Soms vind ik mezelf een slimme huisvrouw. Dan verzin ik weer een wondermaniertje om iets schoon te maken, en als dat dan werkt, ben ik de koning te rijk. Maar dit mislukt ook wel eens. En dan ben ik een ultrakluns. Een kort blogje over de domestic goddess in mij die ook wel eens een offday heeft.

Ik maak dagelijks smoothies met groente en fruit. Ik ben niet het meest nette meisje op aard’ en ik flikker er dan altijd wel iets naast. De blender was dus een beetje ranzig geworden en ook de houder van het mes kon wel een opknapbeurtje gebruiken. Ook al was ik deze trouw dagelijks af, dan nog begon hij een beetje te meuren naar spinazie die z’n beste tijd wel gehad had. De laatste tijd had ik wat dingen uitgekookt in kokend water met zout, en overmoedig als ik was gooide ik ook ditmaal mijn vlijmscherpe hakkertjes in hun houder erin. 10 minuutjes in kokend water leek me prima. Hij kwam er ietwat grijs uit, maar dat mocht de pret niet drukken, want hij was weer stralend schoon! Ik voelde me Martha Stewart op haar hoogtepunt.

En toen ging ik vanochtend een nieuwe smoothie maken. Ik hakte met geweld die klotepeer in stukken, sneed iets liefdevoller de kiwi en waste de spinazie af. Ik deed random een unit water erbij en probeerde de dop (lees: houder met messen) op de beker te krijgen. Hier ging het mis. Volledig mis. Hij paste niet meer. Om 7.40 uur heb ik niet veel tijd en geduld, en daarom gooide ik de handdoek al direct de ring. Ik wierp 2 sinaasappels in m’n tas voor m’n 10-uurtje en liet de beker staan. Ik smste naar de nog slapende vriend: “Kijk even naar die beker. Weet niet of het kan maar volgens mij is hij gekrompen.”

Dit was exact wat er gebeurd was. Hij heeft nog met bruut geweld geprobeerd het ding erop te draaien, met als gevolg dat hij muurvast zit en de hele beker plus inhoud de vuilnisbak in kan.

Martha Stewart heeft zojuist haar geloof in mij verloren.

En het leuke van het verhaal? Een los mes is niet te koop. Dus dat wordt een nieuwe blender. Huilie.