Havermoutmuffins met kwark en rood fruit

Op zaterdagochtend werd ik wakker met het bak-gevoel. Ken je dat gevoel? Je moet iets bakken. Die oven moet branden. De lucht moet zich vullen met lekkere geurtjes. Dat wilde ik. En vooral met dingen die ik in huis had, zodat ik niet eerst naar de supermarkt hoef.

Deze missie is geslaagd. Ik heb namelijk havermoutmuffins met kwark gebakken, met lekker rood fruit erin. Supergezond en heerlijk vullend!

Havermoutmuffins met kwark en rood fruit

Wat heb je nodig?

– 100 gram havervlokken
– 100 gram kwark
– rood fruit
– 1 ei
– 1 banaan
– kaneel
– honing

DSC_0016

Dit is voldoende voor 6 muffins. Prak de banaan, mix hem met de havervlokken, ei en kwark. Het wordt zo een mooi papje wat je makkelijk in je vormpjes kan scheppen. Eenmaal in de vormpjes meng je het rode fruit er nog doorheen. Plaats je muffins in een voorverwarmde oven (200 graden) en laat ze 25 minuten bakken.

Achteraf kan je, als smaakmaker, lekker honing en kaneel eroverheen doen. Het rode fruit kan het soms best zuur maken, dus als je behoefte hebt aan zoet: honing en kaneel. Ik zeg het niet nog een keer (;

DSC_0014

Tip

Hoewel dit geen gesponsorde post is, gebruikte ik voornamelijk producten van de Lidl. Een zak met havervlokken, magere vanillekwark en een zak diepvriesfruit komen allemaal daar vandaan. Toevallig het ei en de kaneel ook – en trouwens, de banaan ook. Maar anyway: doe er je voordeel mee, zo kan je hele budgetproof en dieetproof muffins maken!

Oh jongens ik heb een camera te leen – een prachtige Nikon, dat kan je zeker wel zien? I love dit ding! De muffins zien er nóg lekkerder uit zo!

Eet smakelijk! 

13 comments

 1. Charissa schreef:

  Haha het “bak-gevoel”, ik ken het! De muffins zien er heerlijk uit…. X

 2. Kelly schreef:

  Aaaah heerlijk! Het is dat ik net een kommetje havermout naar binnenwerk, anders had ik wel zin om dit te gaan maken. Ik ga het onthouden voor een keer in het weekend! Heerlijk lijkt het mij!

 3. Fleur Sophia schreef:

  Je foto’s zijn inderdaad heel mooi! En de muffins lijken mij ook lekker!

 4. Charelle schreef:

  Goed idee, om kwark toe te voegen aan de muffins! Lekker magere optie ook! Bedankt voor het recept! (:

 5. Ysanne schreef:

  Ah dit ziet er heerlijk uit! En idd, wat een suuuper mooie foto’s, die camera wil ik ook wel.

 6. Renske schreef:

  Oeh, lekker! Ik herken het bakgevoel wel, haha. Heerlijk is dat soms!

  Wat leuk trouwens dat je een camera te leen hebt! Hij maakt in ieder geval prachtige foto’s. Lucky you! 🙂

 7. Dascha schreef:

  Oh, dat ziet er lekker uit zeg 😀

  xoxo
  http://www.its-dash.com

 8. jeapiebel schreef:

  Ten eerste wat een prachtig foto’s heb je gemaakt. Oh lees ik aan het eind pas dat het een Nikon, daarom zulke mooie foto’s, dus. Ik gebruik ook Nikon.. 😉 lekkere geurtjes bij het bakken dat vind ik hemels altijd. In de koude periode bak ik ook graag.

 9. Elise schreef:

  Aa ziet er heerlijk uit! Deze ga ik direct onthouden! Prachtige foto’s heel helder!
  Liefs

  1. Margo schreef:

   Thanks Elise 🙂

 10. melissa schreef:

  Oef… dat ziet er echt lekker uit! Ik heb er nooit aan gedacht om kwark erbij toe te voegen, dus ben ook erg benieuwd er naar. Je camera maakt trouwens ook erg mooie foto’s!

  xxx

  1. Margo schreef:

   Dit maakt het lekker zoet en smeuiig en geen boter needed 🙂

 11. gea schreef:

  Dit ziet er echt heerlijk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *