Hoewel we in een digitale wereld leven, valt het me toch op dat mensen weer vaker kaartjes sturen. In ieder geval naar mij *insert big smile*. Een kaartje is ook altijd net wat leuker dan een dingetje in je inbox. Digitaal staat op de 1 of andere manier toch gelijk aan onpersoonlijk(er). Zo krijg ik nog steeds verhuiskaartjes, verjaardagskaartjes en zelfs een ‘Welkom Poes!’ kaartje van m’n ouders. Vet lief. Ik vind het zelf ook leuk om kaartjes te sturen, omdat je dan gewoon laat zien dat je aan iemand denkt, en net even wat meer moeite voor ze doet.

Maar wat dat betreft ben ik een gemaksmens: ik verstuur liever digitaal een écht kaartje. Het leuke hiervan vind ik dat je er kunstwerkjes van kan maken. Je kan vaak dit soort kaarten helemaal personaliseren, met verschillende tekstkleuren en allemaal toevoegingen. Voor m’n werk stuur ik regelmatig digitaal echte kaartjes naar klanten die bijvoorbeeld zwanger of verhuisd zijn. En je kan ook vaak cadeaus meezenden! Vorig jaar, toen mijn nichtje geboren werd, stuurde ik haar ook een kaart, met hele lieve berenpantoffeltjes.

Van Kaartwereld.nl mocht ik iemand een kaart plus cadeau sturen. Nu we een jaar verder zijn, koos ik ervoor om mijn nichtje een enorme kaart met cadeau te sturen. The timing was perfect!

Ik vind het prettig om gericht te zoeken in webshops en daarom filterde ik op verjaardagskaarten voor meisjes. Zo krijg ik tenminste geen verhuiskaarten voor kanariepieten te zien. Het aanbod was echt mega: 5 pagina’s met 64 kaarten per pagina. Breed aanbod, daar hou ik van. Maar het gaat niet om mij: Joline vindt dieren helemaal de shit (vooral girafjes!) dus koos ik voor een kaart vol met getekende beestjes. Aan de binnenkant tikte ik een lief tekstje en paste ik de tekstgrootte nog een beetje aan.

DSCN1685

Ik kon kiezen uit 3 formaten en ze verdient de grootste, dus die zou het worden. Ik vond die grote kaarten vroeger heel vet. Nog steeds eigenlijk. Wist je dat je bij Kaartwereld korting krijgt op je kaarten als je een account aanmaakt? En je krijgt direct 4 ‘zegels’ als je een account aanmaakt. Als je er 9 bij elkaar hebt gespaard, is je 10de kaart gratis. Hoppa, gratis, fijn.

Als laatste koos ik een cadeau uit. Toevallig zag ik ook hier weer de slofjes staan 🙂 maar ik koos voor een boekje van Woezel en Pip. Hoewel deze op dvd heel irritant zijn, zijn de boekjes wel schattig en volgens mij vindt elk kind dit wel leuk. Dan rest alleen nog het invullen van de gegevens van de ontvanger, en even afrekenen. Ik vind het zo fijn dat ik niet zelf meer naar de brievenbus hoef. Je kan het bijvoorbeeld ook voor heel het jaar al inplannen: je kan per kaart de verzenddatum kiezen, dus dan hoef je je helemaal niet meer druk te maken om de verjaardag van je oma in Tjietjerkstradeel.

DSCN1711

Wat vond Joline ervan?

DSCN1682

Nuff said.

Okee, nog een paar extra foto’tjes dan. De verbazing op d’r gezichtje was prachtig.

DSCN1676

DSCN1688 DSCN1690

Het is best lastig fotograferen als ze constant met het boekje zit te smijten, of het op wil eten of het gewoon zelf wil doen 😀

DSCN1702

Verstuur jij ook kaartjes via het internet, of koop je ze nog offline?

Deze post was een samenwerking met Kaartwereld.nl