Selecteer een pagina

De 8 grootste nagellak ergernissen

05 november 2015

Nagellak is m’n grote liefde. Ik heb er een webshop in gehad, heb een enorme persoonlijke voorraad en overal in huis zijn potjes nagellak te vinden. Maar sóms zijn er van die dingen aan nagellak waar ik zwaar geïrriteerd van raak.

Deze post verscheen eerder op getyournailsdone.nl, maar sinds deze niet meer bestaat deel ik hem alsnog graag hier met jullie.

1. Dat kwastje waar 1 haartje uitsteekt

Hoe kan dit? Nee maar echt, het kwastje zit al eeuwen in het flesje. Waarom steekt er 1 opeens uit? En je krijgt hem nooit meer bij de rest. Als je je nagels lakt, mors je dus hoe dan ook altijd lak op je vingers. Of je verziekt een halfdroge nagel met die harde, uitstekende ellendeling. Er zit maar 1 ding op: afknippen met een nagelschaartje.

2. De nagellak die dikke stroop geworden is

Dit is een ergernis die iedereen kent. Of je nou Essence nagellak hebt, of Dior: na een tijdje wordt alle nagellak dik. Natuurlijk komt dit door lucht die erbij komt in de loop van de tijd. Maar dan nog. Vaak is het zo dat je na een paar maanden denkt: o ja, die was mooi, die trek ik weer even uit de kast. En dan kan je er niks meer mee.

3. De nagellak die je fopt door je te laten denken dat hij droog is

Je voelt voorzichtig met je duim aan je ringvinger. Ziet er goed uit. Er ontstaat geen biometrische vingerafdruk in de lak. Hij voelt uitgehard…

En dan trek je net je panty omhoog. Of je sokken aan. Ik hoef hier verder niks aan toe te voegen hè? Bergen en dalen op je nagel. En de hele dag of avond in angst zitten dat iedereen het ziet. Want iedereen kijkt altijd naar je nagels, ja hoor.

4. Nooit genoeg hebben

Luxeprobleempje ja. 1 van mijn vele levensmotto’s is: there is no such thing as too much nailpolish!

5. De nagellak die je fopt doordat hij niet dekkend blijkt te zijn

DIT! Ware oplichting! Je voelt je zo genept als je een prachtig flesje koopt, hard naar huis hebt gefietst omdat je deze zo graag uit wil proberen, en hij blijkt niet te dekken. Flut. Mega flut.

6. De glitternagellak die voor altijd bij je wil blijven

Want dat is het gewoon. De nagellak wil niet verwijderd worden. Het is zo mooi, zo glinsterend, zo fantastisch, het wil gewoon niet dat jij het met grof geweld verwijdert. Ik denk dat élke nagellakliefhebbende vrouw dit wel eens heeft ervaren. Het boenen van je nagels geeft je kramp in je vingertoppen, uitgedroogde nagels en bergen frustratie. Tuurlijk zijn hier trucjes voor. Maar daar gaat het niet om 😉

7. Het kwastje wat te kort is om het laatste restje uit het flesje te halen

Dit heb ik nooit begrepen. WAAROM zijn de kwastjes altijd te kort? Je draait het flesje 100 keer om, om die laatste druppels eruit te halen. En dan moet je nog maar het geluk hebben dat de nagellak niet dik en stroperig is, want dan kan je helemaal uren wachten totdat de druppel het kwastje bereikt heeft.

8. Het flesje wat niet meer open wil

Ik zou deze zin in hoofdletters van frustratie willen tikken. De dop gaat niet meer van het flesje af. Dichtgeslibd met nagellak, of iets te fanatiek dichtgedraaid de vorige keer… Theedoeken doen hun werk niet, de waterpomptang (als je die überhaupt al in huis hebt) helpt voor geen meter, en de blaren staan al in je handpalmen. A tot de RGH.

Tipje: dan helpt de simpelste truc: even in een bakje met warm (hoeft niet eens kokend) water te leggen. En ta-daaaa, de lak wordt zacht en je kan hem open draaien.

Heb jij hier nog een aanvulling op?

Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, moeder van ons eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over moederschap!

NIEUWSTE BLOGS

Roomtour babykamer

Roomtour babykamer

Nu pas?! Ja nu pas! Omdat Norah 3 weken te vroeg kwam, was ik nog niet helemaal toegekomen aan de puntjes op de i. Haar kamertje was klaar, het wiegje was bekleed en de commode ingericht, maar het mocht nog wel net een tikkie leuker. De inspiratie kwam me niet direct...

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

De reden dat ik dit artikel ben gaan schrijven, is omdat ik de laatste tijd regelmatig contact heb gehad met volgers op Instagram die worstelen met de combi zwanger worden en overgewicht hebben. Ze lopen aan tegen vooroordelen, of hebben last van de vooroordelen die...