Eetdagboek #1

26 november 2015

Belofte maakt schuld! Ik zou een dag delen wat ik zou eten. Vorige week deelde ik m’n sport- en eetdoelen voor de komende tijd en een eetdagboek delen was er onderdeel van. Vorige week ben ik weer m’n eetdagboek naar m’n trainer aan het mailen geweest, omdat ik controle nodig heb. Na 3 dagen was ik weer helemaal back on track en is het bijhouden niet meer nodig, maar toch deel ik vandaag een dag van vorige week! Lekker random, ik pak de dinsdag.

Mijn valkuil is het eten van te weinig groentes waar ik wel altijd vol van zit. M’n PT raadde aan om me aan de groente shakes te wagen. Ik kocht deze kant en klaar bij de AH, nadat ik er zeker van was dat er geen extra suikers toegevoegd waren. Oke, dagboek, let’s go.

Ik stond om 6.15 op om te gaan spinnen. Nu ik dit dagboek zie was dit wel meteen de hardcore work-out van deze week. Om 6.30 at ik kwark met zelfgemaakte granola, moest ik uiteraard een kop koffie hierbij drinken en nam ik ook een glas water. Van 7 tot 7.50 was m’n spinningles en dronk ik een hele bidon water leeg. Ik zag er enorm tegen op om zo vroeg te gaan spinnen maar het was heerlijk om te doen!

Om 8.30 kwam ik op kantoor aan en dronk ik een kop koffie once again en dronk ik er een glas water bij, sowieso om vocht aan te vullen maar ook om de koffie aanslag van m’n tanden te spoelen (tip van de tandarts!).

Om 9.45 nam ik mijn post-workout shake van Slim System (choco, met melk) met een schepje Daily Lift. Daily Lift is een poeder supplement van superfoods wat zorgt voor minder honger en meer energie. Het is prijzig, maar ik heb er baat bij! Daarnaast nam ik een shake van spinazie/komkommer/selderij/appel en nog een glas water.

Om 12.00 uur at ik 3 rijstwafels met 85 gram kipfilet (ik klink nu heel precies, maar het is gewoon een heel kleinverpakkinkje). Ik  nam een bakje verse ananas van 250 gram en 300 gram cherrytomaat on the side. Bij de lunch dronk ik 3 glazen water.

Schermafbeelding 2015-11-24 om 13.34.53

Om 14.30 knorde m’n maag alweer en waagde ik mezelf weer aan jawel, rijstwafels! Ik neem soms ter afwisseling die met BBQ smaak van Snack-a-jacks, met 1 plakje 30+ kaas verdeeld over 2 rijstwafels. Voor de zoetigheid nam ik er 1 met pindapasta van Body en Fitshop. Ik nam een groene paprika erbij, at 2 mandarijntjes en o ja, ook nog 100 gram tomaat. Als ik dit lees, ben ik echt een groentefreak 🙂

Om 19.00 uur was m’n vriend eindelijk thuis en gingen we eten! Ik at couscous met gewokte runderreepjes, 1 eetlepel feta met een beetje olie, een halve gewokte courgette, bosui en daar voegde ik gedroogde abrikoos aan toe. Geloof me, dit is lekkah.

Dit was m’n eetdagboek deel 1! Vind je het leuk om dit vaker te lezen?

Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, zwanger van eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over de zwangerschap!

NIEUWSTE BLOGS

Feeling festive? The Body Shop special editions

Feeling festive? The Body Shop special editions

The Body Shop blijft me elk jaar weer verrassen met nieuwe, frisse geuren. Deze maand kwam er een heerlijke tas binnen vol met de nieuwe feestelijke geuren van The Body Shop. De komende weken ga je nog meer lezen over de inhoud, maar vandaag trappen we af met de...

Natura Bissé C+C Vitamin Scrub

Natura Bissé C+C Vitamin Scrub

In het kader van 'treat yoself' boekte ik een paar weken geleden een gezichtsbehandeling bij m'n favoriete salon Elle & Moi in Rotterdam. Sinds eind vorig jaar is dit mijn place to be voor alles: ik begon er met LPG behandelingen (erg fijn! maar door zwangerschap...

Wat doe ik tegen zwangerschapskwaaltjes? Tips & tricks!

Wat doe ik tegen zwangerschapskwaaltjes? Tips & tricks!

Nee, ik ben zeker niet de eerste die hier last van heeft & een blog over schrijft en ik zal ook zeker niet de laatste zijn! Maar sinds ik zwanger ben, heb ik een hoop DM's gehad met vragen voor tips. En omdat elk lichaam ander werkt en iedereen baat heeft bij...