Stomme dingen die gebeurd zijn met m’n Macbook

Sinds een paar jaar heb ik mijn Macbook Pro. Paar jaar? Volgens mij kocht ik hem in 2009. Het lijkt nog zo kort! Vroeger was ik echt wel een Windowskindje maar nu weet ik nog amper hoe Windows werkt. Op m’n werk werk ik lokaal op een iMac maar op Windows in de cloud. En eerlijk: ik kan alleen Outlook en Word vinden 😉

Hoewel ik m’n Macbook heel fijn vind, ben ik er niet echt heel zuinig op en zijn er ook echt domme dingen mee gebeurd de afgelopen jaren. Nu ik net weer bijna m’n SD kaartje in de cd-sleuf stopte, dacht ik: misschien wel leuk om dit even op een rijtje te zetten. Categorietje leedvermaak zeg maar.

Gedeukte harde schijf

Dit is knap he? Doe me dat maar eens na! Mijn vorige huis, waar ik met m’n former huisgenootje woonde, was op bepaalde delen echt enorm scheef. Als een potje nagellak viel (bijna dagelijks, want ik ben een uberkluns) rolde dat zo van de bank naar de helft van de woonkamer. Bedenkend dat de woonkamer ongeveer 12 meter lang was – best een eind dus. Daar kwam nog eens bij dat de bank ook niet helemaal gestroomlijnd was dus ja, m’n laptop gleed er nog wel eens vanaf. Zo ook die ene keer dat dus m’n schijf indeukte en vervangen moest worden. Gelukkig kwam deze operatie goed maar ik heb toen een paar uur m’n hart vastgehouden.

SD kaartje in cd sleuf

Dit is me al 2 keer overkomen! Ik heb hem eruit gekregen met een pincet, veel geduld en flink schudden van de zowel iMac (niet zo makkelijk!) als Macbook. Serieus Margo, denk even na en kijk eerst goed waar het kaartje in moet voordat je blindelings dat ding ergens in knalt. Want het gaat nooit met beleid, gewoon hop rammen dat ding. Ja, duidelijk niet het beste.

Vocht in het scherm

Ja, hoe dan? Zou ik ook wel eens willen weten. Ooit viel er een beetje water over m’n laptoppie heen en nadat ik het zeer onzorgvuldig gedroogd had, deed ik hem dicht. En deed ik hem een paar dagen later weer open en nu staan er vochtige toetsen in m’n scherm getekend? Gekerfd? Geëtst? Geëchoot? Gespiegeld? Geen idee, maar het is wel vet zonde. Wegpoetsen heeft geen zin, het lijkt er echt wel in te zitten. Zeer knap, al zeg ik het zelf.

Adaptervreter

Serieus, ik zit nu al aan m’n 4de adapter. Het is niet dat ze niet meer werken, maar de snoeren gaan gewoon kapot of ze raken oververhit. Ik vind het echt bizar slechte kwaliteit voor zo’n merk en de prijs die je ervoor betaalt. Hebben jullie dit ook or is it just me?

IMG_0269

Losse toetsjes

Met dank aan Poes. Niet mijn schuld dit keer! Ik kreeg het toetsje er met geen mogelijkheid op, maar m’n vriend binnen 3 seconden. Dat zal dan wel weer aan mij liggen. Maar wel weer een mooie om toe te voegen aan dit lijstje.

Wat kan jij nog toevoegen aan dit lijstje? Surprise me 😀 

13 Comments

 1. Aaah je arme Macbook. Hij doet me een beetje denken aan de Macbook Pro van mijn vriend (die Macbook is inmiddels al het huis uit trouwens). Iemand had het ding eens laten vallen (met mijn Macbook er bij, maar daar was niets mee aan de hand.. PFIEWH). Er zat toen nog een USB-stick in, waardoor de USB poort van binnen helemaal was gebroken. Inclusief harde schijf, batterij en een deel van het beeldscherm. :’) Ik moet er nog steeds een beetje om lachen als ik er over nadenk.
  Wel fijn dat je vriend de losse toetsjes er weer zo makkelijk op kan krijgen!

 2. Haha jeetje wat een bikkel is hij, dat hij het nog steeds doet na al die jaren. Denk niet dat mijn Acer dat zou na kunnen doen. Mijn vriend heeft ook een Macbook en zegt om mij te pesten dat hij bij hippe koffietentjes minder voor de koffie hoeft te betalen want hipsters united.

 3. Oh, zo herkenbaar dit! Het zijn ontzettend dure laptops, maar ik vind de kwaliteit niet altijd even goed. Als er al maar 1 druppel opvalt, is hij vaak kapot en daarnaast gaan ook mijn opladers allemaal kapot, terwijl ik er niks raars mee doe. En zo’n nieuwe is ook nog eens 80 euro! Achja, we moeten iets over hebben voor onze Apple verslaving, en de mensen van Apple weten dat we dat hebben 😛

 4. Oooo, no wat zuur! Mijn vriend heeft ook een tijdje een MacBook gehad, maar hij had geloof ik vooral veel problemen met het beeldscherm dat af en toe gewoon dienst weigerde. Héél irritant. Ik ben blij met mijn HP 🙂 *klopt af*

 5. De mijne komt ook alweer uit 2009.. hij doet het nog redelijk goed. Nieuwe harde schijf met kerst erin gezet want hij werd erg traag. Ik ben ook al aan mijn tweede snoer toe, de eerste kapte er opeens mee.
  Oh en Mango vindt het ook reuze interessant en wil de toetsen er graag uitpeuteren. Mijn iMac toetsenbord ziet er inmiddels dus niet meer uit :’)

 6. Hoe krijg je het toch voor elkaar! (Haha) Dat met die adapters, daar had mijn vriend ook altijd last van. Super irritant! Tot nu toe doet mijn Sony Vaio laptop het nog oké. (Afkloppen!)

 7. Een obesitas batterij! (Kwam overigens niet door mij, al zeg ik het zelf. Maar ineens kon ik mijn laptop niet meer recht neerzetten en kwam de onderkant los zetten, omdat de batterij zichzelf aan het opblazen was!).

 8. Ik heb dus vanmiddag een SD kaartje in de CD gleuf gestopt! Dan voel je je echt wel een beetje stom haha! Heb hem er gelukkig met een visitekaartje uitgekregen (Google om hulp gevraagd en uitgekomen op het trusty (kuch) Onemorething forum)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *