Mijn Marktkraam bij Jouw Marktkraam Rotterdam Noord

Een tijdje geleden blogde ik over mijn dilemma: what to do met mijn GYND voorraad? Ik vroeg jullie om advies en grappig genoeg zeiden jullie veelal ‘Ga op een braderie staan!’ Ik heb deze optie overwogen maar om diverse redenen werd dat hem toch niet. De Jouw Marktkraam optie trok mij toch meer en na het lezen van Iris’ en Northflix‘ blog wist ik het zeker: dit moet ik doen!

Ik wilde het zaterdag gaan inrichten maar vrijdagmiddag was ik wat eerder thuis en lag ik op de bank (in pyjama al, want het is weekend, don’t judge me) de blog van Friese blogger Northflix te lezen. Zij vertelde haar ervaringen en haar verdiensten. Mijn lijf werd meteen rusteloos: ik moet dit NU gaan doen! Ik duwde Poes aan de kant (sorry Poes) en verwisselde m’n pyjama weer voor iets normaals. Ik pakte een enorme weekendtas en begon er heel veel GYND dingen in te laden. Zo vol, dat ik hem bijna niet meer kon tillen. Ik ga toch met de auto, dacht ik. Geintje! Mijn auto startte niet meer. Dus ik knelde mijn nek af met de weekendtas en begaf me op de fiets richting de Zaagmolenkade in het Oude Noorden.

Jouw Marktkraam

In dit gezellige pand zit sinds kort Jouw Marktkraam Rotterdam Noord. De officiële opening is aanstaande zaterdag 5 september, maar vanaf woensdag 26 augustus was iedereen al welkom om zijn/haar kraampje te vullen. Jouw Marktkraam is een ideaal concept, wat oorspronkelijk uit Finland komt. Op diverse plekken in het land is Jouw Marktkraam al gevestigd.

Ik zie het als een soort van kringloop, maar dan net een tikkie anders. Je kan er namelijk zelf een kast huren. Jij, je moeder die graag schildert, je tante met een webshop, je zus met een schoenenverslaving. Je kan er alles verkopen, als particulier of bedrijf. Vet leuk en origineel! Het enige wat je betaalt, is de kasthuur. Geen commissie, geen servicekosten. Ik vind het helemaal leuk.

hoe werkt jouwmarktkraam

Je mag je kast uitkiezen en inrichten naar je eigen zin. Je hebt verschillende maten en dus verschillende prijzen. Zo is er een lage kraam, voor € 25 per week. Je krijgt hiervoor 2 planken en 1 kledingstang. Een hoge kraam is € 30 per week en daarvoor krijg je 3 planken en 2 kledingstangen. Het leuke van de locatie Rotterdam is dat je ook een bak voor je vinyl platen kan huren. Je huurt 3 vakken voor € 30 per week (hier kan je 100 a 125 platen in kwijt) of een kleine bak waar 75 lp’s in passen, voor € 25 per week. Volgens mij komt dit voort uit de voorkeur van de eigenaren: er draait ook constant een gezellig plaatje met oude jazz muziek, op een heuse platenspeler. Lekker sfeertje geeft dat 🙂

Bakken voor lp's

Ben je klaar voor meer foto’s van dit enorme pand? Komen ze!

15

Moet je kijken wat een enorme ruimte! En er zijn nog genoeg kasten te huur: woon je in de buurt en is het tijd om je kast uit te mesten? Natuurlijk is het leuk om het aan een goed doel te geven, maar om het een tweede leven te geven en er zelf nog iets aan te verdienen is natuurlijk nog net iets leuker!

7

Hoe leuk is dit kraampje? 🙂

3

Gezellige koffiehoek.

2

Eigenaar Rein achter de mooie counter.

11

4 5 8 10

Een aantal kasten zijn al gezellig ingericht! Ook webshops verkopen hier hun (zelfgemaakte) items, vet leuk, die diversiteit. Zondag waren er 2 dames die enorm veel schoenen neergezet hadden – maar toen ik er was, waren ze nog aan het inrichten. En dit was nog maar het begin, zeiden ze! Ben benieuwd wat er verder allemaal nog gaat komen.

Mijn Kraam!

Ik heb gekozen voor een grote kast, omdat ik ook nog kleding en schoenen kwijt wil, als de nagellak een beetje gaat lopen. Maar ik heb er bewust voor gekozen om alleen eerst GYND dingen te plaatsen, om de focus daarop te houden.

Mijn kraam

Ik heb een briefje neergelegd met een korte introductie van mijn spullen. Ze zijn nieuw, nog nooit gebruikt, uit een webshop afkomstig. Ik vind het wel belangrijk dat mensen dat weten. Dat het nieuw spul is, en geen tweedehandsjes. Ik hoop dat dit mensen over de streep trekt om het te kopen 🙂 ik vind het doodzonde als ik het weg moet gooien.

Mijn kraam

Ik verkoop sieraden, horloges, make-up van W7 en Wet’n’Wild, nagellak van Yes Love, W7 en Laushine. Ik heb thuis nog veel meer staan, maar ik wilde het ook niet meteen bomvol zetten. Gewoon gezellige drukte nu. Ik heb bijna 100 prijsstickers geschreven en geplakt (die je trouwens gratis krijgt!), en ik kan je vertellen dat dat vermoeiender is dan het klinkt 😀 Ik hoop dat mijn tactiek werkt.

14

Ik ga om de paar dagen even gluren hoe ‘leeg’ m’n kraam al geworden is. In de app, die gekoppeld wordt aan m’n klantnummer, worden de verkopen bijgehouden. Aan het eind van de maand wordt het op m’n rekening gestort. Handig, helemaal geen omkijken naar. Na 2 jaar een webshop runnen is dit wel heel fijn!

Je kan een kraam reserveren via de website of gewoon even binnenlopen. Het Oude Noorden (m’n ouwe hoooood) is een hele gezellige buurt, met het hippe Zwaanshals om de hoek waar je gewoon lekker verder kunt shoppen. En koffie drinken. En taartjes eten.

Dit is de enige Jouw Marktkraam in de directe omgeving dus ik ben heel blij dat het zo dichtbij zit! Als jij ook je huis wil opruimen, zou ik je dit zeker aanraden.

Binnenkort volgt er een blog met mijn uiteindelijke ervaring!

27 Comments

 1. Aaah, wat leuk dat ik en Iris je enthousiast hebben weten te maken.
  Ik hoop dat het voor jou net zo goed gaat lopen!
  Maar het duurde hier wel even voor het wat op gang kwam…
  Maar ja, Friezen kijken altijd even de kat uit de boom en de winkel opende in de Bouwvak, dus het halve dorp was op vakantie…
  Ben benieuwd jaar je update!

 2. Wat leuk dit! Zag het inderdaad al een paar keer voorbij komen op blogs. Vind het een enorm gaaf concept! Ben erg benieuwd hoe het je uiteindelijk is bevallen en of er veel verkocht is. 🙂

 3. Grappig ik ben dus pas in zo’n winkel geweest en ik had helemaal niet door dat daar nog zo’n heel concept achter zat. Ik ga nu snel nog eens terug om echt goed te kijken. Hopelijk loopt jouw verkoop een beetje!

  1. Ja dit soort concepten zijn top! Alleen heb je vaak bij dat soort dingen dat je nog commissie moet betalen aan de verkoper, dat hoeft hier niet en maakt het net iets leuker 😉

 4. Ohh wat leuk! Ik vind het concept hiervan heel slim en handig. Jammer dat er bij mij in de buurt nog geen vestiging zit, maar als die komt ga ik hier zeker eens een keer m’n spullen goed uitzoeken denk ik!

 5. Hihi, je hebt mij gelijk op een idee gebracht,om binnenkort echt maar eens te gaan kijken bij zo een soortgelijk iets in Utrecht…bene r al een paar keer voorbij gefietst maar nog nooit binnen gaan kijken…

 6. Grappig, ik zag net je berichtje op facebook voorbij komen en wij staan met ons kraampje naast die van jou. Toen we hem aan het inruimen waren heb ik inderdaad je verhaal staan lezen van de webshop. Heb je al wat verkopen gehad het eerste weekend?

 7. Sinds ik de artikelen van Iris en Northflix heb gelezen wil ik dit ook zó graag doen. Heb nog genoeg spulletjes die ik kwijt wil voor een kleine prijs alleen het jammere is – er is nog geen kraam hier in de buurt! 🙁 Vind het echt een heel geslaagd concept!

 8. Wat een superleuk initiatief,
  ben gelijk gaan kijken of ze ook zoiets in Amsterdam hebben, maar helaas!
  Mag je dan gewoon al je spullen neerleggen? (Tweedehands/nieuw?)
  Ben benieuwd of het wat oplevert!
  Zou het echt mega spannend vinden, haha iedere dag langs om te kijken of het wat is 😛

  1. Ja, alles wat je wil! Webwinkels mogen ook een kraampje huren, en die leggen er dan vaak kaartjes bij. Zelfgemaakte dingen, tweedehands, nieuw: alles! Ik ben ook heel benieuwd naar de uiteindelijke opbrengsten, er komt nog een blog over! Je kan het bijhouden in een app, dus je hoeft niet elke dag langs 🙂

 9. Ziet er al leuk en gezellig uit. Ik hoop dat je goed gaat verkopen. In Groningen bestaat ook zoiets en ik denk er over na om alles wat ik over heb gehouden na sluiting van mijn webshop daar te verkopen.

  1. Hoi Pamela! Ik heb 3 weken een kraam gehad, vanaf de opening. Ik heb helaas niet alles verkocht bij Jouw Marktkraam (ik had er 1 week kraamhuur uit) maar ik denk dat het er mee te maken heeft dat ik net bij de opening al begon! Toen was het nog niet mega bekend hier in Rotterdam. Volgens mij gaat het nu als een tierelier bij ze 🙂 ze staan regelmatig in de krant en organiseren leuke dingen, en nu staat alles vol, dus ik denk dat ik nu veel meer kans zou maken. Ga jij ook een kraam huren?

   1. Hoi ! Ja ik heb het maar eens gewaagd. Ik heb vanmorgen wat spullen gebracht. Er moet nog wat extra bij, maar had geen tijd om alles in één keer te stickeren 😉

    Jammer dat je er niets aan hebt over gehouden… Moest inderdaad nog meer bekendheid krijgen dan denk ik.

    We zullen gaan zien of ik er wat aan over houdt. Het eerste uur waren er al 2 items verkocht, dus voor nu ziet het er goed uit 😉

   2. Ik weet niet, maar op andere locaties halen veel mensen hun kraamhuur er net wel of net niet uit. Dat betekent dus eigenlijk dat je 100% commissie betaald hebt. Ik hoor om mij heen dat mensen daarom ook niet terugkomen en na verloop van tijd de bezetting afneemt.
    Er zijn ook vormen waarbij men alléén 40% rekent, en niets voor de kraam. Ik denk dat dat in de meeste gevallen voordeliger is voor de klant 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *