Hoe vereerd was ik toen ik als insider mee mocht doen aan de IKEA Food Challenge? Op een schaal van 1 tot 10: 24.

IKEA zoekt een nieuwe gerecht voor in hun restaurants (in samenwerking met Uit Paulines Keuken) en roept de hulp in van iedereen om een nieuw gerecht te verzinnen. De insiders konden zich aanmelden en kregen een pakket thuisgestuurd met diverse producten die IKEA ook in hun te leuke supermarkt verkoopt. Ik koos voor het vleespakket! Vorige week zaterdag kreeg ik mijn leuke mand binnen en de komende tijd zal ik jullie verblijden (of niet) met mijn recepten.

Kijk, ik ben natuurlijk een enorme voorstander van makkelijk eten. En bij voorkeur gezond. In het pakket van IKEA zaten onder andere de welbekende gehaktballetjes, maar ik was ook aangenaam verrast door de kipballetjes die erbij zaten. Die ging ik gebruiken voor mijn eerste recept!

Ik probeer iets zuiniger aan te doen dus in plaats van dat ik dik ging shoppen voor een nieuw recept, ging ik eerst eens kijken wat ik in de koelkast had. Na inspectie besloot ik dat het gevulde paprika’s met couscous en kipballetjes gingen worden.

De producten die ik uit het mandje van IKEA pakte waren de:
– Kyckling-köttbullar (kipballetjes)
– Ost Präst kaas (om eroverheen te laten smelten)

Verder bevatten de paprika’s uitjes, knoflook, gebakken tomaatjes en wat gedroogde bieslook.

DSCN1667

Ik had veel te veel balletjes opgewarmd en heb erna nog iets anders hiermee gemaakt. Maar die komt binnenkort online! En ik hoop dit weekend nog wat andere gerechten te maken met de IKEA producten.

Meedoen?

Jij kan ook meedoen met de #ikeafoodchallenge! Op de website kan je je eigengemaakte recept claimen en wie weet sta jij volgend jaar wel op de menukaart. En win je een mega vette keuken t.w.v. € 6500! Als ik hem niet win, natuurlijk.