Ahhh vet leuk, ik ben getagd door Northflix om deze tag in te vullen. Heel cool om door een blogger getagd te worden waar ik best wel bewondering voor heb.

Ik ben volgens mij best wel een open boek, maar goed, deze blog bestaat nog niet zo lang en misschien vinden jullie het wel leuk om mij beter te leren kennen. Zou zomaar kunnen. Let’s get this questionparty started then!

Wat is je lievelingskleur?

Met stip op 1 staat roze. Maar waarom is m’n blog dan niet roze, is zeker jouw volgende vraag? Ik heb 2 jaar lang een knalroze webshop gehad en wilde wel even wat frissers. Mintgroen komt ook steeds meer terug in m’n huis (zij het iets subtieler dan deze knalkleur hoor!) maar ik heb een roze telefoonhoesje, een roze iPadhoes, een roze sporttas, roze sportschoenen, heel veel roze nagellak en nou ja, zo kan ik nog wel even doorgaan.

DSCN0972

Wat is je favoriete nummer?

Dat varieert letterlijk per week. Soms heb ik een liedje of album wat wel wat langer blijft hangen, nu luister ik bijvoorbeeld al een maand lang New Wave (je weet wel, waar Ronnie Flex en Lil Kleine met Drank & Drugs op staan). Het merendeel van dit album vind ik ideaal, lekker om op te fitnessen of in m’n oren op de fiets. Ook op het werk luisteren we dit vaak (als de haters weg zijn :’)). Maar momenteel vind ik Hungry van Dotan ook heel mooi.

Wat is jouw droomcarrière?

Eigenlijk hetzelfde als wat mijn tagger invulde, haha! Eigen baas, geld verdienen met m’n blog. Ik wil nooit meer een webshop. Ik ben dol op m’n werk nu hoor, begrijp me niet verkeerd, maar het kriebelt ergens nog wel een beetje om onafhankelijk te zijn. Maar zeg nooit nooit, wie weet waar ik volgend jaar sta!

Waar zou je op jezelf willen wonen?

Haha, lief van de vragensteller om te denken dat ik nog zo jong ben. Deze ouwe bok woont al 5 jaar in Rotterdam. Ik woon nu op mijn derde adres in Rotterdam en ik vind het qua locatie heel fijn. We wonen aan het water en het is er rustig. We wonen op 5 minuten fietsen van het centrum en ik heb alles dichtbij. Het appartement zelf is niet al te groot en ik zou over een jaar? anderhalf jaar? wel willen verhuizen naar een groter huis, iets verder van het centrum af. Familie en vrienden zouden het wel leuk vinden als ik terug kwam naar m’n durp. Maar voorlopig zit ik in de stad nog wel prima!

Wat is je favoriete vakantie tot nu toe?

Dit is een moeilijke vraaaag! M’n eerste vakantie met het vriendje was natuurlijk heel fijn, maar de zon/zee/cocktails vakanties met m’n vriendinnen waren ook altijd leuk. Ik wil hier ook eigenlijk niet tussen kiezen, haha!

Ierland

Wat doe je in je vrije tijd?

Dit verrast je vast niet als je vaker m’n blog hebt gelezen, maar ik heb 4x in de week in de sportschool te vinden (of 3x, en de 4de keer stap ik op de fiets). Dit kost dus best veel tijd, zoals je begrijpt. We kijken ook veel series samen en ik lak ook veel m’n nagels. Soms wat drinken of een hapje eten met vriendinnen, je kent het wel. Af en toe lees ik een boek en hey, ik blog ook nog wel eens! Ik heb het idee dat ik jullie dit allemaal al heb verteld 😀

Wat zijn je favoriete kledingwinkels?

Ik ben hier niet zo spannend in. Ik shop graag bij de H&M, Vero Moda en op Wehkamp.nl. Ik ben niet per se merk vast, maar sommige kledingstukken van de H&M wil ik altijd: leggings, rokjes, topjes. Momenteel koop ik het liefst zo goedkoop mogelijk, want de kans bestaat (niet te ver op de zaken vooruit lopen) dat ik het volgende maand niet meer pas of dat het flubbert.

Naar welk concert zou je graag gaan?

Hier geef ik niet zoveel meer om. Mijn laatste concert was Jonathan Jeremiah in Den Haag, en dit was heel fijn! Ik ben echt wel fan van hem, en ben heus wel fan van meerdere artiesten, maar ik luister er net zo lief thuis naar. Concerten hebben voor mij niet per se meerwaarde. Vroeger wel! Ik ging naar Christina Aguilera, Rihanna, Mika, etc.

Wat is je favoriete theesmaak?

Ik drink het liefst groene thee, en dan met alle mogelijke varianten zoals citroen, ginger of cranberry. Daarnaast komt bosvruchten en die seizoenssmaakjes zoals Winter Glow en Herfststorm, maar ik kan het niet helpen dat ik denk: meh, donkere thee is niet per se goed voor je, groene thee is beter. Tikkeltje obsessief kan je me wel noemen hoor. Ik vind van theesmaakjes ook vaak dat de zakjes lekker ruiken, maar de smaak is veel minder. En ik krijg er een nare nasmaak van.

Verzamel je iets?

Niet expres, maar ik heb wel aardig wat nagellak (guess you didn’t see that one coming!) en ook wel flink wat make-up ondertussen. Maar ik vind ook wel dat ik eerst iets op moet maken voordat ik iets nieuws koop, dus ik heb geen uitgebreide stash met blushes of foundations. Alleen oogschaduwpalletten, maar ja, daar zijn ook zoveel kleuren en varianten van, dat kan je me niet kwalijk nemen.

Je slaapt niet zonder?…

Ga ik dit echt zeggen? Gaat dit zoetsappige ei dit echt op de blog zetten, zwart op wit? Hij weet dit ook niet hoor, dus hij zal het wel zien als hij weer eens m’n blog gaat lezen: maar ik kom heel moeilijk in slaap als hij niet naast me ligt. Dit heb ik sinds kort. Zelfs al ga ik vroeger naar bed dan hij, dan lig ik alsnog wakker totdat hij er is. Is dit sneu? Best wel ja. Maar het is een soort gewenning geworden denk ik.

Als je 1 miljoen euro zou krijgen, helemaal voor jou alleen, wat zou je er dan mee doen?

Op reis gaan. Waar naar toe weet ik nog niet, of het nou het oosten of het westen is, maar ik wil meer zien van de wereld. En voor een langere tijd ook. Een sabbatical. Lijkt me geweldig dat je je geen zorgen hoeft te maken over geld.

Slaap je met de deur open of dicht?

99% van de tijd dicht, maar als het echt te benauwd wordt gaat ie open.

Wat eet je het liefst?

Als ik denk aan eten in snaaien, dan chips. Naturel graag. God wat mis ik dit. En met kaasblokjes. Als ik denk aan iets normaler eten, dan vind ik stokbrood met kruidenboter heel lekker. Ook een lekkere steak eet ik graag! Of kip piri piri, of nog 100 dingen.

Waarom ben je begonnen met bloggen?

Ik ben begonnen met bloggen omdat ik een uitlaatklep zocht om 2 redenen. De eerste was om m’n zure gezanik te plaatsen, want ik dacht: er moeten wel meer mensen zo denken zoals ik, en ik vind het zelf altijd heel leuk om mezelf te herkennen in blogs. Daarbij las ik altijd al veel blogs en ik zag mezelf dit wel doen. De tweede reden sluit hier op aan: ik was gestopt met m’n webshop maar wilde nog wel graag online actief blijven en iets doen wat minder druk op m’n schouders zou leggen. Op deze blog kan ik schrijven over wat ik wil, leg ik mezelf nergens aan vast en kom ik ook nog eens hele leuke mensen tegen.

Wat vind je het leukste aan bloggen?

Om erachter te komen wat de lezers het leukst vinden. Zo scoorde bijvoorbeeld m’n couscoussalade goed en dat vind ik extra leuk omdat ik bij dat gerecht gewoon maar wat had geprobeerd. Daarbij vind ik het ook leuk om te zien hoe het bezoekersaantal groeit en hoe goed m’n foto’s soms lukken, want een fotograaf ben ik absoluut niet. En als je af en toe wat probeert en het lukt, nou, dan ben ik helemaal in m’n nopjes.

DSCN0921

Heb je een abonnement op een tijdschrift?

Nee, al jaren niet meer! Vind tijdschriften sowieso niet zo leuk. Hoop geroddel en onzin vind ik het.

Als je een dagje op zou mogen trekken met een film-/serie karakter, wie zou dat zijn?

Haha, dit is zo’n moeilijke vraag! Ik heb de laatste tijd zoveel series gekeken, om daar 1 van te kiezen.. ik zou wel graag een keer mee willen lopen met zo’n detective, zoals Wallander. Lijkt me heel interessant en ben benieuwd of ik het ook zou kunnen, die verbanden leggen (want dat is in het echt toch anders dan achter de tv ;))

Boeken kopen of naar de bibliotheek?

Ebooks downloaden! Ik koop nooit boeken en een abonnement op de bieb heb ik al jaren niet meer. Ik leen soms wel eens boeken van vriendinnen of krijg ze van m’n moeder of voor kerst, maar zelf kopen vind ik op de 1 of andere manier zonde. Ik heb geen boekenkast in huis dus hoef ze ook niet voor de show te hebben.

ipad

Wat deed je gisteravond om 0.00 uur?

Toen ging ik net naar bed! We hadden net een serie afgekeken, Fargo, en ik was moe. Meestal ligt dit ouwe wijf al veel eerder op bed op vrijdag.

Mocht je deze tag nog niet hebben ingevuld, Ysanne, Kim en Bente: dan zijn jullie bij deze getagd.