Fijne maandag schatteboutjes! Speciaal voor vandaag heb ik een XS Review geschreven over mijn holy shampoo grail: New van Lush! Deze ronde shampoo bar is sinds kort nieuw in mijn collectie en hij heeft een magische werking voor mij.

Heb jij veel haaruitval en krijg je snel last van jeuk van drogisterij shampoos? Misschien is dit dan iets voor jou!

Ik had al een aantal shampoo’s van Lush uitgeprobeerd in de laatste weken, omdat ik een nogal moeilijke hoofdhuid heb. Ik heb veel haaruitval en veel jeuk doordat ik op sommige plekken op m’n hoofd lichte psoriasis heb. Dit is de ene keer erger dan de andere keer, en ik gebruik ook een medisch smeerseltje hiervoor. Dit breng ik ‘s avonds aan en daardoor is mijn haar de volgende dag altijd baggervet. Ik was het elke dag (don’t shoot me) en mijn hoofdhuid begon zich te keren tegen ‘normale’ shampoos.

Lush New

Kalmerende kappershampoos deden ook niks en daarom zocht ik mijn heil in de heerlijk-ruikende-Lush. Qua gezichtsverzorging was ik al helemaal om met Angels on Bare Skin en de Tea Tree Toner, en ook diverse massagebars waren de revue al gepasseerd. Op een middag stond ik alle krijtbordjes te lezen en mijn oog viel op New. Een roze ronde bar, met roze hagelslagjes (snap je) en ruikend naar kaneel. Tegen haaruitval en kalm voor de hoofdhuid. Let’s give it a shot!

YAY for New!

Vorige week heb ik een tweede bar gehaald omdat ik serieus verschil merk na het gebruik van deze shampoo. Mijn hoofdhuid kalmeert aanzienlijk en ik kan gerust mijn medische spulletje een paar dagen niet gebruiken. Ik heb echt minder last van de bijbehorende jeuk en mijn haar lijkt wel dikker! Dit komt denk ik door het feit dat er in New allerlei oliën zitten die ervoor zorgen dat je minder haaruitval krijgt. Joe, helemaal super!

Het gebruik van shampoobars vond ik in het begin een beetje gek, maar ik ben er helemaal aan gewend. Je wrijft er een beetje mee over je natte haar en daar komt het schuim al hoor! New schuimt supergoed en heeft een subtiele kaneelgeur. Dit blijft niet hangen in je haar, maar ik kan daar ook niet echt mee zitten.

Lush New in tinnetje

Wat ik écht te fijn vind is het tinnetje wat ik erbij kreeg. Toen ik de Jungle conditioner kocht kreeg ik dit er niet bij. Ik plaatste hem dan altijd op de deksel van Angels, maar op een gegeven moment smolt hij erin en kreeg ik hem er nooit meer uit. Maar dit bakje: winst!

Zijn er ook nog NAYS voor New?

Er zit een klein kaneelstokje verwerkt in New. Dit zorgt voor de heerlijke geur! Maar hier kan ik verder niet echt iets mee en toen het losliet heb ik hem lekker doorgespoeld. Bij m’n 2de bar heb ik er expres 1 uitgezocht waar het stokje niet aan de buitenkant zat. Das iets psychisch hoor 😉 ik vond het een beetje storend namelijk dat-ie in m’n haar bleef hangen soms. Bij onderstaande foto steekt-ie volgens mij een beetje uit!

DSCN1304

Verder wordt m’n haar er wel heel stug van. Heb zeker nog wel een conditioner of serum nodig erna.

Maar de YAYS wegen zoveel zwaarder dan de NAYS! Als ik een dag een andere shampoo gebruik (gebruik nog wel eens een zilvershampoo voor mijn blonde haar, zo 2 a 3 keer in de week) merk ik meteen verschil. New is voor mij een blijvertje!

Vind je ook niet dat het personeel bij de Lush altijd zó aardig is? Maakt niet uit waar je bent! Toen ik in Dublin was vond ik de medewerkers ook zo extreem behulpzaam, en je proeft hun passie als ze over de producten praten. Ik vind dit zo’n dikke plus!

Ben jij bekend met de Lush shampoobars? Wat vind je ervan?