XS REVIEW | Kruidvat The Master Perfumer Absolute Iris Nº 39

Ik gooi eens even een nieuwe categorie op de blog: een iniemini review, oftewel de XS REVIEW. Extra small, that’s right. Er zijn bloggers die een longread wijden aan de uitleg van een parfum of lipstick: ik kan dit niet en vind het vaak ook niet nodig. In een paar zinnetjes kan ik wel klaar zijn. En ik trap af met een lekker parfummetje van jawel, het Kruidvat!

Ik heb een aantal grote units parfum van dure merken waar ik eeuwen mee doe. En hoewel ik dagelijks een luchtje wil dragen, wil ik niet elke dag zo’n dure op. Die bewaar ik liever voor speciale gelegenheden. Maakt dit mij een zuinige Nederlander? Ik denk het wel. Do I care? Ik denk het niet.

Laatst kreeg ik een bult Chanel testers van een vriendin. Ik wisselde deze af met een miskoopje van Mexx (in mijn ogen/neus, want mijn vriend vond hem heel lekker ruiken). Ik kocht deze voor € 3,00 in de opruiming, voor hetzelfde doel als ik hier boven beschreef. Een alledaags luchtje. Zowel door deze als door de testertjes ben ik bijna heen dus werd het tijd voor een nieuwe. Ik had al veel goeds gelezen over The Master Perfumer luchtjes, en ik koos Absolute Iris uit.

Weet je waarom? Omdat ik dit luchtje, wat volgens de verpakking een mix van iris, patchoeli & muskus bevat, vond ruiken naar de complete walm parfum die altijd bij de Douglas of Ici Paris XL buiten hangt. Een mix van allerlei luchtjes en ik vind dit heerlijk!

Ik vind het flesje erg makkelijk mee te nemen, wat ik dus ook doe, zodat ik hem een aantal keer per dag op kan spuiten – want zoals het een budgetluchtje betaamt, blijft hij niet heul lang hangen. Maar voor de prijs vind ik dat niet erg.

Hij kost € 3,49 voor 15ml en is er ook in een grote flacon van 50ml voor € 7,99.

Ken jij deze parfummetjes al, en wat is jouw favoriet?

11 comments

 1. Klinkt goed! De geur lijkt me ook erg lekker!

 2. Silke schreef:

  Die parfummetjes kende ik nog niet. Lijkt me inderdaad wel erg handig, en ideaal voor in de handtas of voor op vakantie!

 3. Ysanne schreef:

  Ah ik stond nog met deze in mijn handen, heb hem toch terug gelegd. Misschien dat ik hem toch nog ga halen dan haha, is wel zo makkelijk om te hebben!

 4. NailTalk schreef:

  Ik wil deze oooohooookk!

  1. Margo schreef:

   Doe doe doe!

 5. Shiralee schreef:

  Zo’n flesje is echt handig mee te nemen in de tas! Ja dat is wel zo hoor, die luxere parfum dat gebruik ik ook liever voor speciale gelegenheden. Ben wel erg benieuwd geworden naar deze, ga de volgende keer is ruiken, thanks for sharing!

 6. Love the XS review. Het nodige is gezegd en zoals je zegt, 1000 woorden aan 1 iets hangen lijkt me ook vaak overkill. Klinkt trouwens wel een goede geur. Alleen klaagt m’n vriend altijd over de geur bij het binnenkomen van een parfumerie. Waarschijnlijk geen goede combo dus 😀

  x Aurélie

  1. Margo schreef:

   Hahaha, ja dat is niks voor de mannen 😉

 7. Dina schreef:

  Wat leuk, zo’n korte en krachtige review. Ik heb zelf ook zo’n parfum, maar een andere geur.

 8. Kim schreef:

  Klinkt goed 🙂 En dat is ook eigenlijk geen geld hè!

  1. Margo schreef:

   Inderdaad, dat is nog wel het beste hieraan : D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *