Gevulde paprika met couscous

#IKEAfoodchallenge 1: Gevulde paprika’s

Hoe vereerd was ik toen ik als insider mee mocht doen aan de IKEA Food Challenge? Op een schaal van 1 tot 10: 24.

IKEA zoekt een nieuwe gerecht voor in hun restaurants (in samenwerking met Uit Paulines Keuken) en roept de hulp in van iedereen om een nieuw gerecht te verzinnen. De insiders konden zich aanmelden en kregen een pakket thuisgestuurd met diverse producten die IKEA ook in hun te leuke supermarkt verkoopt. Ik koos voor het vleespakket! Vorige week zaterdag kreeg ik mijn leuke mand binnen en de komende tijd zal ik jullie verblijden (of niet) met mijn recepten.

Kijk, ik ben natuurlijk een enorme voorstander van makkelijk eten. En bij voorkeur gezond. In het pakket van IKEA zaten onder andere de welbekende gehaktballetjes, maar ik was ook aangenaam verrast door de kipballetjes die erbij zaten. Die ging ik gebruiken voor mijn eerste recept!

Ik probeer iets zuiniger aan te doen dus in plaats van dat ik dik ging shoppen voor een nieuw recept, ging ik eerst eens kijken wat ik in de koelkast had. Na inspectie besloot ik dat het gevulde paprika’s met couscous en kipballetjes gingen worden.

De producten die ik uit het mandje van IKEA pakte waren de:
– Kyckling-köttbullar (kipballetjes)
– Ost Präst kaas (om eroverheen te laten smelten)

Verder bevatten de paprika’s uitjes, knoflook, gebakken tomaatjes en wat gedroogde bieslook.

DSCN1667

Ik had veel te veel balletjes opgewarmd en heb erna nog iets anders hiermee gemaakt. Maar die komt binnenkort online! En ik hoop dit weekend nog wat andere gerechten te maken met de IKEA producten.

Meedoen?

Jij kan ook meedoen met de #ikeafoodchallenge! Op de website kan je je eigengemaakte recept claimen en wie weet sta jij volgend jaar wel op de menukaart. En win je een mega vette keuken t.w.v. € 6500! Als ik hem niet win, natuurlijk.

13 Comments

  1. Gaaf dat je als insider mee mag doen! Gevulde paprika is één van mijn favoriete gerechten. Via de het altijd zo makkelijk dat je er van alles in kan doen! Gaaf dat je kans maakt op een keuken trouwens. Da’s niet verkeerd!!

  2. Wat een leuke challenge zeg. Heerlijk recept heb je er van gemaakt denk, ik ben gek op gevulde paprika’s! Maar ligt het aan mij, of is een rode paprika altijd veeeel lekkerder dan een groene? 🙂

    Succes met het winnen, mijn virtuele stem heb je haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *