Tante Marg’s Netflix Tips #3

Jaaa een nieuw rondje Netflix Tips van tante Marg! De herfst heeft lekker zijn intrede gedaan dus tijd voor een kleedje, kaarsjes, dichte gordijnen en Netflix! Ik hoop dat je deze aanraders nog niet kent en je weer inspiratie hebt om lekker serie te kijken.

Serie: Narcos

Narcos, jaaa! De opbouw van het cocaïne imperium van Pablo Escobar, met alle bizarre gebeurtenissen van dien. Het verhaal wordt verteld door een Amerikaanse DEA en het is echt vet. Echt vet. Een waargebeurd stuk geschiedenis dat eigenlijk te bizar is voor woorden. Ik ben bang dat ik teveel verklap als ik begin met praten over deze serie, dus ik zeg verder niks. Ga kijken! 😀

Docu: Brave Miss World

In 1998 werd een jonge vrouw verkracht in Milaan. 2 weken later werd ze tot Miss World gekroond. Daar gaat deze documentaire over. Jaren later heeft zij haar trauma verwerkt en is ze onderweg om vrouwen en meisjes die hetzelfde hebben meegemaakt te helpen. Ze vliegt heel de wereld over en deelt haar persoonlijke ervaringen. Ze is Joods en je ziet gaandeweg hoe zij zich meer in haar geloof verdiept. Fascinerend en bijzonder. Het geloof-verhaal in deze documentaire ging op een gegeven moment zijn eigen leven leiden en vond ik niet per se meerwaarde hebben, ondanks dat duidelijk was dat ze haar troost in het geloof vond.

Serie: Lie To Me

Deze serie is misschien niet gloednieuw, maar ik vind het heel gaaf en kijk er graag naar. Het verhaal in een notendop: Cal Lightman kan aan je gezicht zien of je liegt. Hierin heeft hij zich gespecialiseerd en een bedrijf opgericht wat wordt ingehuurd door ongeveer iedereen die hulp nodig heeft bij een zaak. Elke keer verbaast het me weer hoe hij die dingen herkent (ja, het is een serie, maar toch) en ik vind het ook wel grappig dat ik zelf ook gezichtsuitdrukkingen zoals ‘minachting’ en ‘schaamte’ ben gaan herkennen.

muscleshoals

Docu: Muscle Shoals

Een documentaire voor muziekliefhebbers! In Muscle Shoals in Alabama is tientallen jaren geleden een opnamestudio opgericht waar de meest beroemde artiesten hun albums hebben opgenomen. Er wordt in de geschiedenis gedoken en dat levert bijzondere verhalen op. The Rolling Stones, Bono, en veel meer artiesten worden geïnterviewd over deze bijzondere plek, die magisch schijnt te zijn. Écht leuk. Lekker op een zondagochtend.

Serie: The Blacklist

THE BLACKLIST! Zo kick! Misschien heb je het al eens gezien: het werd al uitgezonden op RTL4. Seizoen 2 stond op Videoland en daar hebben we binnen no-time alle afleveringen er doorheen gejaagd. Crimineel Raymond Reddington (gespeeld door de briljante James Spader) meldt zich op een dag bij de FBI en heeft een lijst met criminelen die hij uitgeschakeld wil hebben. Agent Elizabeth Keen moet hem hierbij helpen en wat volgt zijn bizarre zaken en schokkende onthullingen. Ik verklap weer lekker niks! Deze serie bevat een hoop schietgeweld en enge mannen, maar het verhaal is ijzersterk en dat maakt dat je wil blijven kijken. Eind september start een nieuw seizoen and I am buzzzzing.

the-blacklist-season-two

En wat zijn jouw tips voor mij deze keer? Alvast bedankt 🙂

10 Comments

  1. Narcos… Dé serie waaraan mijn vriend verslaafder dan verslaafd is. Mij trekt het niet zo haha. Ik ben dan ook niet zo’n serie freak, maar Prison Break en New Girl kan ik wel waarderen!

  2. Lie to me moet ik ook nog altijd zien, zoveel keeeus. Brave Miss World lijkt me trouwens ook heel interessant! Momenteel kijk ik Scream Queens trouwens, bizarre serie haha.

  3. Deze hele lijst staat al in mijn lijst van wat ik nog zou willen zien. Na jouw aanbeveling heb ik een extra reden om er eens naar te gaan kijken.

    Ik heb laatst de serie Empresses in the Palace met veel plezier bekeken. Het speelt binnen de muren van de Verboden Stad in de 17e eeuw in China.

  4. Deze hele lijst staat al in mijn lijst van wat ik nog zou willen zien. Na jouw aanbeveling heb ik een extra reden om er eens naar te gaan kijken.

    Ik heb laatst de serie Empresses in the Palace met veel plezier bekeken. Het speelt binnen de muren van de Verboden Stad in de 17e eeuw in China.

  5. Sinds een paar weken heb ik pas Netflix (laatkomer I know..) En ik heb Narcos even toegevoegd aan mijn nog te kijken lijstje. Kende het nog niet maar ik hou van dat soort docu’s. Thanks 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *