Zoals jullie hier, hier en hier al konden lezen had ik een webshop. Ik heb een maand lang uitverkoop met 50% korting gehouden en daardoor vloog er nog best veel de winkel uit. Uiteindelijk sloot ik de winkel, want ja, je moet toch een keer de deur dichtdoen, maar ik heb nog wel een restje voorraad staan. En ik weet niet zo goed wat ik daarmee moet doen, dus ik ga jullie om advies vragen.

Ik heb nog wat nagellak staan van Safari, W7 en Laushine en een beetje Yes Love. Ook heb ik nog wat make-up over van W7 en Wet n Wild. Daarbij ook nog wat nagellakremover, handcrème, nepnagels en mascara. Je kan denken: zo hoef je voorlopig niks meer te kopen! Maar zo is het niet helemaal. Spullen hebben natuurlijk een houdbaarheid en daarom kan ik het niet forever in m’n voorraadkastjes laten staan. Ik wil er nog mensen blij mee maken, maar ik weet niet zo goed hoe. Ik heb een aantal manieren die al een tijdje door m’n hoofd spoken op een rijtje gezet, en ik wil graag jouw advies over wat jou de beste manier lijkt. Alvast bedankt voor het meedenken snoezepoesjes!

1. Marktplaats

Uiteraard was dit mijn eerste idee en heb ik al een paar keer dingen op Marktplaats gezet. Bulk bakken met nagellak, veel vijlen, losse nail-art dingetjes enz. Ik ben er inmiddels wel achter dat losse nail-art dingetjes op MP niet handig is. Ik ben dan nog steeds ‘1 bling strikje’ per keer aan het verkopen, en dat was juist wat ik niet meer wilde. Dus nu zet ik er dingen per 10 op, maar dan nog gaat dat niet echt hard. Nee, dan 45 nagellakjes, volledig nieuw. Ik vond € 60 wel een redelijke prijs. Ik hoef er ook weer niet op leeg te lopen, of het cadeau te doen, dus dat leek me wel goed. “Ik bied € 15” kreeg ik vervolgens in de mail. Nou, dan ben ik er alweer helemaal klaar mee.

Tegelijkertijd kreeg ik de stomste reacties op producten, zoals “Dit komt van de Action!” Who does that? Wie verkoopt spullen die hij/zij bij de Action koopt op MP? In de omschrijving zet ik er altijd bij dat het overgebleven inventaris is van een webshop. En ja, m’n laatste aanvulling van de webshop betrof Wet n Wild make-up. Dit was in maart. Dat het nu bij de Action ligt, is mijn bad luck blijkbaar. En daardoor wordt het niet gekocht.

Wat vind jij? Vind jij MP de plaats om make-up en dergelijke te kopen? Of is dit verspilde moeite?

discopuma

2. Jouw Marktkraam

Hier twijfel ik nu al weken over. Dankzij Northflix ontdekte ik dit concept en vervolgens ontdekte ik ook dat er volgende week een Jouw Marktkraam in Rotterdam wordt geopend, vlakbij waar ik woon. Ideaal dus. Ik heb een twijfellijstje met pro’s en cons gemaakt.

Pro’s Cons
Dichtbij Prijs, € 25 per week.
Wordt beheerd, hoef het alleen in te richten Verkoop ik 10 nagellakjes per week (om de kosten eruit te krijgen?)
Heb ook nog make-up om te verkopen Is maar 1 week, verkoop ik dan wel genoeg?
Heb ook nog sieraden om te verkopen Winkel is straks nieuw geopend, nog geen bekendheid, gaat dit dan wel lopen?

Dus ja, wat weegt zwaarder? Ik kan ook in de eerste maand een paar keer gaan kijken hoe het loopt, en als ik zie dat het druk is, kan ik er altijd nog 1 openen. Issues, issues.

3. Braderie

Zal ik op een braderie gaan staan? 1 dag met een kraam en dan alles verkopen (hopelijk?). Loopt zoiets? Daar moet je natuurlijk ook kraamhuur betalen, maar daar krijg je denk ik de kosten wel uit, want braderieën zijn altijd wel goed bezocht.

RavRasp

4. Blogsale

Vaak zie ik bloggers dit doen bij hun gebruikte make-up. Een blogsale, lijkt me best een goed idee. Maar het nadeel hiervan is is dat ik straks ook weer allerlei losse producten aan het opsturen ben, terwijl ik er liever in 1 (of misschien 2) keer vanaf ben.

Help me out jongens, want ik twijfel als een gek. Facebook groepen zoals “Nagellak verkopen” werken niet voor mij, omdat mijn producten wel allemaal nieuw zijn en niet tweedehands.

Heb jij een goede tip voor mij? Is er een online marktplaats voor make-up die ik nog niet ken?