Okee, het begint nu echt te kriebelen. Over 1,5 week vertrekken we naar Vietnam en ik ben al minstens 1,5 week nerveus. En die resterende anderhalve week zal ik alleen nog maar nerveuzer worden. In m’n hoofd heb ik 100 lijstjes zitten: wat moet ik nog kopen, wat moet ik echt niet vergeten, heb ik wel genoeg kleding, zo nee wat moet ik nog hebben @#!@ error.

Laat ik het dan maar even vertalen naar een blog. Ik hoop dat jullie nog 100 goede tips voor me hebben!

Wat moet ik nog kopen?

Mijn prioriteit in deze lijst is een rugzak. Ik ga niet met m’n handtas door Vietnam sjouwen, zwaar onpraktisch en ik zou me ook wel een beetje een diva op reis voelen. Ik wil graag een Herschel rugzak, maar ik vind het vooral belangrijk dat hij stevig is en dat er niet zomaar van alles uit kan vallen. Er zit hier een Bever winkel om de hoek, dus ik ga komend weekend maar even m’n slag slaan.

herschel-supply-bad-hills-2013-collection-6

Die middelste, please! Bron

Erna moeten we ook samen een rugzakkoffer kopen. Zo’n massieve koffer lijkt ons niet handig en Eastpak heeft grote koffers die je op je rug kan dragen. Misschien heel nerdy, maar wel praktisch. En who cares trouwens, over dat nerdy.

Medicijnen dingen. Pijnstillers, diarreeremmers – nooit last van, maar goed, je bent in AziΓ« en weet jij veel waar je last van kan krijgen – pleisters, anti-muggenshit, anti-insectenbetenjeukspul. Vergeet ik iets? Zonnebrand en aftersun zijn in huis, die had ik mooi dik in de sale gekocht.

Slippers! Ik heb maar 2 paar slippers en op Havaianas hou ik het nooit zo lang vol (blaren op de bovenkant van m’n voet, ja, je verzint het niet). Ik hou van die rieten slippers, van H&M, maar ik ben zo dom geweest om die niet in een dozijn in te slaan. Heb 1 (al aardig afgetrapt) paar dus ben benieuwd hoelang ik het daar op vol hou. Wie heeft deze voor me in de aanbieding of weet waar ik iets soortgelijks kan kopen?!

Rieten Slippers H&M


Wat moet ik echt niet vergeten?

Alle bovenstaande dingen!
Paspoort.
Duh.
Inentingenboekje. Die ligt nog op kantoor, ooh Margo vergeet dit niet.
Een nieuwe creditcard aanvragen. Hij verloopt in oktober en ik weet niet welke datum precies, dus kan hem maar beter nieuw in huis hebben. Inclusief nieuwe pincode, want die ben ik altijd kwijt van dat rotding.
Voorraad tampons, inlegkruisjes (ja hallo, je weet het nooit).
Veel te veel ondergoed (ja hallo, je weet het nooit).
En ik mag ook echt niet vergeten om niet te veel mee te nemen. We willen daar gewoon wat shirtjes en jurkjes kopen (ik dan, het is niet dat hij op vakantie opeens in jurkjes gaat lopen. Lijkt me wel hilarisch trouwens.) en onze koffer nu niet al te vol gaan laden.

Wat moet ik nog doen voordat we weggaan?

Wenkbrauwen laten epileren. Vrijdag op de planning.

Poes kennis laten maken met zijn oppaskat. Dat gaat deze week gebeuren. Ik hoop zo dat het klikt. Ik wil graag dat hij bij m’n vriendin in huis kan, zodat hij niet 2 weken alleen thuis is en alleen 1 keer per dag eten krijgt. Lijkt me heartbreaking.

Fiets in de berging. I’m paranoid like that.

Nagels laten doen. Dit doe ik 2 dagen van te voren, zodat ik lang mooie nagels heb. Don’t shoot me, dit is gewoon belangrijk voor me. Ook in Vietnam.

Heb ik wel genoeg kleding?

Weet ik veel. Ik surf al weken door de sales heen en overal staat het aanbod me niet aan. Heb een paar shirtjes hier, een paar shorts daar, en van alles denk ik: mweh. Maar ik ga het gewoon dragen, want who cares. Ik heb een aantal jurken/jurkjes maar dan twijfel ik nog over leggings. Ik vind dat gewoon fijn eronder (schurende benen). Heb 2 lange, 3 3kwart en 1 korte. 6 dus. Voor 15 dagen. In 30 graden. Nou, dat wordt wat. Ik ga maar wasmiddel meenemen en af en toe even wat wassen in de wasbak. Ik draag ook wel shorts, I know, maar ik neem graag het zekere voor het onzekere. Daarom ga ik ook nog langs de Hema om een jaarvoorraad aan strings in te slaan. Better safe than sorry.

Als je een goede tip voor me hebt, of iets wat ik echt niet moet vergeten of waar ik juist Γ©cht heel hard rekening mee moet houden als ik zolang ga vliegen, tell me! I will love you forever.

Bovenste bron