Sinds een paar maanden heb ik acrylnagels. Ik vind het een ideale uitvinding! Ik droomde *kwijlde* altijd weg bij die mooie nagels op Instagram en Pinterest. Op een goede dag had ik zelf ook mooie nagels en kon ik ze vlekkeloos lakken, maar na deze glorieuze 24 uur begonnen ze altijd te breken, te splijten en de nagellak te chippen. Ik was dus niet gezegend met de mooie nagels die ik zo graag wilde.

Toen mijn portemonnee het toeliet dacht ik, ja, ik ga acrylnagels nemen. Na uitgebreid onderzoek met als onderwerp “gel of acryl” besloot ik dat het acryl moest worden. Ik stapte de dichtstbijzijnde salon in, met de illustere naam USA 4 NAILS (jaja!) and I got my nails done! I love it! Elke 3 a 4 weken moet je ze bij laten vullen. De laatste tijd komt het me telkens niet zo goed uit en ondertussen heb ik flink uitgegroeide nagels. Ik heb wat trucjes uitgevonden om dit zo goed mogelijk te verbergen.

Β Vijl de randen plat

Je nagels groeien natuurlijk gewoon door. Ik moet ze wel bijvijlen, want te lange nagels doen bij mij pijn. Met een kartonnen vijl kan je met de lichte zijde de uitgroeirand van je acrylnagels plat vijlen. Als je het plat vijlt, vallen de randen minder op wanneer je nagellak aanbrengt. Als er lucht onder zit, wordt dit wel iets moeilijker. Maar als je nagels goed worden gezet, hoort er geen lucht onder te zitten.

uitgroei van acrylnagels

Breng 2 lagen basecoat aan

In theorie zou je op acrylnagels geen basecoat hoeven te gebruiken. Maar om een egale ondergrond te creΓ«ren doe ik dit altijd wel. Zeker wanneer de overgang groter wordt, zo kan je het ‘gat’ een beetje opvullen.

Gebruik een dikke nagellak, zonder shimmer

Een dikke lakΒ *, bijvoorbeeld met een gellook, maakt de opvallende randen al minder zichtbaar. Dan nog heb je 2 of 3 laagjes nodig om deze te verbergen. Een lak met een shimmer is uit den boze, want die shimmer zorgt ervoor dat je alles ziet. Het zelfde geldt voor hele dunne lakken – dit vloeit te erg en dekt niet voldoende de lading.

uitgroei van acrylnagels

GLITTER of nail-art

Glitter, de oplossing for everything. Wanneer je glitternagellak aanbrengt aan de rand waar de uitgroei is, met een leuke gradiΓ«nt of waterfall, valt heel de overloop niet meer op! Uiteraard kan je ook een leuke nail-art creatie erover aanbrengen, maar hier ben ik zelf niet zo goed in :’)

Heb jij acrylnagels, gelnagels of gellac? Of ben je puur natuur? πŸ™‚

Pinterest uitgroei acrylnagels verbergen

Dit artikel bevat een affiliate link.