MS Mode kimono

Genieten op Marktplaats #2

In den beginne van mijn blog schreef ik een post over Marktplaats. Nooit gedacht dat er een deel 2 zou komen, maar toch is hij hier! Ik wilde namelijk m’n iPhone 5s verkopen via Marktplaats en daar krijg je natuurlijk hele mooie reacties op. Ik had zin om er ook kut op te reageren, dus heb ik deze gezellige e-mails gebundeld tot een gezellig blogpostje voor jullie. Inclusief mijn gedachten. Zo ben ik dan ook wel weer.

Ik wilde er ongeveer € 250 voor hebben. Minimaal € 225. Daar liet ik het bieden beginnen. Binnen no-time had ik de eerste mail.

Voor 210 kom ik hem nu halen.
Ik behandel anderen zoals ik zelf behandeld wordt, dus ik heb teruggestuurd: Dat is te weinig en nu kan ik ook niet.

Ik ben aan het werk namelijk overdag. Hoe kan je nou verwachten dat mensen op een random donderdag overdag thuis zijn? En dat je voor € 40 onder de vraagprijs ook nog een kans maakt? Mensen proberen, mensen zijn brutaal. Maar ik val er niet voor. Doei Hasii.

Na een tijdje volgde Amin.
Ik wil hem kopen voor €200!
Mijn vriendelijke antwoord: Dit is te weinig! Kijk vraagprijs!

Exclamation mark exclamation mark. I’m not impressed. Ben benieuwd wat hij van mijn reactie vond.

Mijnheer Akman speelde in op mijn gevoel door te noemen dat hij de iPhone wilde kopen voor zijn zoon. Mits de vingerscan het nog deed. Dat is natuurlijk het belangrijkste aspect van een telefoon…

Toen gebeurde het!

Frank begon met een bod van € 230. Dit werd even spannend, want Akman overbood hem met € 5. Frank ging er nog eens met € 5 overheen. Toen kwam Andries! (Ik moet dan altijd denken aan dit liedje.) € 245. Dit ging lekker. Ik pakte mijn popcorn en leunde vermaakt achterover. Helaas haakte Akman toen af en trok zijn bod in. Stel je Akman voor, met zijn staart tussen zijn benen die de kamer uitloopt en zijn zoon blij moet maken met een dode mus. Groetjes, Akman! Ik hoop dat je zoektocht nog gelukt is.

Mustafa was benieuwd hoe oud de telefoon was. Ik was toch al van plan om de telefoon aan Andries Knevel te verkopen, dus ik reageerde niet op Mustafa.

large

Humor ligt op straat!

Frank knalde eroverheen met € 250 en nieuwsgierig wat de volgende dag ging brengen, ging ik slapen.

De volgende ochtend mailde ‘dev’. Waar ik woonde, want hij kwam hem ophalen. Tuurlijk dev. Maar wat ga je ervoor betalen?
Ik kom voor 225 euro halen.
Nou dev, misschien in een volgend leven. Ik mailde dat ik een bod van € 250 had en dat ik met € 225 niet akkoord ging. Maar dev liet zich niet zomaar afschepen en mailde terug dat die biedingen toch niet serieus waren, en dat ik beter de telefoon aan hem kon verkopen. “Iedereen kan wel bieden,” zei hij. Dat heb ik gemerkt, dev. Graag het adres van je glazen bol groothandel. Joe.

Mustafa kwam terug! Of de telefoon nog beschikbaar was. Ik zei natuurlijk, maar ik heb een serieus bod en ik ga niet zakken. Hij vroeg wederom de leeftijd van de telefoon. Toen ik zei dat hij 1,5 jaar oud was viel er een groot gapend gat in onze mailwisseling. Het is ook eigenlijk te gek he, 1,5 jaar. Wat denk ik wel niet?!

HAI bood € 270! Jubelend rende ik een rondje door het kantoor. Tot ik een uur later een mailtje van Marktplaats kreeg dat HAI mogelijk een oplichter was. Shit. Bedankt HAI, het was te kort.

S. (oeh, spannend zo’n afkorting) wilde hem ook graag halen voor € 225. Vermoeid antwoordde ik dat dat niet kon. De lol was er nu wel vanaf.

