Er is een hoop te doen geweest over hashtag hittegolf en bijbehorend hitteplan. Ik ga geen tips geven over hoe je het beste kan slapen of wat je het beste kan eten, want daar ben ik al te laat voor, dat hebben mijn fellow bloggers allemaal al gedaan. Maar er zijn altijd herkenbare momenten voor iedereen in de zomer in Nederland! Lees je mee?

1. ALLES KLEEFT

Laat ik dan meteen maar het eerste cliché uitspreken: in Nederland is het nooit normaal warm. Het is altijd benauwd en vochtig. Met als gevolg dat alles kleeft. ARGH! Als ik ergens niet tegen kan, is het wel een klevend voorhoofd, nek of handen. Brr! Ik stap het liefst 3x per dag onder de douche. Gister heb ik zelfs nog gedoucht voordat ik ging sporten. Is ze gek?

2. Make-up is zinloos

Je masker smelt, die grap heb ik al een paar keer langs zien komen op social media. Dus foundation is, in mijn geval, uit den boze. Een beetje poeder, bronzer, nog wat extra highlighter will do. Maar even over oogschaduw he. Heb jij dat ook? ‘s Ochtends breng je het aan en je ziet er uiteraard weer schitterend uit. Maar dan ga je bewegen, kom je uit de koelte, en ook dit verdwijnt als sneeuw voor de zon. Alsof het nooit heeft bestaan. HOE KAN DIT? Ik sta voor een (frustrerend) raadsel. (Oke niet echt natuurlijk, maar you catch my drift.)

3. Je wordt in de maling genomen door de wind

Die wind, die flest je waar je bijstaat. Als je fietst voel je een heerlijk windje onder je oksels en je haar wappert lekker omhoog. He lekker, denk je dan, het zal wel afkoelen. WRONG-O! Zodra je stilstaat merk je dat je hebt bewogen en breekt het zweet je weer uit. Zelfde geldt voor die naaibakkerij als je al je ramen en deuren open zet om je huis door te laten tochten. Het koelt lekker af in huis, denk je. Hooguit 1 graad ja, want zodra je de boel dicht doet is het meteen weer niet uit te houden. Wind, fuck you.

4. Andere mensen stinken dus je bent bang dat je zelf ook stinkt

Ik denk dat dit ook wel een herkenbaar punt is, gezien het aantal tweets over stinkende mensen en het gebrek aan persoonlijke hygiëne. Ik heb een extra dure deo van Rexona gekocht (geen spon!) en dit werkt zeker 12 uur lang. Zweten of niet zweten, ik ben daar wel gelukkig mee. Toch snuffel ik een aantal keer per dag onder m’n oksels, omdat ik als de dood ben dat ik ook naar een broodje ui ga ruiken.

5. Drink je wel genoeg?

Hier kan je ja of nee op antwoorden, zoals vaker met een dergelijke vraag. Ik ben zelf panisch om te weinig te drinken in de zomer (ook omdat ik blaasontsteking krijg als ik te weinig drink) dus ik lurk 24/7 aan een flesje Spa Rood. Omdat ik de moeder op kantoor ben, roep ik ook heel de dag tegen mijn fellow nerds: ‘Drink je wel genoeg?’ Ook het vriendje ontvangt regelmatig zo’n sms van me. Standaard krijg ik een ‘ja mama’ terug. Dan ben ik natuurlijk wel enigszins verontwaardigd, maar het is gewoon belangrijk. Je functioneert slechter als je niet genoeg gehydrateerd bent. Geloof mama nou maar.

11031131_1140470135966796_4141269628925875811_o

Bron

6. Iedereen klaagt

Dit is het leukst. Ik heb iets geconstateerd (en ik zag andere mensen ondertussen ook). Mensen klagen over de warmte, en er zijn mensen die klagen over die klagende mensen. Klaagception. Vind ik grappig. Er zijn ook mensen die roepen: ‘Het kan mij niet warm genoeg!’ en dit geloof ik niet. Iedereen heeft z’n grens en ik geloof niet dat deze mensen nog geen enkele keer hebben gezegd: ‘Tering wat is dat zand heet, ik brand m’n voeten weg.’ Of iets in die richting.

Wat is jouw herkenbare zomermoment? Care to share!