Selecteer een pagina

Mijn Marktkraam bij Jouw Marktkraam Rotterdam Noord

31 augustus 2015

Een tijdje geleden blogde ik over mijn dilemma: what to do met mijn GYND voorraad? Ik vroeg jullie om advies en grappig genoeg zeiden jullie veelal ‘Ga op een braderie staan!’ Ik heb deze optie overwogen maar om diverse redenen werd dat hem toch niet. De Jouw Marktkraam optie trok mij toch meer en na het lezen van Iris’ en Northflix‘ blog wist ik het zeker: dit moet ik doen!

Ik wilde het zaterdag gaan inrichten maar vrijdagmiddag was ik wat eerder thuis en lag ik op de bank (in pyjama al, want het is weekend, don’t judge me) de blog van Friese blogger Northflix te lezen. Zij vertelde haar ervaringen en haar verdiensten. Mijn lijf werd meteen rusteloos: ik moet dit NU gaan doen! Ik duwde Poes aan de kant (sorry Poes) en verwisselde m’n pyjama weer voor iets normaals. Ik pakte een enorme weekendtas en begon er heel veel GYND dingen in te laden. Zo vol, dat ik hem bijna niet meer kon tillen. Ik ga toch met de auto, dacht ik. Geintje! Mijn auto startte niet meer. Dus ik knelde mijn nek af met de weekendtas en begaf me op de fiets richting de Zaagmolenkade in het Oude Noorden.

Jouw Marktkraam

In dit gezellige pand zit sinds kort Jouw Marktkraam Rotterdam Noord. De officiële opening is aanstaande zaterdag 5 september, maar vanaf woensdag 26 augustus was iedereen al welkom om zijn/haar kraampje te vullen. Jouw Marktkraam is een ideaal concept, wat oorspronkelijk uit Finland komt. Op diverse plekken in het land is Jouw Marktkraam al gevestigd.

Ik zie het als een soort van kringloop, maar dan net een tikkie anders. Je kan er namelijk zelf een kast huren. Jij, je moeder die graag schildert, je tante met een webshop, je zus met een schoenenverslaving. Je kan er alles verkopen, als particulier of bedrijf. Vet leuk en origineel! Het enige wat je betaalt, is de kasthuur. Geen commissie, geen servicekosten. Ik vind het helemaal leuk.

hoe werkt jouwmarktkraam

Je mag je kast uitkiezen en inrichten naar je eigen zin. Je hebt verschillende maten en dus verschillende prijzen. Zo is er een lage kraam, voor € 25 per week. Je krijgt hiervoor 2 planken en 1 kledingstang. Een hoge kraam is € 30 per week en daarvoor krijg je 3 planken en 2 kledingstangen. Het leuke van de locatie Rotterdam is dat je ook een bak voor je vinyl platen kan huren. Je huurt 3 vakken voor € 30 per week (hier kan je 100 a 125 platen in kwijt) of een kleine bak waar 75 lp’s in passen, voor € 25 per week. Volgens mij komt dit voort uit de voorkeur van de eigenaren: er draait ook constant een gezellig plaatje met oude jazz muziek, op een heuse platenspeler. Lekker sfeertje geeft dat 🙂

Bakken voor lp's

Ben je klaar voor meer foto’s van dit enorme pand? Komen ze!

15

Moet je kijken wat een enorme ruimte! En er zijn nog genoeg kasten te huur: woon je in de buurt en is het tijd om je kast uit te mesten? Natuurlijk is het leuk om het aan een goed doel te geven, maar om het een tweede leven te geven en er zelf nog iets aan te verdienen is natuurlijk nog net iets leuker!

7

Hoe leuk is dit kraampje? 🙂

3

Gezellige koffiehoek.

2

Eigenaar Rein achter de mooie counter.

11

4 5 8 10

Een aantal kasten zijn al gezellig ingericht! Ook webshops verkopen hier hun (zelfgemaakte) items, vet leuk, die diversiteit. Zondag waren er 2 dames die enorm veel schoenen neergezet hadden – maar toen ik er was, waren ze nog aan het inrichten. En dit was nog maar het begin, zeiden ze! Ben benieuwd wat er verder allemaal nog gaat komen.

Mijn Kraam!

Ik heb gekozen voor een grote kast, omdat ik ook nog kleding en schoenen kwijt wil, als de nagellak een beetje gaat lopen. Maar ik heb er bewust voor gekozen om alleen eerst GYND dingen te plaatsen, om de focus daarop te houden.

Mijn kraam

Ik heb een briefje neergelegd met een korte introductie van mijn spullen. Ze zijn nieuw, nog nooit gebruikt, uit een webshop afkomstig. Ik vind het wel belangrijk dat mensen dat weten. Dat het nieuw spul is, en geen tweedehandsjes. Ik hoop dat dit mensen over de streep trekt om het te kopen 🙂 ik vind het doodzonde als ik het weg moet gooien.

Mijn kraam

Ik verkoop sieraden, horloges, make-up van W7 en Wet’n’Wild, nagellak van Yes Love, W7 en Laushine. Ik heb thuis nog veel meer staan, maar ik wilde het ook niet meteen bomvol zetten. Gewoon gezellige drukte nu. Ik heb bijna 100 prijsstickers geschreven en geplakt (die je trouwens gratis krijgt!), en ik kan je vertellen dat dat vermoeiender is dan het klinkt 😀 Ik hoop dat mijn tactiek werkt.

14

Ik ga om de paar dagen even gluren hoe ‘leeg’ m’n kraam al geworden is. In de app, die gekoppeld wordt aan m’n klantnummer, worden de verkopen bijgehouden. Aan het eind van de maand wordt het op m’n rekening gestort. Handig, helemaal geen omkijken naar. Na 2 jaar een webshop runnen is dit wel heel fijn!

Je kan een kraam reserveren via de website of gewoon even binnenlopen. Het Oude Noorden (m’n ouwe hoooood) is een hele gezellige buurt, met het hippe Zwaanshals om de hoek waar je gewoon lekker verder kunt shoppen. En koffie drinken. En taartjes eten.

Dit is de enige Jouw Marktkraam in de directe omgeving dus ik ben heel blij dat het zo dichtbij zit! Als jij ook je huis wil opruimen, zou ik je dit zeker aanraden.

Binnenkort volgt er een blog met mijn uiteindelijke ervaring!

Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, moeder van ons eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over moederschap!

NIEUWSTE BLOGS

Roomtour babykamer

Roomtour babykamer

Nu pas?! Ja nu pas! Omdat Norah 3 weken te vroeg kwam, was ik nog niet helemaal toegekomen aan de puntjes op de i. Haar kamertje was klaar, het wiegje was bekleed en de commode ingericht, maar het mocht nog wel net een tikkie leuker. De inspiratie kwam me niet direct...

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

De reden dat ik dit artikel ben gaan schrijven, is omdat ik de laatste tijd regelmatig contact heb gehad met volgers op Instagram die worstelen met de combi zwanger worden en overgewicht hebben. Ze lopen aan tegen vooroordelen, of hebben last van de vooroordelen die...