Bron

Voor het eerst ga ik niet op budgetvakantie met m’n vriendinnen naar Turkije of Griekenland. Hoewel dat gouden tijden waren en ik ze echt niet had willen missen, word ook ik oud volwassen en ga ik nu op zomervakantie met het vriendje. Daar ik een enorm luie vakantieganger ben (elke dag aan het zwembad (want zelfs het strand op 300m vind ik dan te ver) met een ijskoffie was de afgelopen 3 vakanties standaard) en hij het liefst elke dag in de auto stapt voor een ander strandje/voetballetje/beachvolleytje, was het een uitdaging om een vakantie te vinden voor ons samen. Dacht ik.

Na een jaar hard werken zag hij het namelijk ook wel zitten om een dag of 10 op een bedje te liggen. Oh yes! De zoektocht kon beginnen. We wilden wel iets verder dan we gewend waren en ook best wel wat meer uitgeven. De mooiste landen passeerden de revue: Cuba, Mexico, misschien ook nog naar de Antillen?

Nou is hij nooit zo van de impulsen (in tegenstelling tot yours truly) en deze zoektocht duurde dus al een tijdje. En toen stuurde hij me op een maandagochend een rondreis door Vietnam. Het eerste wat ik dacht was: iewl. Nee. AziΓ« heeft me nooit getrokken, heet, vochtig (weet je wat dat met m’n haar doet?!), niet al te beste hygiΓ«ne.. Margo’s vooroordelen in een notendopje.

vietnam-festival-740a

Bron

Maar omdat ik natuurlijk wel met een goed beargumenteerde ‘nee’ aan wilde komen, klikte ik braaf op de link, las alles goed door en bekeek fanatiek alle foto’s. Tegelijkertijd was ik met het vriendje aan het smsen en tja, er gebeurde iets geks met me. Hoe meer ik erover las en hoe meer foto’s ik bekeek, hoe enthousiaster ik eigenlijk werd. Ik wilde dit. Ja, ik wilde dit. Ik ging nooit ver op vakantie, deed nooit echt van dit soort vette dingen. En nu ik dit wilde, kreeg ik dit niet meer uit m’n hoofd. Het moest Vietnam worden. Er viel niet meer over te praten.

Het vriendje werd ook enthousiaster. Het was zijn idee, maar hij had niet gedacht dat ik het leuk zou vinden. Newsflash: ik ook niet. Maar het schijnt prachtig te zijn: rijke historie, lieve mensen, goed eten en er zijn de mooiste dingen te zien. En een dag later hadden we geboekt.

20130901190044

Bron

Ter voorbereiding hebben we al talloze reisprogramma’s gekeken, zijn we gaan eten bij Lil V (en dat was goddelijk!) ga ik me nu ook maar eens informeren via een toffe reisgids van National Geographic. Want op dat gebied ben ik misschien een nerd: ik wil alles weten wat er te weten valt. Als ik aan het zwembad ging liggen in Alanya had ik die behoefte niet zo, nu ik ga rondreizen door Vietnam wel.

Ik weet heus wel dat je nooit volledig op de hoogte kan zijn en er zullen genoeg dingen op ons pad komen die je niet kan voorspellen, en dat vind ik ook echt wel mega spannend, op een goede manier! We vertrekken pas eind september – duurt lang! – en ik kan.niet.wachten.

Uit m’n comfortzone. Dat wordt wat. Ik ben 100% positief en heb er mega veel zin in.

En in de after-blogpost hoop ik natuurlijk mijn eigen foto’s te kunnen tonen!

Wat is jouw verste reis/vakantie geweest? Zou je het zo weer doen?