Ik ben niet goed in fashion. Ik draag wat ik leuk vind, wat ik vind dat me goed staat (a.k.a. wat afkleedt) en waar ik me prettig in voel. Ik waai niet met alle trends mee maar goed, ik doe m’n best. Daarom zijn fashion blogs ook niet aan mij besteed en heb ik diep respect voor mensen die regelmatig outfit foto’s maken en posten – want: hoe kan jij zo goed kleding en accessoires combineren en waarom zie jij er altijd zo goed uit op foto’s?

Maar times are changing, en ik heb hier dus echt een outfit foto. Twee zelfs. Want de rest was mislukt en we hadden geen tijd meer. Deze speciale uitzondering heb ik gemaakt omdat ik in Vietnam op maat een jas heb laten maken. And it’s gorgeousssss.

In de laatste stad die we bezochten, Hoi An, wemelt het van de kleermakers en schoenmakers. Mijn vriend wilde een pak en een overhemd laten maken, maar ik had geen plannen in deze richting. Deze plannen veranderden al snel toen ik een heel mooi paar schoenen zag staan in een winkeltje. Hierover later meer πŸ˜‰

Op Tripadvisor had hij een goede kleermaker opgezocht en het pak was dan ook echt heel mooi geworden. Uiteindelijk werd ik verleid door een winterjas. Op de enalaatste dag heb ik mijn maten op laten nemen, heb ik een kleur wol gekozen, evenals de zijden binnenkant en de ritsjes in de zakken. De volgende middag kon ik al komen passen en na een kleine aanpassing (ik wilde hem iets meer getailleerd) kon ik hem om 18:00 uur ophalen.

DSC_0358

En dit is hem! Zoals je ziet heeft hij een hoge kraag, 3 houtje-touwtje knopen en zwarte piping. Ik ben er verliefd op! De binnenkant is van zijde en heeft een zebra patroontje! Such a shame dat ik daar geen mooie foto van heb. Die hou je tegoed van me.

De jas is heerlijk warm, ik heb hem al een paar keer kunnen dragen in ons fijne winterweertje. Ik ben blij dat ik hem heb laten maken, anders had ik spijt gehad. Het hele geval kostte $ 60, dus ongeveer € 54. Belachelijk goedkoop toch, voor zoiets moois?

DSC_0361

Blij awkward ei.Β De broek en schoenen zijn trouwens van Primark. Ben er erg blij mee! I’m ready for winter.

Fotocredits gaan naar mijn fijne collega Paul.

Heb jij wel eens iets laten maken in het buitenland?