Selecteer een pagina

Genieten op Marktplaats #2

29 oktober 2015

In den beginne van mijn blog schreef ik een post over Marktplaats. Nooit gedacht dat er een deel 2 zou komen, maar toch is hij hier! Ik wilde namelijk m’n iPhone 5s verkopen via Marktplaats en daar krijg je natuurlijk hele mooie reacties op. Ik had zin om er ook kut op te reageren, dus heb ik deze gezellige e-mails gebundeld tot een gezellig blogpostje voor jullie. Inclusief mijn gedachten. Zo ben ik dan ook wel weer.

Ik wilde er ongeveer € 250 voor hebben. Minimaal € 225. Daar liet ik het bieden beginnen. Binnen no-time had ik de eerste mail.

Voor 210 kom ik hem nu halen.
Ik behandel anderen zoals ik zelf behandeld word, dus ik heb teruggestuurd: Dat is te weinig en nu kan ik ook niet.

Ik ben aan het werk namelijk overdag. Hoe kan je nou verwachten dat mensen op een random donderdag overdag thuis zijn? En dat je voor € 40 onder de vraagprijs ook nog een kans maakt? Mensen proberen, mensen zijn brutaal. Maar ik val er niet voor. Doei Hasii.

Na een tijdje volgde Amin.
Ik wil hem kopen voor €200!
Mijn vriendelijke antwoord: Dit is te weinig! Kijk vraagprijs!

Exclamation mark exclamation mark. I’m not impressed. Ben benieuwd wat hij van mijn reactie vond.

Mijnheer Akman speelde in op mijn gevoel door te noemen dat hij de iPhone wilde kopen voor zijn zoon. Mits de vingerscan het nog deed. Dat is natuurlijk het belangrijkste aspect van een telefoon…

Toen gebeurde het!

Frank begon met een bod van € 230. Dit werd even spannend, want Akman overbood hem met € 5. Frank ging er nog eens met € 5 overheen. Toen kwam Andries! (Ik moet dan altijd denken aan dit liedje.) € 245. Dit ging lekker. Ik pakte mijn popcorn en leunde vermaakt achterover. Helaas haakte Akman toen af en trok zijn bod in. Stel je Akman voor, met zijn staart tussen zijn benen die de kamer uitloopt en zijn zoon blij moet maken met een dode mus. Groetjes, Akman! Ik hoop dat je zoektocht nog gelukt is.

Mustafa was benieuwd hoe oud de telefoon was. Ik was toch al van plan om de telefoon aan Andries Knevel te verkopen, dus ik reageerde niet op Mustafa.

large

Frank knalde eroverheen met € 250 en nieuwsgierig wat de volgende dag ging brengen, ging ik slapen.

De volgende ochtend mailde ‘dev’. Waar ik woonde, want hij kwam hem ophalen. Tuurlijk dev. Maar wat ga je ervoor betalen?
Ik kom voor 225 euro halen.
Nou dev, misschien in een volgend leven. Ik mailde dat ik een bod van € 250 had en dat ik met € 225 niet akkoord ging. Maar dev liet zich niet zomaar afschepen en mailde terug dat die biedingen toch niet serieus waren, en dat ik beter de telefoon aan hem kon verkopen. “Iedereen kan wel bieden,” zei hij. Dat heb ik gemerkt, dev. Graag het adres van je glazen bol groothandel. Joe.

Mustafa kwam terug! Of de telefoon nog beschikbaar was. Ik zei natuurlijk, maar ik heb een serieus bod en ik ga niet zakken. Hij vroeg wederom de leeftijd van de telefoon. Toen ik zei dat hij 1,5 jaar oud was viel er een groot gapend gat in onze mailwisseling. Het is ook eigenlijk te gek he, 1,5 jaar. Wat denk ik wel niet?!

HAI bood € 270! Jubelend rende ik een rondje door het kantoor. Tot ik een uur later een mailtje van Marktplaats kreeg dat HAI mogelijk een oplichter was. Shit. Bedankt HAI, het was te kort.

S. (oeh, spannend zo’n afkorting) wilde hem ook graag halen voor € 225. Vermoeid antwoordde ik dat dat niet kon. De lol was er nu wel vanaf.

Uiteindelijk was Frank de winnaar. Frank wilde de oplader erbij en de doos. De doos had ik niet meer dus wilde Frank een tientje minder betalen. Frank, ik hoop dat je erg gelukkig bent geworden van dat tientje wat je hebt bespaard. En ook van het half uur dat je me hebt laten wachten. Frank had wel flink wat flappen in z’n zak trouwens. Het was vast geen zuivere koffie, maar ik ben er vanaf en ik kan er lekker van gaan shoppen bij IKEA.

Verlopen jouw verkopen via Marktplaats ook altijd zo soepel?

Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, moeder van ons eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over moederschap!

NIEUWSTE BLOGS

Roomtour babykamer

Roomtour babykamer

Nu pas?! Ja nu pas! Omdat Norah 3 weken te vroeg kwam, was ik nog niet helemaal toegekomen aan de puntjes op de i. Haar kamertje was klaar, het wiegje was bekleed en de commode ingericht, maar het mocht nog wel net een tikkie leuker. De inspiratie kwam me niet direct...

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

De reden dat ik dit artikel ben gaan schrijven, is omdat ik de laatste tijd regelmatig contact heb gehad met volgers op Instagram die worstelen met de combi zwanger worden en overgewicht hebben. Ze lopen aan tegen vooroordelen, of hebben last van de vooroordelen die...