Bedrijvenverzamelgebouw

Ik werk in een bedrijvenverzamelgebouw. En dat is me wat. Er werken een hoop mensen hier en elk mens heeft zo z’n eigenaardigheden. En ik zal mezelf niet zijn als ik me niet kapot irriteer aan sommige dingen die hier gebeuren.

Plassen zonder handen wassen

Op onze afdeling zijn 2 toiletten voor dames. Naast ons kantoor zit een bedrijf waar ongeveer 25 dames werken, en verderop op de afdeling zijn er nog ongeveer 10. Reken maar uit, dat is a lot of peeings. Zeker sinds de Quooker geïnstalleerd is in de gezamenlijke keuken: liters thee zorgen voor oververhitte blaasjes. Gelukkig heeft niet iedereen hetzelfde plasritme (sommige mensen wel, die kom ik altijd tegen op de wc, hoe dan?) en is er altijd wel 1 vrij. Wat me het meest kippenvel bezorgt zijn de dames die hun handen niet wassen na het plassen. Dat hoor je gewoon als je zelf op de pot zit. Ze lopen weg zonder dat de kraan heeft gelopen. HOE KAN JE DAT NOU DOEN? Ik weet ook al wie de schuldigen zijn trouwens, maar kan je iemand hier op wijzen? Ik ben bang van niet. Dat wordt sehr awkward. Ik krijg hier kotsneigingen van en nadat ik zelf m’n handen heb gewassen pak ik een papieren doekje om de deur te openen. Klink ik insane? Waarschijnlijk wel. But I don’t need your pussypee on my hands man.

Smoky elevator

Alle rokers hobbelen elk uur naar beneden om hun longen te vullen met pure ellende. Uiteraard gaan ze pal voor de deur staan, zodat je a) door een haag van rokers en hun onsmakelijkheden moet doorlopen en daardoor b) geheid stinkt naar een meeroker. Maar dat is nog maar deel 1. Want vervolgens stappen ze massaal in de lift (want waarom aan die conditie werken) die daarna ruikt naar een asbak. Disclaimer: dit is trouwens niet bij elke roker zo, maar sommige mensen hebben het in hun poriën zitten. Ik heb het geluk wel eens gehad om bij deze fijne mensen in de lift te mogen staan, en ik wilde dat ik zelf de trap had genomen.

Onvriendelijkheid

Oei oei oei, mensen, lach toch eens een beetje. Het is voor ons allemaal maandag. We vinden het allemaal niet leuk om elke dag naar ons bureau te sjokken en te werken voor een baas. Maar wat wil je dan? Maak er het beste van! Zeg goeiemorgen tegen elkaar als je in de lift stapt (of als je receptioniste bent en vriendelijkheid part of your job is, just sayin’) en wens elkaar een fijne dag als je eruit stapt. Maar mensen kijken zelfs naar de grond als ze je tegenkomen in de gang. Daar word ik dwars van en roep ik altijd net iets te luid ‘HOI’. Want dan kan je het krijgen ook.

Remsporen

Ja, de toiletissues zitten me hoog. Remsporen ladies, serieus? Dat doe je thuis toch ook niet? Vind je de borstel vies? Dan was je je handen erna toch! HA! 2 vliegen in 1 klap.

Claimen

Kijk, het zit zo. Je huurt hier allemaal een kantoor en je hebt allemaal gelijke rechten. Dus jij kan niet claimen dat het invalidentoilet alleen voor jouw bedrijf en jouw klanten is (iets met dokters en plassen in een potje). Jij kan niet claimen dat deze deur open moet blijven en die dicht moet. Jij kan niet claimen dat de magnetron alleen gebruikt mag worden voor dit of dat. Verschrikkelijke mensen. Vaak dezelfde ook trouwens.

Hey, ik ben het weer kwijt! Bedankt voor je onverdeelde aandacht. Je voelt als een therapeut, bedankt daarvoor.

Vertel me, is dit herkenbaar?

18 Comments

 1. Ooooh jekkes. Ik haat de toilet-taferelen op kantoren. Ik kan niet zo goed tegen viezigheid en had naar werk ook altijd schoonmaakspullen mee (want zelfs de bureaus durfde ik amper aan te raken daar). Op de toiletten lagen vaak de uitwerpselen náást het toilet. Als ik erover klaagde bij de baas of gebouwenbeheer zeiden ze altijd dat het ‘wel meevalt’ (want ze hadden allemaal hun eigen privé-toiletje). Toen ben ik begonnen met foto’s maken van poep aan de muur, bebloede tampons aan de jashaakjes aan de deuren etc. en stuurde ze rond naar de bazen (ik zorgde er meestal voor dat de foto’s het eerste waren wat ze op maandagochtend in de mail openden).

  Ik heb het zolang gedaan tot er goed schoon werd gemaakt in de toiletten. :’)

  Oh en trouwens, beetje off topic… Ik vind je layout zo mooi. De header en foto in de sidebar passen zo goed bij elkaar qua kleur. Echt super!

 2. Oef, drama en smerigheid. Helaas zijn sommige dingen inderdaad herkenbaar, het plassen zonder handen wassen en de remsporen. BAH! Hebben sommige mensen gewoon geen opvoeding gehad?! Ik kan me daar echt enorm over verbazen.

 3. Haha dit is ergens herkenbaar, vooral de toiletissues! Dat is ook de voornaamste reden waarom ik bijvoorbeeld niet in een studentenhuis wil wonen, ik houd er niet van om dat te delen.. En inderdaad, de rokers omg! Als ik me ergens aan stoor zijn het wel rokende mensen die dan enorm stinkend weer naast je gaan zitten, en het zelf niet doorhebben!

 4. Hahaha begrijpelijke frustraties! En iehh.. niet je handen wassen na een toiletbezoek! Wij hadden vroeger een sticker op de wc met: na het plassen handen wassen! Dat zit er dus goed ingeramd bij mij 😉

 5. Eh bah gadverdamme. Dit is mijn grootste nachtmerrie wat je hier beschrijft. En dan bedoel ik elk punt. Ik kan daar zo niet tegen! Wat eventueel nog wel zou kunnen wat betreft de handen-was-kwestie: mensen die desinfecterende handgel hebben bij hun bureau en dus daar in één keer hun plas-kraan-deur-handen mee wassen.

 6. Die wc verhalen zijn echt te ranzig voor woorden. Moet je net mij hebben met mijn smetvrees, ik voel me al misselijk worden nu ik dit allemaal lees. Zo’n rokerslucht in de lift is ook te vies. Blegh!

 7. oh, wat heb ik een geluk, begrijp ik. Begrijp me niet verkeerd, ik heb ook op grotere kanbtoren gewerkt, waar altijd voldoende toiletten waren, maar waar het toch altijd druk was en waar briefjes werden opgehangen door collegae om mensen er aan te herinneren dat handen wassen normaal was, en het netjes achterlaten van het toilet ook.
  Dat hielp. Het waren nette briefjes, niet beschuldigend of kinderjufferig.

  En nu deel ik toiletten met heren 🙂 Ik hoor een aantal van jullie al griezelen. Maar het heren en dames toilet zit naast elkaar. En soms maken de heren ook wel gebruik van het toilet waar een damespoppetje op de deur staat. En ze laten het verdomde netjes achter! Zo trots op mijn heren, die wel hun handen wassen trouwens. Dat heb je met computerspecialisten. Die zijn hygienisch én intelligent. Prachtmannen.

  Alleen het tosti ijzer. Dat maken ze nooit schoon. Ik eet dus ook geen tosties op mijn werk. Want ik ga niet hun troep opruimen 😛 (Verder zijn het schatten. En mijn vrouwelijke collega trouwens ook.)

  1. Haha dat zit vast in het ict-er zijn xD Mijn man maakt zelfs uit zichzelf zo af en toe de wc schoon (heerlijk!), maar het tosti-ijzer? Nah … Als ik zulke dingen dan een keer wel schoonmaak voor hem, gaat hij Vimes uit Discworld vrij citeren: ‘But where are my chruncy black tasty bits????’ 😛

   Verder herken ik al die dingen wel van toen ik nog op kantoor werkte – al waren onze wc’s gelukkig nooit zo erg als die van Dina!

   1. Ik werk hier ook in een ict bedrijf als webdesigner, maar de ict’ers hier zijn niet zo netjes hoor 😛 het tosti ijzer is hier trouwens uit protest weggelopen! Gatverdamme, als ik er naar kijk word ik al onpasselijk 😉

 8. Oh en mijn reactie was eigenlijk als antwoord op Daenelia, maar ik zie dat hij onder die van Marion komt xD Voordat jullie je afvragen wat daar voor telepatische communicatie zit …

 9. Haha, ik werk ook in zo’n bedrijvenverzamelgebouw, dus deze blogpost is een en al herkenbaarheid. Vooral dat handen wassen zonder plassen. Je bekijkt die mensen toch een beetje anders, als je dat weet (of ligt dat aan mij). Zo vies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *