Goh, het lijkt zo echt alsof ik niks te doen heb he? ;D Ik plan graag Netflix avondjes in met m’n vriend, zodat we beide verplichte rust nemen. In 1 zo’n avond (of middag in het weekend) schieten er zo 3 of 4 afleveringen doorheen. Daardoor kan ik jullie weer een aantal tips geven!

Comedy: Ronald Goedemondt – Dedication

Ronald Goedemondt is een cabaretier, en dit is naar mijn mening z’n grappigste show. Ik heb hier een paar keer huilend van het lachen op de bank gelegen. Hij vertelt op een semi-treurige manier over z’n break-up en dwaalt telkens heftig af, om vervolgens met een keiharde conclusie terug te komen op punt 1. Goud! Ik vind dit ijzersterk, en raad deze show ook zeker aan als je zin hebt om hard te brullen.

Serie: Broadchurch

Ja. Broadchurch. Zondag heb ik de laatste aflevering gekeken. Seizoen 1 staat op Netflix, en voor seizoen 2 hebben we speciaal een Videoland account aangemaakt. Een zieke, spannende en meeslepende serie. In aflevering 1 zat ik al te janken, en deze heftigheid kwam regelmatig terug en ik zat dan ook elke binge-avond minimaal 1 keer te sniffen. Echt, ik ga niks verklappen, maar hou je van een goede politie thriller met wederom gekwelde rechercheurs, go check it out. Seizoen 3 schijnt eind dit jaar te komen.

broadchurch

Serie: The Returned

Helaas is deze serie na 1 seizoen geschrapt, en dat merkte je aan de laatste aflevering: het laat je met een vet onbevredigd gevoel achter. The Returned is een paranormale serie waarbij 1 dorpje centraal staat, en er zijn diverse mensen die uit de dood terugkeren. Sick, onbegrijpelijk en op z’n tijd ook wel meeslepend. Maar het blijft een beetje sci-fi en ik kan dat nooit helemaal serieus nemen.

Serie: Witnesses (Les Temoins)

Dit is een Franse serie die me aangeraden werd door Netflix. Het is een gaaf verhaal, over een Frans dorpje in de winter waarbij lijken worden gevonden in modelwoningen, gepositioneerd als families. Best wel twisted dus. Nu hij afgelopen is, mis ik het niet per se. De hoofdpersoon was ook wel lichtelijk irritant, maar geen reden om het niet te kijken hoor!

LES TÉMOINS

Serie: Fargo

Dit was zo raar. Ik vond het helemaal niet leuk maar het fascineerde me mateloos. Ik dacht er een paar keer per dag aan en wilde de volgende avond gewoon weer kijken. Maar ik vond het nog steeds niet echt leuk. Het wordt langzamerhand steeds zieker maar het eindigt wel ‘eind goed al goed’. Het betreft een slaperig dorpje in Massachusetts waar op 1 avond 3 doden vallen. En meer verklap ik niet :’)

Film: Alleen maar nette mensen

Dit moet je alleen maar kijken als je melig bent en geen zin hebt in diepgang. Dan is dit best grappig. Geen diepgang, best wel slecht acteerwerk maar soms is dat niet belangrijk. Toch? Een film met Geza Weisz (altijd als ik hem zie denk ik: achhh jochie) die verliefd wordt op een flinke donkere dame en daarmee bizarre dingen beleeft.