Op zaterdagochtend werd ik wakker met het bak-gevoel. Ken je dat gevoel? Je moet iets bakken. Die oven moet branden. De lucht moet zich vullen met lekkere geurtjes. Dat wilde ik. En vooral met dingen die ik in huis had, zodat ik niet eerst naar de supermarkt hoef.

Deze missie is geslaagd. Ik heb namelijk havermoutmuffins met kwark gebakken, met lekker rood fruit erin. Supergezond en heerlijk vullend!

Havermoutmuffins met kwark en rood fruit

Wat heb je nodig?

– 100 gram havervlokken
– 100 gram kwark
– rood fruit
– 1 ei
– 1 banaan
– kaneel
– honing

DSC_0016

Dit is voldoende voor 6 muffins. Prak de banaan, mix hem met de havervlokken, ei en kwark. Het wordt zo een mooi papje wat je makkelijk in je vormpjes kan scheppen. Eenmaal in de vormpjes meng je het rode fruit er nog doorheen. Plaats je muffins in een voorverwarmde oven (200 graden) en laat ze 25 minuten bakken.

Achteraf kan je, als smaakmaker, lekker honing en kaneel eroverheen doen. Het rode fruit kan het soms best zuur maken, dus als je behoefte hebt aan zoet: honing en kaneel. Ik zeg het niet nog een keer (;

DSC_0014

Tip

Hoewel dit geen gesponsorde post is, gebruikte ik voornamelijk producten van de Lidl. Een zak met havervlokken, magere vanillekwark en een zak diepvriesfruit komen allemaal daar vandaan. Toevallig het ei en de kaneel ook – en trouwens, de banaan ook. Maar anyway: doe er je voordeel mee, zo kan je hele budgetproof en dieetproof muffins maken!

Oh jongens ik heb een camera te leen – een prachtige Nikon, dat kan je zeker wel zien? I love dit ding! De muffins zien er nรณg lekkerder uit zo!

Eet smakelijk!ย