80 blogs verder… hoe bevalt het?

Als ik het goed heb uitgerekend, is dit mijn 80ste blog! Rekenen en plannen zijn niet mijn sterkste punten, maar volgens mij klopt dit. Mijn eerste blogpost plaatste ik op 22 april van dit jaar. Wonderlijk genoeg is dit nog steeds de best gelezen post. Met 24 reacties en 266 weergaven. Klinkt je misschien niet als veel in de oren, maar dit is het voor mij en m’n kleine blogje wel πŸ™‚

Ik blog nu, op de dag dat ik dit schrijf, 5 maanden en 1 dag op hetismarg.nl. Ik heb wel wat ervaring met bloggen; op mijn eerste HBO stage schreef ik bijna dagelijks blogs (voor een trouwplatform) en ook op m’n werk heb ik een tijd deze taak gedragen. Gelukkig heeft nu een collega dat over genomen, want schrijven over ICT… ik bak er niks van. Maar op mijn eigen blog kan ik alles kwijt! Hoe bevalt het nu, 80 blogs verder?

Nou, ik vind het vet leuk. Ik heb een ritme gevonden en ik heb constant inspiratie. In het begon vond ik dit echt moeilijk. Hoe vaak plaats ik iets? Moet ik op een bepaalde dag iets vasts posten? Ik wilde, na de verplichting van m’n webshop, juist even geen druk. Daarom schreef ik gewoon als ik zin had. Maar ik zag m’n bezoekersaantallen dalen en toch wilde ik wel graag wat continuΓ―teit. Die druk, die ervaar ik nog steeds niet, maar ik streef er wel naar om om de dag een blogje te plaatsen. En dit lukt de laatste tijd aardig! Zelfs voor m’n vakantie heb ik vooruit gewerkt. Waar ik in het begin enorme moeite had met onderwerpen vinden, lijkt m’n inspiratie de laatste tijd onuitputtelijk. Ik pak vaker m’n camera en soms denk ik zelfs al in blogvorm. Haha, dit is vast wel herkenbaar voor sommigen!

De bloggers

Het blogwereldje is wel een bijzondere bende. Ik vind de meeste mensen echt heel leuk! Ik heb leuke contacten opgedaan en kan af en toe lekker kletsen met een paar van mijn mede-bloggers. Ook zijn er af en toe wat relletjes waar ik van smul vanaf de zijlijn, maar me niet in wil mengen. Ik verbaas me soms heel erg over mensen, in het positieve en negatieve. En ik doe er een hoop kennis over op – en ik besef me dat ik er verre van wil blijven. En dat je sommige gedachten voor jezelf moet houden.

De bezoekers

Die ben ik allemaal zoooo dankbaar! Elke dag nemen er weer mensen de tijd om m’n site te bezoeken en dat vind ik geweldig, ongeacht of er een nieuw artikel online staat! Sommige artikelen pieken enorm en dat vind ik altijd wel geinig om te zien. Anderen vallen tegen. Ik heb niet echt een strategie hiervoor: ik schrijf wat ik leuk vind en ik hoop dat iedereen dat ook vindt, maar als het niet zo is, dan heb ik pech. En moet ik m’n best doen om de volgende wel zo leuk mogelijk te maken. Ik probeer ook zoveel mogelijk blogs te bezoeken en de artikelen te lezen zodat ik een goede, oprechte comment achter kan laten. Ik laat me soms wel iets te veel leiden door comments en minder door bezoekers, maar als ik maar 4 reacties heb en wel 30 views op een blog denk ik, ja maar… was het dan niet leuk genoeg? *dikke pruillip en traanoog*

Maar zo weet ik ook uit m’n directe omgeving dat veel mensen lezen, maar niet commenten. Commenten is iets wat bloggers gewend zijn, maar m’n moeder en m’n vriendinnen niet. Geeft niet. Laat het los Margo.

De samenwerkingen

Tot nu toe heb ik insider mogen zijn voor de #ikeafoodchallenge, heb ik een week gratis een kraam mogen huren bij Jouw Marktkraam (bovenop mijn gehuurde 2 weken) en ben ik benaderd voor een samenwerking door Kaartwereld. Vet leuk! Toen ik benaderd werd door Kaartwereld voelde het pas echt. Dankzij Northflix heb ik de stap durven zetten om zelf een bedrijf te benaderen, daar ben ik haar heel dankbaar voor. Dit was wel een heule hoge drempel die ik over moest, maar zij spoorde me zo hard aan en ik ben blij dat ze het gedaan heeft. Een brutaal mens heeft de halve wereld, ja toch, niet dan. Ik heb nog geen negatieve ervaringen gehad met bedrijven!

Wat is me opgevallen?

Ik zoek vooral blogs en bloggers op die een beetje hetzelfde zijn als ik. Heel direct, beetje sarcastische humor, schrijven over van alles en nog wat. Die vind ik het leukst en die zal ik ook altijd blijven bezoeken. Ik merk dat ik echt ben afgeknapt op sommige onderwerpen en onder die blogs zal ik dan ook nooit reageren.

Aangezien ik webdesigner ben, zal ik altijd als eerste kijken naar het uiterlijk van een site. Ik vind dit gewoon belangrijk. Maar ik heb mezelf een beetje afgeleerd om meteen weg te gaan van een blog als het design me niet aanstaat. Want het gaat uiteindelijk om de content die ik leuk moet vinden, niet om het lettertype of kleurenpalet. Yay for me.

Bloggen geeft me energie! Dus ik ben blij dat ik de switch heb gemaakt van shophouder naar blogger. Voorlopig zijn jullie nog niet van me af! Ik kan zo nog wel uren doorgaan, maar dan ben je waarschijnlijk al lang afgehaakt πŸ™‚

Wat vind jij het allerleukst aan bloggen?

16 comments

 1. Ysanne schreef:

  Poef al 80 blogjes, heel wat! Dat van het design heb ik ook wel, maar heb ook echt moeten leren dat je daar niet naar moet kijken. En je blogjes zijn zeeer zeker leuk, reacties komen wel πŸ™‚ Fijn dat je een ritme hebt kunnen vinden!

 2. Annelies schreef:

  Ik ken je blog nog maar net, maar gefeliciteerd met je 80e post. Zo te lezen heb je al heel war voor elkaar gekregen en leuke dingen mogen doen in die korte tijd. Je webdesign ziet er prachtig uit. Ik betrap mezelf er ook vaak op dat als het design me niet aanstaat dat ik maar moeilijk aan het lezen toekom. Eigenlijk zou ik dat helemaal niet moeten doen. Ik heb ook een paar jaartjes webdesign gehad tijdens mijn studie. Heel erg basic hoor, maar wat vond ik het leuk! Je hebt een leuk blog trouwens.

 3. Fleur schreef:

  Gefeliciteerd met je 80e blogpost! Ik volg je nog maar net, maar je blog ziet er echt heel leuk uit met echt hele leuke content! Ik heb soms ook wel van die dagen dat er maar 30 mensen mijn artikel lezen, dat is wel even een doorbijt momentje, maar ik blog voor mezelf en laat me zo min mogelijk afleiden door wat de cijfers zeggen ( ook al is dat soms moeilijk).

 4. Inge schreef:

  Ik herken me wel in jou. Ik ben meer gaan schrijven, maar merk eigenlijk niet echt een toename. Ik denk dat mensen er nog steeds aan moeten wennen dat ik meer schrijf? Ik voel alleen wel weer een dipje aankomen.. oh ooh.

  1. Margo schreef:

   Nee joh niet dipje ? Dat verbeeld je je maar haha! Iedereen zegt dat alles vanzelf komt, dus we moeten geduldiger zijn *moeilakkk*

 5. Marushi schreef:

  Gefeliciteerd met je 80e blogpost! πŸ˜€ Hoop dat ik er ooit ook 80 heb! πŸ˜€

 6. Kaylee Roxanne schreef:

  Gefeliciteerd met je 80e stuk op je eigen kindje! Ik volg je altijd met veel plezier dus ik hoop dat ik hetzelfde aantal in tienvoud nog langs mag zien komen!

 7. NailTalk schreef:

  Wel herkenbaar wat je schrijft. Ik heb dat ook wel, wat je schrijft over design van een blog. Ik stoor me voornamelijk aan een blog die druk/ onoverzichtelijk is. Of vol van reclame. Eerst pop ups weg klikken voordat je wat kunt lezen.
  Ben blij dat je begonnen bent met bloggen en wat fijn dat je het ook zo leuk vind!! Lekker doorgaan meis, die inspiratie maar goed gebruiken!

 8. Godelieve schreef:

  Gefeliciteerd met je 80e blogpost!
  Wat leuk om jouw ervaringen als blogger te lezen Margo πŸ™‚

  Zelf ben ik pas drie maanden geleden begonnen maar ik heb al heel wat bijgeleerd in die korte tijd.

  1. Margo schreef:

   Dank je Godelieve πŸ™‚ het is zeker leerzaam hΓ¨? Tijd vliegt als je het graag doet!

 9. Sher schreef:

  80 is toch wel een beetje een mijlpaal ;). Tof dat je het nog steeds zo leuk vind om te bloggen!

 10. Saar schreef:

  Gefeliciteerd met deze mijlpaal! Je doet het hartstikke goed, ga zo door!

  1. Margo schreef:

   Dank je Saar ?

 11. jeapiebel schreef:

  Proost. Ik denk dat veel van ons ook allemaal beginner is, maar ik kan het verkeerd hebben natuurlijk. Ik lees elke blog wat me aanspreekt. Die zijn soms heel anders dan mijn blog. Handig dat je webdesigner bent. Ik probeer alles zelf uit en zoek nog steeds wat bij mijn blog past qua logo en design. Ik denk dat je goed doet met blog wanneer je zin in hebt. πŸ™‚

 12. Gineke schreef:

  Wat goed dat je nog zoveel inspiratie en plezier hebt in het bloggen! Ik vind echt dat je een hele leuke blog hebt en ik moest ook heel erg lachen om je Marktplaats avonturen.

  Groetjes Gineke

 13. Northflix schreef:

  Weet je dat ik dit nu pas lees, omdat dit artikel als ‘gerelateerd artikel’ werd weergegeven onder je artikel over vakantiestress.
  Wat tof dat je over die drempel bent gestapt en dat ik daar aan bij heb gedragen… *blozend emoticon* Maar je hebt het 99,9% aan jezelf en je blog te danken dat bedrijven met je in zee willen gaan.

  Ook ik ga trouwens vaak voor de humor en de mengelmoes! Dat vind ik leuk om te lezen en om te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *