Ik ben momenteel niet in het land, maar toch vind ik het wel leuk om jullie te voorzien van inspiratie. En aangezien het hier nu al wel herfst is, vond ik het wel tijd voor een lekker donkere-dagen-recept. Tenminste, daar valt hij bij mij onder 😉

Ik heb dit jaar voor het eerst een quiche gemaakt en sindsdien wil ik elke keer nieuwe varianten proberen. Ik moet toegeven, een quiche is niet volledig afval-proof, maar ik eet het gelukkig niet wekelijks, dus dat scheelt.

Krijg je al trek van bovenstaande foto? Lees dan verder voor dit lekkere recept voor een quiche caprese!

Ik vind een quiche ergens wel familie van de pizza, en met deze toppings al helemaal! Deze quiche caprese is erg makkelijk te bereiden en is lekker als hoofdgerecht voor 2 personen, of als voor-/sidegerecht voor 4 personen.

DSCN1029

Wat heb je nodig voor de quiche caprese?

– bladerdeeg
– 4 eieren
– scheutje melk
– Grana padano kaas
– tomaten
– mozzarella
– courgette

In de oven: 30 minuten.

Voorbereiding: 15 minuten.

Vaak worden quiches met room gemaakt. Ik kies er bewust voor om dit niet te doen, om hem iets minder vet te maken. Bladerdeeg en kaas zijn samen al vet zat en de quiche caprese is nog steeds lekker!

DSCN1031

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat het bladerdeeg even ontdooien en bedek erna je ovenschaal ermee.

Klop de eieren en de melk een beetje op en mix de kaas erdoorheen. Een quiche kan je met meerdere kazen maken en ondertussen heb ik ook met andere kazen geëxperimenteerd, maar bij deze quiche was het de Grana padano kaas.

Giet het mengsel in de ovenschaal en zet hem een kwartiertje in de oven.

Haal hem erna uit en bedek hem met mozzarella, tomaat (zonder vruchtvlees, anders wordt hij veel te nat) en plakjes courgette. Ik beleg de quiche pas later met deze producten, omdat ik niet wil dat ze verbranden of hard worden.

Nu kan de quiche nog een kwartiertje in de oven!

Eet smakelijk!