Ze is alweer bijna 1

Mijn nichtje. Vorig jaar op 15 september, net iets na 12en, werd ze geboren. Een kleine, schattige baby die in een jaar uitgroeide tot een hele dame met een flinke stem en eigen wil. Zo’n meisje verandert je leven. Leuk, een nichtje, dacht ik. Ik had niet verwacht dat ik zulke gevoelens voor dit meisje zou krijgen.

Ik denk dat je je geen voorstelling kan maken van zoiets, totdat ze er eindelijk is. Of een hij, mocht dat natuurlijk ook het geval zijn. Als ik al zoveel geluk en liefde voel voor haar, hoe moeten haar ouders zich dan wel niet voelen? Ik denk dat die barsten van geluk :’)

Joline met haar vader, net een dag oud!
Joline met haar vader, ze is hier net een dag oud!

Joline is as we speak aan het leren hoe ze moet staan. En blijven staan, dat is vooral een dingetje. Ze kruipt als een malle het huis door en gilt van plezier. Ze gilt ook wel eens als ze haar zin niet krijgt, maar dat is een heel ander soort gegil ;). Wanneer je baby’s hoort krijsen in een supermarkt of restaurant denk je al gauw: hou je kop (ik in ieder geval wel, met mijn korte lontje). Maar bij haar denk ik: ach-gossie-meissiepeissie-wat-is-er-aan-de-hand-ach-gossie-kom-maar-gauw-bij-je-tante-oke-toch-niet-nee-dan-toch-maar-naar-je-moeder. Naar haar is mijn tolerantie opeens van een heel ander niveau.

Ze is soms een beetje eenkennig, en soms een beetje een kleine bozie. Soms een beetje hongerig en soms een beetje bang van blaffende honden. Maar bovenal is het een lieve giechelkont, die dol is op haar ouders en geniet van dikke pret maken. Ze doet volledige voorstellingen als iedereen maar naar haar kijkt, inclusief gillen, schaterlachen en gekke bekkies.

Chillen op het speelkleed
Chillen op het speelkleed

We Facetimen vaak omdat ik niet elke dag in de buurt ben. Ze kraait van plezier als ik opneem (of als zij opneemt :’)) en zwaait vol overgave als we gaan ophangen. Tegenwoordig kijkt ze heel gefascineerd naar Poes. Dat is weer eens wat anders op je scherm! Ze maakt ook graag selfies, want die baby tegenover je in het beeldscherm is natuurlijk ook geweldig leuk.

Het gevoel dat die kleine uk je vertrouwt is het mooiste. Hoe ze naar je kijkt, zo van hey maat, lachen hè? Zo mooi.

Kijk eens naar dat speldje! Te lief!
Kijk eens naar dat speldje! Te lief!

Alweer bijna 1 jaar, ik kan niet wachten totdat ze gaat praten. Ben benieuwd wat ze me allemaal te vertellen heeft.

4 Comments

  1. Aaaah! Wat een schatje!
    Ik wist al dat ik tante zou worden van een jochie, ook ongeveer hoe hij eruitzag (3D foto/echo), maar als je hem in het echt ziet is het toch anders.
    De kleine man is inmiddels 2,5 en net voor de 2e keer naar de peuterschool geweest.
    Dat ging super goed en dan ben ik stiekem toch wel trots.
    En hij is altijd blij om me te zien en hij zegt ook regelmatig dat ik lief ben en dat ik zijn vriend ben. Super schattig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *