Selecteer een pagina

Ik ga de Mont Ventoux op fietsen voor Klimmen Tegen MS

10 november 2015

Ha! Die zag je vast niet aankomen op je dinsdagochtend. Toch ga ik in juni die ellendige berg beklimmen voor Klimmen Tegen MS! Ik ga je hier alles vertellen over het hoe en waarom.

Bovenstaande foto maakte ik zelf, 3 jaar geleden.

Samen met 22 deelnemers ga ik met team Sport en Welzijn op zaterdag 11 juni 2016 de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk op fietsen. Sport en Welzijn is een grote en goede klant van het bedrijf waar ik werk, 2makeITwork. Wij regelen bij hen al jaren alle ICT en hebben een goede band met dit bedrijf. Daarom werd mijn werkgever (+broer) gevraagd of hij mee wilde fietsen komende zomer – en ik wilde ook! 3 jaar geleden ben ik al mee geweest toen mijn broer en zijn vriendin de berg op fietsten. Het leek me machtig, maar ik was toen niet echt in de conditie om mee te doen. Nu wilde ik wel! En ik denk dat ik het ook kan. Nu mijn conditie aanzienlijk verbeterd is en ik nog steeds aan het afvallen ben, lijkt dit me een toffe uitdaging om naartoe te werken. Een sportieve prestatie heb ik nog nooit echt geleverd, en nu ik dit kan doen EN een goed doel kan steunen, sla ik 2 vliegen in 1 klap. Een doel voor mezelf, en een doel voor zoveel anderen.

Goed doel

Uiteraard is zo’n fietspartijtje niet zonder doel: het goede doel waar wij voor gaan fietsen is Klimmen Tegen MS.

Ik ben eind twintig en ik voel me al een tijdje niet goed. Moe en last van mijn voet. Toch maar naar de dokter. “beknelde zenuw”, werd er eerst gezegd, maar het hield maar aan. Na veel tobben, frustratie en onderzoeken komt die ene zin: “U hebt Multiple Sclerose”….. en dan valt het stil!

Dit is een uitspraak van Leontien, onze teamcaptain. Zij heeft MS en zij gaat zelf met haar scootmobiel de berg op. De laatste kilometer gaat ze lopen. Dit vind ik enorm knap!

Wat is MS?

Meer dan 16.000 Nederlanders hebben MS. MS is een ziekte aan het centrale zenuwstelsel, waarbij de beschermlaag van het zenuwstelsel door ontstekingen en littekenvorming beschadigd raakt. MS is onvoorspelbaar, niet te genezen en gaat niet vanzelf weg. Het is een chronische ziekte. Voor MS is (nog) geen geneesmiddel ontwikkeld.

Mont Ventoux

De Mont Ventoux is misschien niet enorm groot, maar wel vreselijk stijl. De route is 21km en het gemiddelde stijgingspercentage is 7,5%. Op het ergste punt is het 11,8%. Je kan vanaf 3 punten starten, en elk punt heeft zo z’n eigen voordeel. En nadeel trouwens. Het weer speelt ook een grote rol: is het te heet, dan is het heftig. Waait het te hard? Dan wordt de berg misschien voor een deel afgesloten. Met de Mont Ventoux weet je het nooit, ik ben dan ook erg benieuwd hoe het gaat zijn.

FullSize2Render

Sponsoring

Vanuit Sport en Welzijn worden er de komende maanden allerlei activiteiten georganiseerd om sponsorgeld binnen te halen. Ik ben zelf al begonnen met trainen, samen met mijn PT. Ik ben nu, in de winter, twee keer per week gaan spinnen. In het voorjaar ga ik weer buiten fietsen en heb ik ook het plan om af en toe wat meer de heuvels op te zoeken, en bijvoorbeeld een weekend te gaan fietsen in Limburg. Zo kunnen m’n benen alvast wennen aan de heuvels… hoop ik.

Natuurlijk wil ik een mooi sponsorbedrag binnenhalen om dit goede doel te steunen! Met het vele geld wat willen ophalen realiseren we het doel van de stichting, namelijk: “Het bijeenbrengen van fondsen en sponsorgelden ten behoeve van onderzoeksprojecten, die erop gericht zijn om de kwaliteit van het leven voor MS-patiënten op korte en lange termijn te verbeteren.”

Wil je me helpen en mij sponsoren? Dat zou ik echt fantastisch geweldig vinden en je eeuwig erkentelijk zijn *natuurlijk*.

Hier vind je onze teampagina en kan je een donatie maken.

Voel je alsjeblieft niet verplicht, ik vind je altijd nog even lief!

Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, zwanger van eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over de zwangerschap!

NIEUWSTE BLOGS

Zwanger in corona-tijd: hoe is dat voor mij?

Zwanger in corona-tijd: hoe is dat voor mij?

Wanneer deze blog online komt, ben ik alweer aan het eind van m'n 28 weken zwangerschap. Waar ik het in het begin zooooo traag vond gaan, vliegt de tijd nu voorbij. Ik weet wel waarom ik het langzaam vond  gaan in het begin: ik mocht het aan niemand vertellen! En toen...

Feeling festive? The Body Shop special editions

Feeling festive? The Body Shop special editions

The Body Shop blijft me elk jaar weer verrassen met nieuwe, frisse geuren. Deze maand kwam er een heerlijke tas binnen vol met de nieuwe feestelijke geuren van The Body Shop. De komende weken ga je nog meer lezen over de inhoud, maar vandaag trappen we af met de...

Natura Bissé C+C Vitamin Scrub

Natura Bissé C+C Vitamin Scrub

In het kader van 'treat yoself' boekte ik een paar weken geleden een gezichtsbehandeling bij m'n favoriete salon Elle & Moi in Rotterdam. Sinds eind vorig jaar is dit mijn place to be voor alles: ik begon er met LPG behandelingen (erg fijn! maar door zwangerschap...