Ha, ik dacht vanochtend: ik moet eens over m’n liefde voor slaap praten. En toen kwam ik bij kimbahli de I ❤ sleep tag tegen. Op mijn lijf geschreven, snap je. Dus ik neem bij deze de tag over, read on voor al mijn spannende slaapweetjes ☻ (ik zit nu helemaal in de alt-smilies, door dat hartje ☺ ik kan zo blij worden van simpele dingen)

Hoe laat ga je meestal naar bed?

Sinds een week of 3 slaap ik steevast voor 11 uur (sommige weekenden uitgezonderd). Ik sliep telkens pas rond half 12/12 uur en elke ochtend had ik enorm veel moeite met opstaan. Op een gegeven moment brak me dit op, vooral in de warme weken van laatst, en had ik ook geen energie om te sporten. Vriend ervoer hetzelfde en nu gaan we als een stelletje bejaarden lekker op tijd naar bed. Maar we hebben het echt nodig en ik merk dat ik me zoveel beter voel!

Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan?

Make-up afhalen – doekje, micellair water en tonic – dan tanden poetsen, als ik een goeie dag heb ook nog flossen, en erna breng ik een crème aan. Afhankelijk van het seizoen gebruik ik een lichte of een dikke crème. Dan plassen, handen wassen, glas water vullen voor naast het bed, pil nemen en als laatste nog even de wekker zetten.

Meestal heb ik na het sporten ‘s avonds al m’n chillpj’s aan, en vaak is m’n make-up er ook allang af. Dan maak ik alsnog wel even m’n gezicht opnieuw schoon en doe ik nieuwe crème op.

Wat doe je als je niet kan slapen?

Gelukkig heb ik hier tegenwoordig niet zoveel last meer van, maar meestal kan ik niet slapen als ik lig te piekeren. Dan ga ik mezelf streng toespreken en mezelf het bevel geven om te stoppen met denken. Om vervolgens moe te worden ga ik tellen. 1, 2, 3… totdat ik in slaap val. Heel stom trucje maar dit werkt altijd!

850

Wat is je favoriete slaaphouding?

Vroeger sliep ik altijd op m’n rug. Ik lag dan als een lijk met m’n handen opgevouwen 😀 Nu slaap ik bij voorkeur wel op m’n zij. Welke zij maakt niet zoveel uit. 1 hand onder m’n kussen, 1 knie omhoog, andere been gestrekt. Andere arm om mezelf heen geslagen of buitenboord/over m’n vriend heen. Niet eens lief bedoeld, maar die arm moet toch ergens heen.

Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?

Je mag me wakker maken om me te vertellen dat ik morgen uit mag slapen 🙂 God wat mis ik uitslapen!

Hoe laat gaat de wekker ‘s ochtends?

6.45 gaat ie voor het eerst, en ik snooze altijd 1 keer. Iets voor 7enen ga ik eruit. In het weekend zet ik hem niet, maar ik ben toch altijd vroeg wakker. Ellendig ritme!

Snoozen of direct opstaan?

Direct opstaan is echt beter voor mij!! Een paar weken geleden wilde ik vroeger op gaan staan en zette ik de wekker om half 7. Ik snoozde (snoozte? snoozede?) gewoon tot 7 uur. Missie mislukt, wie hield ik voor de gek?

Slaap je uit in het weekend?

Liever wel. Lukt alleen niet altijd. Laatst had ik het ingenieuze plan om overal alle gordijnen dicht te doen op zaterdagavond, zodat het zondagochtend donker zou zijn in huis. In de hoop dat we uit konden slapen. Werkte als een trein! Half 11 werd ik wakker. Heerlijk was dat. Maar normaal gesproken is het wel half 8 ongeveer in het weekend.

Welke rare dingen doe je in je slaap?

Ik doe niet per se rare dingen, ik word alleen wel vaak wakker. Ik slaap heel licht dus een hele nacht aan 1 stuk door zit er zelden in.

Hoeveel kussens liggen er in je bed?

Maar 2, 1 van hem en 1 van mij. Toen ik nog alleen woonde en m’n eigen bed had, lag dat vol met kussens. Maar met z’n 2en is dat maar irritant.

Wat heb je aan in bed?

Een hele wijde chille broek en een topje. Niet direct Victoria Secret materiaal, maar who cares. Als het echt snikheet is draag ik liever (bijna) niks, en in de winter vervang ik het topje door iets met lange mouwen. Maar de chille broek (zo’n H&M harembroekachtig ding) blijft altijd!

Slaap je met sokken aan?

Alleen in de winter. Met koude voeten kan ik niet slapen.

Hoe groot is jouw bed?

Te klein 🙂 volgens mij is hij 1.60 breed. Mijn eigen bed was 1.80, veel fijner! Maar die was oud en gaar, dus hielden we zijn bed. Maar een nieuw groot bed staat zeker hoog op het verlanglijstje.

Als ik ‘s ochtends wakker word, is het eerste wat ik doe…

Wekker uitzetten.

943fe9264430b53fc6e735377ff941fb

Droom je elke nacht?

Ja, en ik herinner het me bijna altijd. Sommige maken veel indruk en die houden me dan heel de dag bezig. Anderen ben ik binnen een uur vergeten.

Welke droom of nachtmerrie kun je je goed herinneren?

Niet per se een speciale… het is heel gek, als ik zo’n heftige droom heb denk ik er (zoals hierboven gezegd) heel de dag aan, maar achteraf gezien maakt het helemaal geen indruk. Daarom kan ik het me nu niet meer herinneren 🙂

Wat is jouw grootste droom?

Dat is top secret. Niet haten, als ik hem ga uitvoeren horen jullie het vanzelf haha!

Zin om ook een leuke tag in te vullen? Neem hem dan over, dan kom ik even loeren!