Thee inspiratie

Op een avond in Vietnam, toen ik enorm last had van m’n blaasontsteking, besloot ik veel thee te gaan drinken. Want van thee ga je lekker plassen en ik had dat nodig. We gingen eten bij backpackcafé Gecko en ik bestelde me een theetje! Dat was by far het lekkerste theetje wat ik ooit op had.

Daarom kwam ik op het idee om een lekker thee inspiratie artikel te maken! Originele, scherpe smaken komen aan bod en verwarmen jou vast heerlijk in de herfst!

Groene thee met honing en kaneel

Dat was dus de lekkere thee die ik daar bestelde. Ik heb hem geprobeerd na te bootsen, maar het is onmogelijk. De kaneel is daar zo vers, zo goed van smaak.. het stokje wat ik hier had, komt er niet eens bij in de buurt. Maar toch is het wel erg lekker en leuk om uit te proberen.

De groene thee is meegenomen uit Vietnam en heeft een hele bittere smaak. Natuurlijk kan je ook gewoon groene thee uit een zakje gebruiken!

DSC_0208

Pepermuntthee met anijs

Ik mag lekker de eer aan mezelf houden bij deze: ik heb hem zelf verzonnen! Ik heb een vers potje pepermuntthee en ik vond dit prima passen met anijs. Ik ben dol op anijs. Zo lekker droppig, hmm.

DSC_0221

Verse gemberthee met limoen

Als je van pittig houdt! Snij wat gember in partjes en laat er zo je thee van trekken. Ik dronk dit voor het eerst in Vietnam als ijsthee maar ik vond het wel heeeel pittig. Dus ik deed er wat limoen bij om er een iets mildere smaak aan te geven. Erg lekker!

Gemberthee met limoen

Ben jij ook zo’n theemuts? 😉

17 Comments

  1. Op de foto’s zien alle theetjes er in ieder geval lekker (en leuk!) uit. De lekkerste lijkt mij de groene thee met honing en kaneel. Echt een top idee om gewoon dingen in het theewater te gooien en in te laten trekken, naast de thee zelf. Ga ik echt proberen!!

  2. Oeh deze klinken alledrie érg lekker! Jammer dat je de thee uit Vietnam hier niet goed kunt nabootsen, maar goed, we doen een poging! 😉 En de limoen/gember thee is natuurlijk super gezond, maar ik krijg die toch nog altijd moeilijk weg. Met een beetje honing lukt dat gelukkig wel beter! (:

  3. Ik ben een ongelofelijke thee muts. Heb belachelijk veel thee. Gember thee is ook nog eens heel goed voor je; heeft een ontstekingsremmende eigenschap. Klinkt goed allemaal!

  4. Wat een leuk thee artikel! Je hebt lekkere theetjes op een rijtje gezet! Tenminste, ik denk dat ze lekker zijn! Verse gemberthee met limoen lijkt me het lekkerste! 🙂

  5. Ja hoor, ik ben een echt theemuts! Wat vervelend zeg een blaasontsteking. Ik heb het ook een keertje gehad en toen ben ik ook veel thee gaan drinken (al doe ik dat normaal ook al, hihi). Ik ben vooral gek op citrus smaken!

  6. Het ziet er erg gezellig, die theeglazen zo. Maar ik ben niet van die ‘rare’ smaakjes. Op de één of andere manier vind ik dat gewoon niet lekker! 🙁

  7. Ik wacht met spanning af of ik vanavond een doos lapsang soochong krijg 🙂 Dat vind ik eigenlijk wel de lekkerste thee, maar dat is een geniet-moment-thee, en niet iets wat ik elke ochtend bij mijn ontbijt wil. Dan is Earl of Lady Grey prima. Ik ben vooral fan van Twinings, maar die zijn lastig te krijgen in NL. Tenminste: de smaken die ik wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *