Ik werk in een bedrijvenverzamelgebouw. En dat is me wat. Er werken een hoop mensen hier en elk mens heeft zo z’n eigenaardigheden. En ik zal mezelf niet zijn als ik me niet kapot irriteer aan sommige dingen die hier gebeuren.

Plassen zonder handen wassen

Op onze afdeling zijn 2 toiletten voor dames. Naast ons kantoor zit een bedrijf waar ongeveer 25 dames werken, en verderop op de afdeling zijn er nog ongeveer 10. Reken maar uit, dat is a lot of peeings. Zeker sinds de Quooker geïnstalleerd is in de gezamenlijke keuken: liters thee zorgen voor oververhitte blaasjes. Gelukkig heeft niet iedereen hetzelfde plasritme (sommige mensen wel, die kom ik altijd tegen op de wc, hoe dan?) en is er altijd wel 1 vrij. Wat me het meest kippenvel bezorgt zijn de dames die hun handen niet wassen na het plassen. Dat hoor je gewoon als je zelf op de pot zit. Ze lopen weg zonder dat de kraan heeft gelopen. HOE KAN JE DAT NOU DOEN? Ik weet ook al wie de schuldigen zijn trouwens, maar kan je iemand hier op wijzen? Ik ben bang van niet. Dat wordt sehr awkward. Ik krijg hier kotsneigingen van en nadat ik zelf m’n handen heb gewassen pak ik een papieren doekje om de deur te openen. Klink ik insane? Waarschijnlijk wel. But I don’t need your pussypee on my hands man.

Smoky elevator

Alle rokers hobbelen elk uur naar beneden om hun longen te vullen met pure ellende. Uiteraard gaan ze pal voor de deur staan, zodat je a) door een haag van rokers en hun onsmakelijkheden moet doorlopen en daardoor b) geheid stinkt naar een meeroker. Maar dat is nog maar deel 1. Want vervolgens stappen ze massaal in de lift (want waarom aan die conditie werken) die daarna ruikt naar een asbak. Disclaimer: dit is trouwens niet bij elke roker zo, maar sommige mensen hebben het in hun poriën zitten. Ik heb het geluk wel eens gehad om bij deze fijne mensen in de lift te mogen staan, en ik wilde dat ik zelf de trap had genomen.

Onvriendelijkheid

Oei oei oei, mensen, lach toch eens een beetje. Het is voor ons allemaal maandag. We vinden het allemaal niet leuk om elke dag naar ons bureau te sjokken en te werken voor een baas. Maar wat wil je dan? Maak er het beste van! Zeg goeiemorgen tegen elkaar als je in de lift stapt (of als je receptioniste bent en vriendelijkheid part of your job is, just sayin’) en wens elkaar een fijne dag als je eruit stapt. Maar mensen kijken zelfs naar de grond als ze je tegenkomen in de gang. Daar word ik dwars van en roep ik altijd net iets te luid ‘HOI’. Want dan kan je het krijgen ook.

Remsporen

Ja, de toiletissues zitten me hoog. Remsporen ladies, serieus? Dat doe je thuis toch ook niet? Vind je de borstel vies? Dan was je je handen erna toch! HA! 2 vliegen in 1 klap.

Claimen

Kijk, het zit zo. Je huurt hier allemaal een kantoor en je hebt allemaal gelijke rechten. Dus jij kan niet claimen dat het invalidentoilet alleen voor jouw bedrijf en jouw klanten is (iets met dokters en plassen in een potje). Jij kan niet claimen dat deze deur open moet blijven en die dicht moet. Jij kan niet claimen dat de magnetron alleen gebruikt mag worden voor dit of dat. Verschrikkelijke mensen. Vaak dezelfde ook trouwens.

Hey, ik ben het weer kwijt! Bedankt voor je onverdeelde aandacht. Je voelt als een therapeut, bedankt daarvoor.

Vertel me, is dit herkenbaar?