Uiteindelijk was Frank de winnaar. Frank wilde de oplader erbij en de doos. De doos had ik niet meer dus wilde Frank een tientje minder betalen. Frank, ik hoop dat je erg gelukkig bent geworden van dat tientje wat je hebt bespaard. En ook van het half uur dat je me hebt laten wachten. Oh, en ik geloof trouwens niet dat je doopnaam Frank is, maar ik denk wel dat jij denkt dat het vertrouwen wekt bij argeloze Nederlanders die hun hebben en houwen op Marktplaats verkopen. Net zoals dat Chinezen op AliExpress zichzelf altijd Jimmy Chong noemen. Dat gelooft ook geen hond. Frank had wel flink wat flappen in z’n zak trouwens. Het was vast geen zuivere koffie, maar ik ben er vanaf en ik kan er lekker van gaan shoppen bij IKEA.

Verlopen jouw verkopen via Marktplaats ook altijd zo soepel?

64 Comments

 1. Hahaha zooo heerlijk om te lezen. Mensen proberen het toch maar. Fijn dat je hem uiteindelijk verkocht hebt! (heb nog naar je advertentie gekeken aangezien mijn telefoon zo jkjdkasdas is).

 2. Haha, leedvermaak dit. Geweldig hoe er soms wordt gereageerd op producten. Ik heb ooit al eens (onder andere) mijn hoogslaper op Marktplaats gezet en daar kreeg ik destijds een hele lachwekkende reactie op. *Gniffelt opnieuw* “Ik wil de hoogslaper graag kopen, maar heb rugklachten en kan hem zelf niet in elkaar zetten. En ik ben nudist.” Uh… :’) Rugklachten én een hoogslaper? Sure…

  1. Ooohhhhhh hahahahaha Renske hier moest ik ook zo hard om lachen! Dat nudistenstukje had er ook zoooo niet bij hoeven staan. Misschien wilde hij naakt toekijken terwijl jij hem in elkaar zette. En dan nog even een kontje geven als hij erin klimt, want ja, rugklachten. 😀 *denkt in plaatjes*

 3. Hahaha! Ik heb me echt stuk gelachen. Super grappig! Ik heb een oude camera op marktplaats staan, en iemand zei ook; ik halen komen bij jou vanmiddag. Toen dacht ik ook, hallo, praat eerst even oke Nederlands en hoe weet je of ik thuis ben?

  Leuk artikel in ieder geval 🙂 x

 4. Haha wauw. Ja ik ken het, als je iets op marktplaats zet dan lezen ze niet goed en bieden mensen súper laag. Maar.. meestal komt er toch iemand voorbij die een goed bod doet en zijn we allebei tevreden. X

  1. Dat niet-lezen is inderdaad ook 1 van m’n grootste irritaties. “Kan je het opsturen?” terwijl erbij staat: ophalen. Even tot 10 tellen en door naar de volgende, inderdaad 😉

 5. Lol, zo ging het ongeveer precies toen ik mijn iPad wilde verkopen. En dit: “Wat is je alle laatst aanbod eigelijke? Dat zou ik graag willen weten ?” Hebben die mensen te vaak naar Pawn Stars gekeken?

  1. O o o, zo brutaal! Ik denk dat je daar de spijker op de kop slaat ja 🙂 met zulke producten weet je zeker dat je bijzondere emails binnen gaat krijgen 😀

 6. Hahaha super grappig en heel herkenbaar. Dan moet je eens een auto verkopen, al helemaal een ramp. Hier in België hebben we 2dehands.be, daar kun je spullen op zetten die gratis opgehaald mogen worden. Ik had best wel veel restjes van bouwmaterialen en geen zin om er nog te proberen geld uit te slaan. Wel zelfs dan nog stellen ze onmogelijke eisen: om zondagochtend 7u komen ophalen (hallo?!?) of dat je ook nog eventjes de gratis zakken beton helpt inladen als alleenstaande vrouw. Of bij een gratis kleerkast pas op het allerlaatste moment (terwijl ik al zat te wachten bij de deurbel) nog afzeggen omdat de kast uiteindelijk toch te groot blijkt te zijn -_-

  1. Ik vind het al heel wat dat ze nog afzeggen, haha! Maar inderdaad, belachelijke eisen zeg. Of wat dacht je van deze reactie (die ik afgelopen week kreeg op het verkopen van een kast): kan je hem komen brengen? Ik heb geen auto. HAHA, ja, voor die € 15 zeker. Belachelijk soms he 🙂

 7. Hahaha oh zo heerlijk dit. Ik heb zelf ook veel op marktplaats staan, met name Makeup enz maar my Oh my wat zijn mensen aso soms op Marktplaats. Van de week een zielig mailtje van een dame die mij afgelopen jaren denk ik zeker 10x hetzelfde heeft gestuurd. Heel erg dat iemand een beperking heeft maar om een levensverhaal meteen te mailen in ruil voor: een kaartje!..via marktplaats? Erm..strange world!

  1. Oh heb je een soort van stalker? Haha, wat erg! Tja, misschien zijn die mensen gewend met hun zielige verhaal dingen voor elkaar te krijgen. Maar gelukkig trapt niet iedereen er in.

 8. Wow wat een mensen , helaas is dit hoe het grotendeels gaat. ik heb het een keer andersom gehad met irritante verkopers. Ik kreeg in de middag antwoord dat ze akkoord ging met mijn bod of ik het dan ook meteen over wilde maken. Nou ik zit op mijn werk en lees het later pas, maar maakt niet uit . krijg ik die avond nog het vriendelijke verzoek om meteen te betalen want mevrouw had mijn geld nog niet ontvangen.. Hallo…. bleek dat ze achteraf ook nog nieteens haar bank gegevens had doorgegeven.. volgende dag , zij nog steeds chagrijnig want had nog geen geld ontvangen… nou,, haar spullen hoefde ik duidelijk niet meer. en haar reden ? ”marktplaats is een snel verkeer” Jazeker maar de banken niet xD

 9. Oh wauw, wat superleuk geschreven! Heerlijk altijd, die marktplaats mailtjes… Wel jammer dat mensen soms ineens niks meer laten horen! Zoek het maar uit denk ik dan, haha.
  X Marloes

 10. Wat een leuk ( en herkenbaar ) artikel! Met kleding is het vaak nog erger, soms proberen ze een dure G-Star Raw jeans die er nog helemaal goed uitziet maar helaas te klein is voor 5 euro te krijgen!

 11. Hahaha briljant! Ik vind het altijd zo leuk om te zien wat er op marktplaatsen gebeurt. Zo gaf ik eens gratis een schommelstoel weg via facebook iedereen kwam met een enorm zielig verhaal waarom zij die stoel nodig hadden.

  Ik heb de stoel weggeven aan een knappen die normaal reageerde. 😉

 12. Hahaha briljant! Ik vind het altijd zo leuk om te zien wat er op marktplaatsen gebeurt. Zo gaf ik eens gratis een schommelstoel weg via facebook iedereen kwam met een enorm zielig verhaal waarom zij die stoel nodig hadden.

  Ik heb de stoel weggeven aan een knappe man die normaal reageerde. ?

 13. Hahah, marktplaatst echt af en toe zijn er hele rare mensen… Zo had ik een paar jaar geleden heel onschuldig twee ongedrage (met kaartje eraan) onderbroeken erop gezet. Nooit over nagedacht verder. Binnen de kortste keren kreeg ik mails met : ‘wil je een foto sturen als je ze aan hebt?’ En ‘ik bied het dubbele als je ze gedragen opstuurd’ ehm pardon? Ik wist niet wat me over kwam en verwijderde de advertentie direct.

  Zo zie je maar wat voor gekken er op marktplaats zitten…

  1. Hahahahaha ik heb om jouw reactie ZO hard gelachen!! Ik zie het helemaal voor me: jij in je onschuld, je wil je gewoon van je spullen af. En dan ben je een magneet voor perverselingen. Geniaal! Haha!

 14. Zo herkenbaar dit. Ik heb zelf afgelopen jaar wat schoolboeken proberen te verkopen via marktplaats. Helaas denken sommige mensen dat ze voor een dubbeltje op de eerste rij moeten zitten. Zo kreeg ik een mail met de vraag waar ik woonde dat persoon X het boek nu kon ophalen voor vijf euro. Dat dacht ik dus niet voor een boek wat mij meer dan 80 euro gekost had, dan houd ik het nog liever zelf!

 15. Hahahaha heel herkenbaar dit. Ik vroeg 195,- en kreeg binnen drie minuten een mail: 150, kom ik hem nu halen. Heb serieus teruggemaild met: blijf dan maar lekker thuis en doe vooral geen moeite!

  Echt wat denken die mensen wel niet..

 16. Hahahahaha heerlijk geschreven en zó herkenbaar. Zo verloopt het bij mij op Marktplaats eigenlijk altijd.. Ik heb er nog 17 studieboeken op MP staan die niemand wil hebben :’)

 17. Haha ik heb zo moeten lachen om dit artikel! Geweldig gewoon 😀
  Ik heb mijn iPhone 4s enkele weken geleden op tweedehands verkocht en die mails zijn echt zo herkenbaar. De beste vond ik: ‘ik wil die. Kunt u die mij opsturen? ‘

 18. Zo maak je nog eens wat mee 😉 . Fijn dat je je telefoon in elk geval verkocht hebt! Ik vind dat toch best eng want je weet nooit welke gek je bij je huis laat komen haha. Zelf heb ik er alleen spullen op gehad die niemand wilde.. denk dat ik toch wat verkopersskills mis.

  1. Het ligt wel echt aan het product, heb ik gemerkt. Ik heb er ook al heeeel vaak weer dingen af kunnen halen. Maar een telefoon wil iedereen wil 😉 maar inderdaad, je wet nooit wie er komt. Liever ben ik ook niet alleen thuis! Soms kan het niet anders.

 19. Hahaha! Zo herkenbaar. Ik reageerde een keer een dag niet op mijn mails. Een vrouw had gestuurd: Ja ik wilde dus die portemonnee, maar het duurde te lang dus heb een andere gekocht. Toen stuurde ik: Kwaliteit kost tijd. Hahaha. Ik vind Marktplaats echt geweldig! Stomme dingen worden soms ook aangeboden.

 20. Oh, de Marktplaats mails! Vorig jaar verkocht ik mijn iPhone ook via Marktplaats en kreeg toen ook de raarste mails, alsof sommige mensen er een sport van maken om zo raar mogelijke mails te sturen haha.

  1. Haha echt he? Als ik iets zou willen kopen, zou ik denken, ik stuur een leuk, normaal berichtje, zodat mensen het niet erg vinden om mij in hun huis te laten. Maar zo denkt niet iedereen 😉

 21. Haha, wat een geweldige blog! Ik verkoop voornamelijk kleding en boeken via MP. Maar dat verloopt ook redelijk vaak dramatisch. Dan zet je een nieuwe jurk van Didi,Superstar etc. voor een leuke prijs op MP en zeg je dat hij voor een goed bod ook weg mag. En dan komen er biedingen van €2 binnen. Natuurlijk krijg je dan ook de “voor 5 kom ik nu halen” mailtjes. Maar het meest irritante vind ik nog wel mensen die heel enthousiast reageren en dan opeens komen met: “Mijn leefgeld is nog niet binnen, sta onder bewind, dus je moet het even voor me reserveren.” Ik snap dat mensen tegenwoordig vaak krap zitten, maar waarom zou je in vredesnaam op zoek gaan naar spullen terwijl je er geen geld voor hebt/ Je gaat toch ook niet naar de supermarkt, waar je dan tegen de mevrouw aan de kassa zegt: “Leg die bananen even tot volgende week voor me apart, dan is mijn leefgeld binnen.”

  1. Oh Tamara ik snap je zo goed! Je vergelijking is ook top trouwens, over die supermarkt. Als je geen geld hebt, ga je toch ook geen nieuwe spullen kopen? Zo heb ik het geleerd (en jij ook merk ik ;)) in ieder geval. Zo bijzonder, sommige mensen..

 22. Heerlijk om te lezen! Ik verkocht eens een bank en kreeg wel 3 mails of ze hem gratis mochten omdat ze alleen staande moeder zijn, uhm ik moet ook gewoon werken voor mijn geld. Of toen ik zocht naar een kitten en een 06 nummer had die erbij stond. De naam jan klonk wel goed tot ik 5 jongens op een profiel foto zag en geen jan te bekennen. Volgens mij komt de naam jan ook wel heeel vaak voor op marktplaats.

  1. Ooh ja sneue verhalen versturen zijn mensen goed in he? Heel irritant is dat!
   Haha ja, mensen gebruiken vaak schuilnamen om betrouwbaarder over te komen heb ik ook al geleerd. Maar is wel vervelend!

 23. Hahaha, oooh wat heerlijk om te lezen.. Ik kan me zo verbazen over sommige mensen.. En dit is het keiharde bewijs.. Ik heb zo gelachen om je berichtje..!
  Liefs Iep xo

 24. Hahah herkenbaar (én leuk dat het bericht viral ging :D) De laatste tijd reageerde juist niemand meer op mijn aanbiedingen. Mensen zijn toch wat meer geïnteresseerd in iPhones, dan oude merkloze kleding :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *