Je hebt het je moeder vast ontelbare keren horen zeggen: eet je groente nou es op! De kans is ook groot dat je dacht, rot es op met je groente. Geef friet. Of iets in die richting.

Het is je vast niet ontgaan dat ik nu wel belachelijk veel groente eet. Maar soms wil ik gewoon wat anders dan die eeuwige paprika of die koude tomaatjes. Dus ik dacht, ik maak eens een lekker soepie! I present to you: broccoli/courgette soep. Met zalm! Met heel weinig ingrediënten en een hele korte bereidingstijd. Beloofd.

Dit is een recept voor 2 personen.

Wat heb je nodig?

– Broccoli (ongeveer een halve, maar ligt aan de grootte natuurlijk)
– Halve courgette
– Beetje zout
– Bos- of lenteuitjes
– 1 eetlepel groene pesto
– Gerookte zalm (hoeveelheid naar wens)

Hoe maak je de broccoli/courgette soep?

Was je broccoli en courgette. Chop de courgette in plakjes en chop ze daarna nog eens door 4en. Dit is het makkelijkst voor de blender. Haal de roosjes van de broccoli af en maak ze zo klein mogelijk. Snij de uitjes in ringetjes en gooi dit bij elkaar in de blender. Blend het ongeveer een minuut of 5 en check af en toe of de smurrie al glad is.

Je kan het ook tot een gladde massa krijgen met een staafmixer! Bak de groenten eerst even aan, laat ze afkoelen en mix het tot een gladde smurrie.

Broccoli/courgette soep

Effe off topic. Deze domestic goddess dacht de eerste keer dat ze deze soep ging maken slim te zijn. Ik deed er kokend water bij en dacht, zo heb ik meteen soep als ik het blend! Geintje, want er komt door het kokende water enorme druk op de blender te staan en je krijgt hem bijna niet meer open. En als je hem al open krijgt, is het PSSSSHHHHHH. Handig, Harry. Doen we dus nooit meer.

Gooi je groene brei in de pan en voeg de pesto toe. Naar je eigen smaak kan je natuurlijk ook nog andere kruiden toevoegen. Zet de pan op het vuur en roer er af en toe doorheen.

Gooi de pijnboompitjes erdoorheen, tezamen met je zalm.

Tip: hou je niet van stukjes zalm in je zuppe, dan kan je het ook lekker ernaast eten op bijvoorbeeld een speltcracker of een broodje met roomkaas. OH JAMMIE JONGENS!

Eet smakelijk!