Vietnam deel 4: Nachttrein, Hue en Hoi An

De laatste week van de trip (het is alweer zo lang geleden, miew) vat ik samen in 1 post! Dit omdat we in de laatste week aanzienlijk minder gedaan hebben πŸ™‚ vooral de laatste 5 dagen was chillen! Lekker naar het strand, aan het zwembad, lanterfanten: heerlijk! Maar om hier te komen, moesten we eerst nog even met de nachttrein. Verder werden we aangezien voor drugsgebruikende Amerikanen, zagen we veel gecko’s en liet ik kleding maken.

Op zondagavond vertrokken we vanuit Hanoi met de nachttrein naar Hue. Het was een tripje van 13 uur en we zaten in een cabine met 2 andere mensen – van onze groep, dat wel. Dit waren nogal oudjes en die gingen om 9 uur al pleite. Wij gingen lekker bij de anderen mensen flauwe grappen maken en liedjes zingen, want het lijkt toch een beetje op een schoolreisje he πŸ˜€

IMG_1356

Nachttrein Vietnam

Hier zit ik in onze coupe! We hadden prima bedden, boven elkaar, en er was airco! Alles was supernetjes verzorgd en absoluut niet wat ik had verwacht. Ik zag er een beetje tegenop, maar het was echt goed. De trein piepte, beukte, kraakte en rammelde aan alle kanten dus echt slapen deed ik niet. Een paar uurtjes, hooguit. Ik heb heel veel in Meisje in de Trein gelezen, oh wat een toeval πŸ˜‰ haha!

IMG_1367 copy

In de ochtend kwamen we aan Hue. We werden meteen naar het hotel gebracht. Dat was superdeluxe! Het was een spa hotel, love it! Ik boekte voor de middag een massage en daar kregen we dit flesje water. Vind ik zo fancy, haha!

IMG_1392 copy

We hadden nog enkele excursies deze dagen, waar we onder andere deze pagode bezochten en een hoop andere boeddha’s. What else? Deze pagode was wel authentiek; rond de tempels studeerden ook nog echt monniken en was het een hele rustige omgeving. Ook bezochten we de Forbidden Purple City, de verlaten keizerlijke stad. Ik ben deze dag goed verbrand, haha!

In Hue zelf was verder niet zoveel. Ik vond het niet een hele fijne stad. Er waren veel Amerikaanse toeristen en veel Vietnamese drugsrunnertjes op scooters die je constant troep wilden verkopen. Mega irritant, ze waren ook heel volhardend. Ze zagen ons ook aan voor Amerikanen en als je zei “we don’t smoke”waren ze stomverbaasd. De volgende dag hadden we geen zin om dat weer op te zoeken, dus bleven we in ons prachtige hotel voor jacuzzi, massage en lekker eten! En gecko’s spotten op de hotelmuur, haha.

IMG_1453

Toen we op woensdag naar Hoi An vertrokken, namen we uiteraard de toeristische route door de bergen. Hier zie je de Zuid-Chinese zee! Er was ook een tunnel door de bergen, maar wij moesten natuurlijk dingen bekijken. Prachtig blauwe zee, en het is overal zo enorm groen, kan me erover blijven verbazen.

IMG_1497

IMG_1505

Die dag bezochten we de Marble Mountains. De naam zegt het al: er was een hoop marmer. Zo ook deze enorme… boeddha! Ha.

IMG_1528

Ook gingen we de grotten in. Hier was het lekker koel, anders dan de andere grotten die we hadden gezien!

IMG_1537

Onze eindbestemming was Hoi An, de kleermakersstad. Deze stad is heel authentiek en cosy, vol met lampionnetjes. De straten hebben allemaal dezelfde gevels en dezelfde uithangborden, en dit geeft een enorm gezellig en rustig effect. Ik vond Hoi An de fijnste stad waar we zijn geweest!

IMG_1538 copy

We gingen de tweede dag naar een houtbewerkingsdorpje en daarvoor moesten we de rivier oversteken. Dit is Hoi An Ancient Town vanaf het water! Paradijslijk he?

IMG_1559 copy

Ja, en toe moest het pak gemaakt worden. We lieten het maken bij B’Lan. Echt een aanrader als je ooit nog gaat.

IMG_1561

We deden een excursie door de stad. Hoop boeddha’s weer he?

IMG_1567

Toen was het strandtijd! Er zijn 2 stranden in Hoi An, Cu Dai Beach en An Banh Beach. Op Cu Dai Beach waren we eerst, maar hier hadden ze veel last gehad van de tyfoon en lagen er overal zandzakken. Niet per se heel mooi, maar het was heerlijk om te relaxen en in de zee te zwemmen!

IMG_1592 copy

Volgende dag mochten we al weer terug naar de kleermaker om te passen. Zit als gegoten, toch? Er zat ook een prachtig overhemd bij.

IMG_1606 copy

Aan de kant van de rivier in Hoi An heb je veel leuke restaurantjes. We kozen ervoor om de brug over te steken naar de minder populaire overkant, waar de restaurantjes ook wat kariger waren. Maar we kregen wel heerlijke huisgemaakte loempia’s!

IMG_1616

Het weer ging omslaan! Ons hotel had een rooftop terrace en vanaf daar maakten we deze gave foto. Zie je? Helemaal geen hoogbouw!

IMG_1636 copy

Ik liet schoenen maken! Deze heb je misschien al gezien in het filmpje. Ik heb ze nog niet gedragen, maar het is dan ook wel een klein beetje koud en nat weer hier πŸ˜‰

IMG_1643 copy

Er zat een enorm leuk theehuisje waar dove meisjes werkten. Hier moest gezwegen worden (okee, misschien een beetje fluisteren) en de bestellingen liepen via formulieren en andere communicatie liep via blokjes. Leuk he? De atmosfeer was zo prettig! Pure rust en lekker naar buiten kijken in stilte. Ik vond het echt heel leuk in dit theehuisje.

IMG_1647 copy IMG_1648 copy IMG_1652 copy

In Hoi An huurden we heel de tijd fietsen. Dit kostte € 1,10 per dag. Bizar he? Zo konden we lekker fietsen naar het strand en ‘s avonds naar het binnenstadje en terug. Ik vond wel dat we genoeg hadden gelopen πŸ™‚

IMG_1658 copy

Uiteindelijk ben ik dus gezwicht voor een hele mooie jas, die je al langs hebt zien komen, en dit is de GEWELDIGE binnenkant!

IMG_1663

Het mooie kettinkje wat ik van m’n vriend kreeg. Ik heb hier trouwens wel een enorme onderlip zeg, haha!

IMG_1666

I love de lampionnetjes!

IMG_1690

De laatste dag gingen we naar het andere strand en dat was lovely. Gewoon niks doen. Top.

FullSizeRender

De laatste dag was het enorm slecht weer. Het regende en was maar 25 graden. Tijd om te gaan! Op maandag vlogen we terug vanuit Denang naar Hanoi. Hier was het maar 21 graden! Brrr, gelukkig had ik m’n backpack broeken haha! En op dinsdagΒ vlogen we via Rusland terug naar Nederland.

Ik geloof niet dat ik nog uit hoef te wijden over wat ik ervan vond.

Vietnam heeft m’n hart gestolen en ik wil jou aanraden om ook je hart te laten stelen door dit prachtige land!

13 Comments

  1. Oh wauw, dat was genieten zeg! Wat e en mooie foto’s en dat pak is netjes gemaakt! Ik vind je schoenen ook heel leuk, matched met je jas πŸ˜‰
    Wat een heerlijke foto’s!
    Ik wil graag nog naar Vietnam of Cambodja, oooh als ik deze foto’s zie krijg ik zo’n zin in de zomer πŸ™‚

  2. Zooooo mooi allemaal! Wauw wauw wauw! Mijn oog viel gelijk op de pagode. Dat soort dingen zijn zo vet om te zien. Echt een kunstwerk! Het lijkt me ook echt een geniale ervaring om in een nachttrein te slapen, haha.

  3. Heel gaaf! Vietnam staat hoog op mijn verlanglijstje. Volgend jaar ga ik voor het eerst backpacken (wel al vaker ver gereisd, maar altijd met een koffer) en voor het eerst naar AziΓ«. Thailand, it is! Maar eerlijk is eerlijk, ben stiekem al de daaropvolgende reizen aan het plannen, haha. Vietnam is er zeker een van. Fantastische foto’s zeg! X

  4. Die trein, wat een luxe! Ik heb eens met de trein gereisd in Vietnam, maar wilde natuurlijk als backpacker zo goedkoop mogelijk reizen. Dus deelde ik de coupΓ© met meer mensen en allemaal lokale mensen. Super gezellig. Ik kon ze niet verstaan, maar iedereen was zo aardig. Toen ik op mijn eindbestemming kwam, schudde de mannen mij de hand en bedankten me. Zo onverwachts, want ze konden geen woord Engels. Dus we hadden ook helemaal niet gepraat. Maar daarom vind ik reizen tussen de lokale mensen super leuk.

    De laatste keer nam ik een nachtbus. Tegenwoordig kan je dan ook slapen (heel anders dan vroeger, toen was het Γ©cht vermoeiend). Maar dan zit je toch meer tussen de backpackers. Maar ook leuk. En sowieso ben ik gek op Hoi An. Ik laat er inderdaad ook graag kleding maken. Die verscheep ik dan naar huis, want het past natuurlijk niet in mijn bacpack πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *