Trucje: verberg de uitgroei van acrylnagels

Sinds een paar maanden heb ik acrylnagels. Ik vind het een ideale uitvinding! Ik droomde *kwijlde* altijd weg bij die mooie nagels op Instagram en Pinterest. Op een goede dag had ik zelf ook mooie nagels en kon ik ze vlekkeloos lakken, maar na deze glorieuze 24 uur begonnen ze altijd te breken, te splijten en de nagellak te chippen. Ik was dus niet gezegend met de mooie nagels die ik zo graag wilde.

Toen mijn portemonnee het toeliet dacht ik, ja, ik ga acrylnagels nemen. Na uitgebreid onderzoek met als onderwerp “gel of acryl” besloot ik dat het acryl moest worden. Ik stapte de dichtstbijzijnde salon in, met de illustere naam USA 4 NAILS (jaja!) and I got my nails done! I love it! Elke 3 a 4 weken moet je ze bij laten vullen. De laatste tijd komt het me telkens niet zo goed uit en ondertussen heb ik flink uitgegroeide nagels. Ik heb wat trucjes uitgevonden om dit zo goed mogelijk te verbergen.

 Vijl de randen plat

Je nagels groeien natuurlijk gewoon door. Ik moet ze wel bijvijlen, want te lange nagels doen bij mij pijn. Met een kartonnen vijl kan je met de lichte zijde de uitgroeirand van je acrylnagels plat vijlen. Als je het plat vijlt, vallen de randen minder op wanneer je nagellak aanbrengt. Als er lucht onder zit, wordt dit wel iets moeilijker. Maar als je nagels goed worden gezet, hoort er geen lucht onder te zitten.

uitgroei van acrylnagels

Breng 2 lagen basecoat aan

In theorie zou je op acrylnagels geen basecoat hoeven te gebruiken. Maar om een egale ondergrond te creëren doe ik dit altijd wel. Zeker wanneer de overgang groter wordt, zo kan je het ‘gat’ een beetje opvullen.

Gebruik een dikke nagellak, zonder shimmer

Een dikke lak *, bijvoorbeeld met een gellook, maakt de opvallende randen al minder zichtbaar. Dan nog heb je 2 of 3 laagjes nodig om deze te verbergen. Een lak met een shimmer is uit den boze, want die shimmer zorgt ervoor dat je alles ziet. Het zelfde geldt voor hele dunne lakken – dit vloeit te erg en dekt niet voldoende de lading.

uitgroei van acrylnagels

GLITTER of nail-art

Glitter, de oplossing for everything. Wanneer je glitternagellak aanbrengt aan de rand waar de uitgroei is, met een leuke gradiënt of waterfall, valt heel de overloop niet meer op! Uiteraard kan je ook een leuke nail-art creatie erover aanbrengen, maar hier ben ik zelf niet zo goed in :’)

Heb jij acrylnagels, gelnagels of gellac? Of ben je puur natuur? 🙂

Dit artikel bevat een affiliate link.

8 comments

 1. Mandy schreef:

  Gelukkig gezegend met mooie sterke nagels, al zeg ik het zelf! Heeft wel verzorging nodig maar dat hoort erbij! Ik heb wel de allround nagelstyliste opleiding afgerond om acrylnagels te kunnen zetten 😉 Maar nog nooit bij mezelf gedaan! 😉

  1. Margo schreef:

   Jouw nagels zien er inderdaad prachtig en sterk uit! Als ik die had, zou me dat een hoop geld besparen 😉

 2. Dina schreef:

  Mooi opgelost! Ik had vroeger ook altijd acrylnagels, een vriendinnetje van mij zette ze altijd, dus ik had nooit zo veel problemen met het bijwerken en zo. Dat deed zij gewoon voor me en anders gaf ze me wat van dat gel waarmee ik ze zelf kon opvullen. Ik vond het altijd een crime om het er helemaal af te krijgen, verschrikkelijk zeg. 😛

  1. Margo schreef:

   Oh deed jij het bij jezelf? Wat knap! Lijkt me best een beetje eng, als je het verkeerd doet heb je straks opeens een verkleefd vingertje ofzo, haha!

 3. Kaylee Roxanne schreef:

  Goeie tips! Ik had ook een tijdje acrylnagels en werd helemaal gek van de uitgroei. Bij mij waren ze niet perfect gezet waardoor er een heel erg is afgebroken (lees: mijn eigen nagel lag er zowat af). Geen kunstnagels meer voor mij dus, maar ik vind ze altijd prachtig staan!

 4. Hartstikke goede tips! 😀

  Ik ben een die hard fan van acryl nagels. Zet ze al ruim 25 jaar zelf. Tegenwoordig gebruik ik eerst een tip en laat die dan helemaal uitgroeien en vul op om de 2-3 weken. Net zo lang tot de tip helemaal uitgegroeid is. En dan gebruik ik een laagje acryl om mijn uber buigzame nagels steviger te maken zodat ze gewoon lang blijven.

  1. Margo schreef:

   Ah ja ik dacht al acryl bij jou te herkennen 😉 zo wordt het bij mij inderdaad ook gedaan! Vind het heel mooi, handig dat je het zelf kan zetten! *schrijft toekomstdoel op*

 5. anna schreef:

  Wat een goede tips! Ik heb zelf geen acrylnagels, maar ik ken wel een paar meiden die dit goed van pas zouden komen. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *