Feestontbijt: Wentelteefjes met banaan

Op zondag wil ik altijd net iets meer dan normaal. Ik wil iets meer dan kwark voor ontbijt, ik wil iets meer dan VGA voor avondeten. Ik wil speciaal, ik wil lekker. Ik was al vroeg op maar ging pas ontbijten om lunchtijd: ik kon niet kiezen. Ik wissutnie. Maar ik zag een goddelijke foto van wentelteefjes langskomen en toen was het besluit snel gemaakt. Het werden teven.

Natuurlijk kent iedereen wel de wentelteefjes. Ik verdien niet de originaliteitsprijs. Maar ik vond het lekker en leuk ergo waard om te delen.

Of het in het gezondsheidslijstje past, weet ik niet, maar dat hoeft ook niet altijd. Op een stormachtige zondag mag het best. Misschien ga ik nog wel meer bakken vandaag, wie weet.

Wat heb je nodig?

– 2 eieren
– scheutje melk
– kaneel
– vanillesuiker
– banaan
– amandelschaafsel
– brood!

Wentelteefjes met banaan

Verhit wat boter of olie in de pan en meng de eieren, de melk, kaneel & suiker door elkaar heen. Haal je boterhammen door het mengsel en bak ze vervolgens lekker goudbruin. Snijd de banaan in plakjes, strooi er wat schaafsel van amandel overheen en eventueel nog wat extra kaneel (ja! ja!). Om het wat smeuiiger te maken kan je het afmaken met honing. Klaar zijn je wentelteefjes met banaan!

SMAKELIJK!

15 Comments

  1. Met nog geen ontbijt op ligt mijn maag nu als een malle te knorren in mijn bed nu ik deze foto zie. Het ziet er veel te lekker uit hahah. Geeeeeef! Alleen dan een versie zonder melk en boter/olie dan. 🙂 Jum!

  2. Oké, dit ga ik dus vanmiddag maken!! We hebben gewoon alle ingrediënten in huis (behalve amandelschaafsel, maar wel kokosrasp!). Volgens mij heb ik pas één keer wentelteefjes gegeten en was lekker 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *