XS REVIEW | Tangle Teezer

Laat ik het nou maar gewoon doen. Iets schrijven over de Tangle Teezer. Ik ben een enorme spuit elf natuurlijk maar ik vind het een super product, dus waarom zou ik erover zwijgen omdat ik een enorme laggard ben? (Ik heb nog wel iets onthouden van school, hoor.)

De Tangle Teezer moet dé oplossing zijn tegen klitten. Nou heb ik enorm irritant pluishaar (poreus, zegt m’n kapster, maar ik noem het gewoon kut) wat gewoon z’n eigen leven lijdt. Nu het langer wordt zijn de klitten natuurlijk niet te vermijden.

Laatst was ik op zoek naar een zilvershampoo van een kappersmerk. Die vond ik dus, maar als ik er nog iets bij zou nemen zou ik gratis verzending hebben. Ik ben een sucker voor dit soort trucs dus ik zocht verder. En ik kwam de Tangle Teezer tegen. Ik had het idee dat ie veel duurder was, dus had er nooit naar gekeken. Maar hij bleek maar € 9,99 op kapperskorting.com (geen spon! Gewoon een aanrader). Dus ik nam hem.

DSCN1248

Mijn haar

Ik heb geen haar wat ik kan laten opdrogen aan de lucht. Dan word ik een schaap. I kid you not. Rare krullen, rare pluizen, het is diep en diep treurig. Daar komt nog es bij dat ik ‘s ochtends geen tijd heb ingeruimd om het te fohnen en te stijlen. Dit doe ik alleen als ik afspraken heb op m’n werk. Anders gooi ik het in een staart of een knot en hoop ik er het beste van (tegen beter weten in trouwens).

M'n camera wordt helemaal gek van deze neon kleur.
M’n camera wordt helemaal gek van deze neon kleur.

Doet ie wat voor me?

Maar het scheelt wel degelijk met wat voor soort borstel ik het in die staart gooi. Soms kan het best nog eens leuk uitpakken en eigenlijk werkt de Tangle Teezer gewoon het beste voor mijn natte haar. Ondanks dat hij eruit ziet als een paardenborstel, zoals mijn mede-sarcast Tutje zei onder m’n Instagram foto, is het wel een topding voor nat haar. Het voelt ook niet alsof ik mijn haar mishandel als ik de teezer erdoorheen haal. En hij ligt lekker in de hand en ik vind hem hygiënisch. Je vist zo de haren eruit zonder dat er nog wat blijft hangen.

DSCN1244

Een enorm pakkend verhaal op de achterkant. Had niet gehoeven, maar toch leuk om te weten.

Conclusie: ik vind het een goede aankoop en hij zit altijd in m’n tas. Ik ga er ook 1 kopen voor in de badkamer, dan kan ik die oude borstels weggooien.

Ben jij bekend met de Tangle Teezer? Doet ie wat voor jou, of gebruik jij liever een ander soort borstel?

12 Comments

  1. Ik heb ook erg lastig haar en wil het liefst het ook iedere dag föhnen, stijlen en in model brengen. Om 6 uur in de ochtend als ik moet werken kan ik daar echt geen energie voor vinden en heb het dan ook meestal vast. De tangle teezer gebruik ik graag om mijn handdoekdroge haar te borstelen. Ik moest wel even aan het plastic ding wennen, want ook ik had het idee dat ik mijn haar en hoofdheid mishandelde. Maar nu houd ik van het plastic ding haha

  2. Hier een krullenbol. Volgens mijn ben ik de enige krullenbol die eigenlijk geen last heeft van krullen en ik kan het alleen kammen als het nat is. Maar zelfs dat is eigenlijk nooit nodig.. Dus ik heb zo’n ding nog nooit gebruikt, maar hoor er wel veel goeds over!

  3. Ja! Heel fijn dat je er een review over plaatst, want hier was ik nu heel erg benieuwd naar. Mijn haar is vaak een drama (nu het wat korter is wat minder maar toch). Het lijkt me en handig en fijn ding. Die komt op mijn feestdagenverlanglijstje te staan 😉

  4. “poreus, zegt m’n kapster, maar ik noem het gewoon kut” whaha geweldig!! Ik heb gelukkig nooit zoveel last van klitten, heb heel dun en makkelijk haar. Leuke review!

  5. Ik heb er zo een van de Kruidvat. Niet van het Kruidvat merk, maar Betty Budget ofso. Die vind ik erg fijn! De originele tangle teezer lijkt mij ook fijn. En inderdaad niet duur!

  6. Ja, Tangle Teezer is echt mijn redding haha. Ik kan echt niet zonder. Ik heb standaard het reisformaat in mijn tas zitten, super handig. Heeft ook een klepje om de borstel te beschermen zodat de tandjes niet buigen of iets dergelijks.

  7. Op zich vind ik hem heerlijk in gebruik, maar ik heb van die kabouterhandjes en dat in combi met die bos kabeltouw die mijn haar soms is vliegt deze tangle teezer regelmatig door de kamer…maar met de kleinere kan ik wel beter door een deur…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *