And the feeling’s right, oh what a night! Vroeger zongen een vriendin en ik dit altijd als we samen naar de kroeg gingen. Op de fiets kwamen we al in de stemming en zingend reden we het dorp door. Oh vroeger, oh de kroeg. Wat word ik oud. Ik ga zelden nog stappen. Ik ben bijna 28 (is me niet aan te zien he? Oh stahp it you) en de behoefte om flink los te gaan heb ik niet meer. Ik ga liever gezellig uit eten en klets bij, dan dat ik net iets te veel drankjes nuttig en de volgende dag voor dood op de bank lig. Of een gezellige avond thuis, met vriendinnen – zonder mannen en ook heus wel met een wijntje of 2.

Ik heb laatst een film gezien die The Perfect Host heette. De hoofdrol was voor de broer van Frasier – Miles Crane, weet je nog? Mede-oma’s, anyone? Hij speelde een psycho vent met meerdere persoonlijkheden en creëerde zo z’n eigen gestoorde feestjes, waarvan hij de perfecte gastheer was. Maar daar wilde ik het helemaal niet over hebben. Ik wilde je tips geven hoe je zelf een perfecte gastvrouw kan zijn op jouw ladies night!

Thema

Wil jij echt een perfecte gastvrouw zijn, verzin dan een leuk thema. En houd het subtiel. Don’t overdo it met verkleed-eisen en dergelijke, maar kies bijvoorbeeld voor een pyjamaparty. Die doet het altijd goed, iedereen houdt van een joggingbroek en pantoffels. Zorg voor lekkere warme kleedjes voor iedereen, die ze na afloop mee naar huis kunnen nemen. Zo sla je 2 vliegen in 1 klap, jij rasechte gastvrouw!

Westwing_Magazin_Pink_Drink_FINAL_3

Lekkere drankjes

Maak lekkere drankjes die goed bij je thema passen. Wat dacht je van een Cosmo? Of een lekkere Hugo? Waan jezelf Carrie en maak lekker frisse cocktails. (Of deed Carrie dat nooit zelf?). Maak je cocktails niet te zwaar, want onder een kleedje liggen en aangeschoten zijn is vragen om een slaapfeestje. En dat is niet de bedoeling!

Zorg ook altijd dat je iets alcoholvrijs in huis hebt. Er moet ongetwijfeld iemand bobben, of morgen vroeg op of er is iemand die niet tegen alcohol kan (kuch herkenbaar kuch).

Bij drankjes horen hapjes

Maar dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn! Het moet leuk blijven: voor jou om te maken, voor je gasten om te eten. Mix zoet en zout, dus maak bijvoorbeeld lekkere pigs in a blanket, vijgen/dadels omwikkeld met geitenkaas en parmaham, mozzarella met een tomaatje – en wat dacht je van muffins, of een brownie? Allemaal makkelijke dingen om zelf te maken, en je gasten zullen ervan smullen.

Er is ook helemaal niks mis met een ouderwetse zak chips en een schaaltje M&Ms trouwens. Een stokbroodje met kruidenboter, een toastje met zalm: zorg voor genoeg variatie maar hou het lekker simpel.

Entertainment

Ik weet niet hoe het bij jou is, maar in mijn vriendengroep is het nooit stil als we allemaal bij elkaar zijn. Never a dull moment, altijd wel wat om over te kletsen. Maar het is natuurlijk ook leuk om iets te doen. Kletsen kan je altijd. Zorg voor entertainment, gastvrouw. Wat dan, vraag je mij? Organiseer een geblinddoekte make-up wedstrijd. Blinddoek de ene vriendin en zet haar tegenover een ander. Laat ‘het slachtoffer’ de kwasten en make-up aangeven. Dit werkt ongetwijfeld op de lachspieren! O ja, vergeet de make-upverwijderdoekjes niet 😉

DSC_0491

Ik zal mezelf niet zijn als ik niet over nagellak zou beginnen. Zet je mooiste kleurtjes klaar, zorg dat er voor ieder wat wils is. De een houdt van rood, de ander van nude, die weer van glitters. Leg een rol wattenschijfjes en een grote fles remover klaar, want dat zal je nodig hebben. De geblinddoekte make-up wedstrijd kan je trouwens ook vervangen voor een geblinddoekte nagellak wedstrijd!

Filmpje kijken

Als de tranen van het lachen zijn gedroogd en iedereen weer een beetje bijgekomen is, is het tijd om lekker te genieten van een film. Iedereen houdt op z’n tijd wel van een chickflick, is het niet om te zwijmelen dan is het wel om de film belachelijk te maken – dat zou ik doen in ieder geval. Maar genieten is het sowieso!

Goodiebag

Als goodiebag variant kan je het kleedje meegeven natuurlijk, maar je kan dit ook uitbreiden met wat leuke kleinigheidjes. Schrijf bijvoorbeeld een kaartje hoe gezellig je het vanavond vond, en doe er een doosje chocolaatjes bij. Nogmaals, keep it simple, maar die kleine extra touches maken jou de perfecte gastvrouw.

Westwing_Mood_Royal_Scott_FINAL_4 - Copy

Heb je meer inspiratie nodig? Westwing Home & Living heeft een volledige guide gecreëerd waar je nog meer ideeen op kan doen. Ook voor een romantische avond, een babyshower of een housewarming.

Dit is een gesponsorde post.