd half. Staat de deur open, wil ze naar binnen. Doe ik de deur dicht, wil ze naar buiten. Is ze buiten en doe ik de deur dicht, wil ze weer naar binnen. Gevolg? Ik kan de deur niet meer dicht doen. Sorry lieve vriend, sorry voor alles. Ze springt op schoot, of gaat half in de pot hangen (tja) of geeft een miljoen kopjes terwijl ze al mauwend haar ellende uitdrukt. Ja meid, je kiest er zelf voor om hier te zijn.

IMG_3402

2. Douchen en/of badderen

Hier speelt zich hetzelfde ritueel met of dichte deur of open deur af. Vaak ben ik ‘s ochtends niet echt in staat om een lange discussie met Poes aan te gaan dus laat ik het haar maar uitzoeken, met open deur. Ze springt altijd op het kastje onder de wasbak. Belangrijke kanttekening hier: daar past ze helemaal niet meer tussen. Dus flikkert ze 100 flesjes en tubes om om vervolgens op de badrand te gaan zitten. Tuurlijk valt ze in bad. Tuurlijk. Is al aantal keer gebeurd. Als je klaar bent en uit bad stapt, gaat ze hard mauwend rondjes rennen rond je benen, want de volgende stap is eten voor haar. Gevolg: een vachtje rond de enkels. Sehr fijn.

IMG_1714

IMG_3403

3. Eten

Eten doe je nooit meer alleen. Ook niet als je lekker in je eentje – ongesteld, natgeregend en met een fikse portie zelfmedelijden – een zak chips leeg wil eten. Ongestoord. Never nooit meer jongens. Tijdens het avondeten gaat ze al op de gang want ben het wel zat om 25 keer per minuut een poes van tafel te vegen.

En weet je wat dan nog het erge is? Dan geef je d’r wat, en dan moet ze het niet. Het is pure nieuwsgierigheid, ze vindt het niet eens lekker. Leuk hoor, een kitten met een eigen wil.

4. Slapen

In de eerste 3 weken dat ze bij ons was waren we ervan overtuigd dat we haar niet in bed wilde hebben. De slaapkamerdeur ging dicht en zij ging zelf lief in het mandje liggen wat op de gang stond. De slaapkamer was verboden terrein. Hoe meer we ons aan haar gingen hechten, hoe moeilijker ik het vond om die deur dicht te doen ‘s avonds. En zo geschiedde dat ze mee ging en nu aan het voeteneind slaapt. In het begin was het retespannend om onder de dekens te kruipen en denkbeeldige vijanden weg te jagen met het indrukwekkende gemiauw (not). Toen kreeg ze een fase dat ze bij m’n hoofd sliep. Dit duurde gelukkig niet lang want hoe lief ze ook is, dat gespin constant naast je oor is heuuul irritant. Nu is het het voeteneind, tussen m’n voeten in of in het kuiltje van m’n knieën als ik op m’n zij slaap. Te lief, die aanhankelijkheid. Het enige probleem hier: ik ben bang dat ik d’r uit bed gooi dus soms slaap ik enorm verkrampt.

IMG_3401

5. Voetbal kijken

Not that I care, maar m’n vriend des te meer: voetbal kijken is hopeloos. Ze wil constant het balletje pakken en als ze die even niet ziet, wil ze ook nog wel zo’n klein spelertje in zo’n fel shirtje grijpen.

IMG_3397

6. Werken

Ik ben al 3 toetsen kwijt van m’n laptop. Dus.

7. Huishoudelijke taken

Poes be like:
Afwassen? Forget it. Ik ga wel in de wasbak zitten. Of als ik een goede bui heb, ernaast en dan volg ik elke beweging die je doet.

Koken? Je hebt m’n hulp nodig. Ik moet erbovenop zitten.
Doekje over de tafel? Laat ik erdoorheen lopen om te controleren of je het goed hebt gedaan.
Mijn kattenbak verschonen? Dit doe jij niet goed. Ik moet erin zitten.

kitten

Enzovoorts.

Maar ik hou van d’r en ze brengt zoveel gezelligheid! Ik wist niet dat een kitten zoveel lol kon brengen. We lachen ons helemaal stuk om d’r als ze weer met 4 poten tegelijk in de lucht springt, of wanneer ze keihard miauwt als ze ons even kwijt is. Ik vind het superleuk dat ze zo op zoek is naar gezelligheid. Mijn kleine poezenbaby.

Laat jouw huisdier je ook nooit alleen?

38 comments

 1. Renske schreef:

  Hahaha! Wat een droppie! Ik ben trouwens bang voor katten als ze te dicht in mijn buurt komen. En nu pas weet ik waarom: ze stalken! :’) Een katje in huis lijkt me echt gezellig, maar tegelijkertijd heel irritant. Ze klimmen overal op en zo. Doe mij maar een konijntje en hond! :p

 2. Dina schreef:

  Aaaaah zo lief, al die leuke foto’s van poes. Daisy is nog steeds zo trouwens, dat ze mij overal achterna loopt en altijd wil kijken wat ik aan het doen ben. Zo lief!

 3. Sylvia schreef:

  Hahaha, dit is akelig herkenbaar! Vooral dat eten en toiletteren ;P En Chuck slaapt het liefst tegen m’n buik aan, ik voel me altijd schuldig als ik dan in een andere houding wil gaan liggen xD

 4. Sandra schreef:

  Hahahah, geweldig gedaan dit Margo! Wat een geweldige kat heb jij! :’)
  Ik heb er geen geen (boeh!), maar mijn vriend wel. Ik herken dus wel een aantal dingetjes. Dat voor de tv zitten zeker, daar heb ik toevallig vandaag ook een foto van in mijn diary. Maar hoe dan ook, het blijven toch lieve en gezellige beestjes!

 5. Annebel schreef:

  Ach poes is zó lief! Een herkenbaar verhaal… En dan bij ons thuis nog eens maal 2 😉 2 poezen op bed is af en toe best lastig, wij liggen dan helemaal verkreukeld te slapen omdat de meisjes graag het bed van 1.80×2.00 helemaal overnemen! Gelukkig springen ze hier niet op het aanrecht & de eettafel als we aan het eten zijn. Wel ligt de kleinste graag op schoot als we aan tafel zitten, vind ik heus niet erg! =) Ik kom er voor uit, ik ben een crazy catlady… Heerlijke blog weer Marg!! XXX

 6. Marion schreef:

  Aaah wat heerlijk dit! Ik zou zo graag zo’n beestje in huis willen, maar ja, mijn man heeft een allergie. Dan geniet ik maar extra van dit soort artikelen.

 7. Anna schreef:

  Ohhh, ik smelt <3! Dit is zó lief. Al die foto's! Haha, die bij de voetbal op TV ook echt. Zo leuk om een kat te hebben, ik kan niet wachten om er eentje te nemen zodra ik uit mijn studentenkamer wegga. Zou het er zo voor over hebben om dit soort taferelen mee te maken. Al is het wel slim om haar op de gang te doen met het avondeten, dat kan ik wel begrijpen!

 8. NailTalk schreef:

  Heeeeel herkenbaar. En dan heb ik ook nog een half siamees meisje die zeer vocaal is van haarzelf. Laat staan als ze niet bij me kan komen. Dat is een klaagzang met alle soorten toonhoogtes.
  Wat betreft het eten, ik heb haar nooit wat gegeven. Ze mag even ruiken, that’s it. Ik knip in mijn vingers als ze te ver gaat. Gevolg is eigenlijk dat ze nooit schooit, ook niet bij bezoek! Ik kan rustig eten met haar op mijn schoot.
  Wat een super lieve foto’s zeg. Ze groeit als kool zeg!!

 9. Whahahaha, wij hebben geen poes maar als ik alle dingen vervang voor onze hond Sully. Dan kloppen ze ook aardig. Hij klimt alleen in de badkamer niet op meubels maar in de wasmand. En ook wij wouden hem niet in bed hebben… De liefde voor hem heeft gewonnen. Maar jup je privé leven is ver voorbij. Het zijn net kinderen.

  1. Margo schreef:

   Haha, love always wins! Gezellig toch? 🙂

 10. Geri schreef:

  Wat een leuke foto’s. Wat een schatje. En het verhaal is zo herkenbaar. Ik heb ervan genoten.

  1. Margo schreef:

   Dank je Geri 🙂

 11. Sher schreef:

  Zó herkenbaar, hahaha.
  Die van mij laat me ook echt niet met rust. Die volgt me door het hele huis. Als ik iets probeer te eten is ze zelfs in staat om het uit mijn handen te slaan.

  1. Margo schreef:

   Oeiii wat een krengetje 😀 Maar wel altijd lachen achteraf toch?

 12. Ysanne schreef:

  Hahha dit is zo leuk, Poes heeft ook echt een hoofd vol karakter. Zelfs als niet-katten mens krijg ik hier een awww gevoel van. Leuk ding blijft het!

 13. Kimberley schreef:

  Dit is niet zomaar herkenbaar, dit heb ik gewoon stiekem geschreven en jij hebt het online gezet, haha. Wat een gedoe met die beestjes 😉 Maar… Ze geven zoveel liefde, dat maakt alles weer goed. En die van ons zit nu lekker in de puberteit, dus we hebben het enorm gezellig hier :’)

 14. Amy schreef:

  Haha zo schattig!

 15. Saar schreef:

  En als je nou denkt dat het wel gestopt is als ze een jaar of 11 is… Helaas… Ik heb al jaren geen eigen leven meer maar ach… ze zijn zo lief!

 16. Hahaha heel herkenbaar! Onze kat heeft ook een zwak voor plastic. Vooral de plastic tasjes moeten à la minute kapot. Waarom? Geen idee, het moet gewoon… xD

 17. Fleur schreef:

  Haha, wat een heerlijk en herkenbaar artikel!
  Geweldig! Hoewel mijn kat soms best wel een hele erge bitch kan zijn, heeft ze toch wel veel van deze kattenkwaad uitgespookt. En met name net door de deur de garage inglippen ofzo. En inderdaad, als jij gaat douchen of tandenpoetsen; mevrouw zit er naast. En ook als ik ‘s morgens uit bed komt, hoe nodig ik ook naar de wc moet, éérst moet dat raam open omdat mevrouw anders oorverdovend blijft miauwen. En wedden dat dan de hele buurt wakker is:)?
  Ja, stiekem vind ik het ook gewoon heeeeul leuk!

 18. Astrid schreef:

  Geen kat hier maar soms is de hond van mijn ouders bij mij en dan hoef ik ook nooit alleen te eten en tijdens het koken zit hij er ook graag bij. Gelukkig kan hij niet op het aanrecht klimmen 🙂

 19. Manon schreef:

  Wow, Poes zit echt aan je gekleefd! Wij hebben 2 katten maar die hebben we wel altijd discipline bij gebracht. Ze weten donders goed wat wel en niet mag. Toch vind er eentje het ook altijd heel leuk om die grenzen wat op te rekken, maar 1x zn naam roepen is genoeg om hem weg te jagen.

  1. Margo schreef:

   Och ja, ze weten het dondersgoed he? 😀

 20. Lizzy schreef:

  Ah wat een schattige kitten! Echt een lieverd zeg! Haha, eten doe je zeker niet alleen met een kat! Grappig dat als je haar iets geeft, ze het niet eens lust! Wat ondeugend zijn ze toch, katten haha!

 21. Eske schreef:

  Haha super leuk! Ik zat ook aan een kitten te denken, maar daar moet ik nu nog maar eens goed over nadenken haha. Wel echt super lief

  1. Margo schreef:

   Neee doen! Het brengt zooooveel gezelligheid Eske! Echt!

 22. Sytse schreef:

  Hahaha jaaa! Toen ik de titel zag wilde ik meteen roepen: POEPEN! Mijn katten (ja beide) willen dan graag mee het toillet in. Ze krullen zich dan helemaal op in m’n broek die half op de grond hangt. Gezellig.

  1. Margo schreef:

   Hahaha, je bent nooit meer eenzaam in ieder geval. Zelfs als je het wil zijn 😀

 23. Iris schreef:

  Hahaha, wat leuk geschreven! Maar ik kan je vertellen dat ze dat ook nog wel doen als zeggen kitten meer zijn 😀

  1. Margo schreef:

   Haha shit dan staat me nog wat te wachten 😉 een leven lang “NEE” roepen 😀

 24. Sas schreef:

  Haha wat een geweldige leuk blogje en zeker wel herkenbaar. Ook super tof al die lieve foto’s erbij<3

 25. Jenn schreef:

  Haha, wat een schatje ook!

 26. Jorinde schreef:

  Hahah herkenbaar! Die van mijn ouders moet ook altijd ‘helpen’ make uppen in de badkamer. Er is al eens een palette gesneuveld.

 27. Anne-Sterre schreef:

  Ohh zo heerlijk lief dit. Ik weet het nog goed, toen ik bij mijn ouders woonde deed de kat ook altijd zo aanhankelijk naar mij toe. Overal achter je aan lopen.. vermoeiend en tóch leuk.

 28. Kim schreef:

  Hahaha geweldig! En ik vind ze dus ook echt steeds leuker (en schattiger) naarmate ze ouder worden!
  Het is ook zo grappig om hun trekjes te ontdekken. Zo wil één van mijn katten altijd als een baby behandeld worden (opgetild worden, IN je badjas kruipen en dan het liefst in de mouwen, alleen past dat nu niet meer haha) en de ander is erg speels en haalt altijd al mijn ondergoed en pyjama’s uit mijn lades. Dan laat ik haar even alleen in mijn kamer, ligt er ineens een berg ondergoed op de grond!

 29. Inge schreef:

  Hahaha wat een droppie! Zo kan ik ook we een artikel schrijven over Mango :’)

  1. Margo schreef:

   doendoen!!

 30. Babs schreef:

  Wat een schatje is het! Mijn kat (ten) lagen ook altijd op bed en ik herken het…ik sliep ook altijd helemaal verkrampt.
  Ik heb met veel plezier jouw verhaal gelezen, helemaal leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *