Vietnamkriebels

Okee, het begint nu echt te kriebelen. Over 1,5 week vertrekken we naar Vietnam en ik ben al minstens 1,5 week nerveus. En die resterende anderhalve week zal ik alleen nog maar nerveuzer worden. In m’n hoofd heb ik 100 lijstjes zitten: wat moet ik nog kopen, wat moet ik echt niet vergeten, heb ik wel genoeg kleding, zo nee wat moet ik nog hebben @#!@ error.

Laat ik het dan maar even vertalen naar een blog. Ik hoop dat jullie nog 100 goede tips voor me hebben!

Wat moet ik nog kopen?

Mijn prioriteit in deze lijst is een rugzak. Ik ga niet met m’n handtas door Vietnam sjouwen, zwaar onpraktisch en ik zou me ook wel een beetje een diva op reis voelen. Ik wil graag een Herschel rugzak, maar ik vind het vooral belangrijk dat hij stevig is en dat er niet zomaar van alles uit kan vallen. Er zit hier een Bever winkel om de hoek, dus ik ga komend weekend maar even m’n slag slaan.

herschel-supply-bad-hills-2013-collection-6

Die middelste, please! Bron

Erna moeten we ook samen een rugzakkoffer kopen. Zo’n massieve koffer lijkt ons niet handig en Eastpak heeft grote koffers die je op je rug kan dragen. Misschien heel nerdy, maar wel praktisch. En who cares trouwens, over dat nerdy.

Medicijnen dingen. Pijnstillers, diarreeremmers – nooit last van, maar goed, je bent in Azië en weet jij veel waar je last van kan krijgen – pleisters, anti-muggenshit, anti-insectenbetenjeukspul. Vergeet ik iets? Zonnebrand en aftersun zijn in huis, die had ik mooi dik in de sale gekocht.

Slippers! Ik heb maar 2 paar slippers en op Havaianas hou ik het nooit zo lang vol (blaren op de bovenkant van m’n voet, ja, je verzint het niet). Ik hou van die rieten slippers, van H&M, maar ik ben zo dom geweest om die niet in een dozijn in te slaan. Heb 1 (al aardig afgetrapt) paar dus ben benieuwd hoelang ik het daar op vol hou. Wie heeft deze voor me in de aanbieding of weet waar ik iets soortgelijks kan kopen?!

Rieten Slippers H&M


Wat moet ik echt niet vergeten?

Alle bovenstaande dingen!
Paspoort.
Duh.
Inentingenboekje. Die ligt nog op kantoor, ooh Margo vergeet dit niet.
Een nieuwe creditcard aanvragen. Hij verloopt in oktober en ik weet niet welke datum precies, dus kan hem maar beter nieuw in huis hebben. Inclusief nieuwe pincode, want die ben ik altijd kwijt van dat rotding.
Voorraad tampons, inlegkruisjes (ja hallo, je weet het nooit).
Veel te veel ondergoed (ja hallo, je weet het nooit).
En ik mag ook echt niet vergeten om niet te veel mee te nemen. We willen daar gewoon wat shirtjes en jurkjes kopen (ik dan, het is niet dat hij op vakantie opeens in jurkjes gaat lopen. Lijkt me wel hilarisch trouwens.) en onze koffer nu niet al te vol gaan laden.

Wat moet ik nog doen voordat we weggaan?

Wenkbrauwen laten epileren. Vrijdag op de planning.

Poes kennis laten maken met zijn oppaskat. Dat gaat deze week gebeuren. Ik hoop zo dat het klikt. Ik wil graag dat hij bij m’n vriendin in huis kan, zodat hij niet 2 weken alleen thuis is en alleen 1 keer per dag eten krijgt. Lijkt me heartbreaking.

Fiets in de berging. I’m paranoid like that.

Nagels laten doen. Dit doe ik 2 dagen van te voren, zodat ik lang mooie nagels heb. Don’t shoot me, dit is gewoon belangrijk voor me. Ook in Vietnam.

Heb ik wel genoeg kleding?

Weet ik veel. Ik surf al weken door de sales heen en overal staat het aanbod me niet aan. Heb een paar shirtjes hier, een paar shorts daar, en van alles denk ik: mweh. Maar ik ga het gewoon dragen, want who cares. Ik heb een aantal jurken/jurkjes maar dan twijfel ik nog over leggings. Ik vind dat gewoon fijn eronder (schurende benen). Heb 2 lange, 3 3kwart en 1 korte. 6 dus. Voor 15 dagen. In 30 graden. Nou, dat wordt wat. Ik ga maar wasmiddel meenemen en af en toe even wat wassen in de wasbak. Ik draag ook wel shorts, I know, maar ik neem graag het zekere voor het onzekere. Daarom ga ik ook nog langs de Hema om een jaarvoorraad aan strings in te slaan. Better safe than sorry.

Als je een goede tip voor me hebt, of iets wat ik echt niet moet vergeten of waar ik juist écht heel hard rekening mee moet houden als ik zolang ga vliegen, tell me! I will love you forever.

Bovenste bron

13 Comments

 1. Oeeh wat spannend zeg, het komt nu wel héél dichtbij 🙂
  Die rieten slippers van de H&M had ik ‘vroeger’ altijd. Ik vind ze alleen helemaal niet fijn lopen haha. Sinds vorig jaar draag ik Teva slippers en die lopen beter dan mijn beste schoenen!

 2. Super vet dat je naar Vietnam gaat, wauwie! Dat wordt vast een onvergetelijke vakantie. Wel grappig, jij gaat een halve week eerder weg dan ik! Ik herken je to-do lijst over de tas, de medicijnen, wenkbrauwen epileren, of ik genoeg kleding heb, creditcard code veranderen… Haha! Succes met alles voorbereiden en ik kijk ontzettend uit naar je verhalen en foto’s!!

  1. Hahaha, ja we zitten best bij elkaar ‘in de buurt’. Voor jou wordt het vast net zo tof! Lukt het me je to-do lijstje afwerken? Ik ben op de helft denk ik 😉 jij ook veel succes!

 3. Oordoppen is het eerste waar ik aan denk! Voor in het vliegtuig als je wilt slapen maar ook op bestemming. En kauwgom voor de druk in je oren tijdens het vliegen 🙂

  Jemig ik voel gewoon je spanning haha 😀 Logisch! Ik zou er denk ik niet eens meer van kunnen eten. Volgens mij ga je goed hoor!

 4. Wat gaaf! Ik heb er een paar jaar terug een rondreisje gemaakt, van Noord naar Zuid.
  Eigenlijk veel te kort (2,5 week).
  Maak je niet druk om die slippers, die kan je daar wel kopen 😉
  Ik ben overigens slechts één keer ziek geworden, toen had ik niet al te fris vlees gegeten.
  Dat was (6 uur na het eten) even flink overgeven, maar gelukkig heb ik een maag van gewapend beton en zat ik de andere dag weer aan het ontbijt.
  Verder nergens last van gehad, al leek ik een uitzondering.
  Ik vond trouwens Ho Chi Min stad echt vervelend/niet leuk… We waren daar geland en dat was (qua mensen en sfeer) niet echt een lekkere binnenkomer na Bangkok, maar goed… Dat was mijn persoonlijke mening.
  Ik wens je veel plezier!

  1. Ja, die slippers daar kopen, dat wordt hem denk ik wel! Wat kick dat je er ook bent geweest, wist ik niet! Ho Chi Minh ga ik niet heen, we blijven in het noorden: Hue, Hanoi, Hoi An.. beetje dat rondje 🙂 ik denk dat ik er ook niet ziek van word, heb ook wel een maag van gewapend beton (mooie term! haha!). Komt vast goed 😀

 5. Wat een heerlijk vooruitzicht zeg! Ik zou zo zeggen dat je goed voorbereid bent (of in ieder geval alle belangrijke dingen op een rijtje heb). Het belangrijkste is natuurlijk genieten, maar dat gaat wel goed komen denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *