Op weg naar een nieuw lichaam 2

Ik schrijf dit stukje gewoon omdat ik het even van me af wil schrijven. Ik weet soms niet of ik wel op de goede weg zit en de stomste dingen kunnen me af en toe onzeker maken. Dan ga ik twijfelen, sowieso minimaal een keer huilen en dan weer proberen te relativeren. Daarna komt loslaten en weer in jezelf geloven, maar dat lukt gewoon niet altijd.

Ik heb in m’n leven al veel ge-dieet, veelal op ongezonde manieren, en daardoor weet ik dat deze manier wel de juiste is. Langzaam afvallen, gezond eten (dus niet crashen) en veel sporten onder begeleiding. Het werkt, dat weet ik, maar ik had het toch anders voor me gezien. Dat het sneller zou gaan (wishfull thinking, zou m’n vader zeggen) en ik zelf meer resultaat zou zien. Mensen kunnen nog zo hard tegen je zeggen dat je goed bezig bent, als je het zelf niet ziet, doen die woorden je toch niks.

De fout die ik zelf de laatste tijd veel maak, is nonstop in de spiegel kijken. M’n laatste meting was 3 weken geleden en in 3 weken tijd zie je heus niet gigantisch verschil, maar toch probeer ik het te zien. Massive mindfuck dus. Want ik wil het zo graag. De vakantie naar Vietnam komt steeds dichterbij en ik wil daar gewoon me lekker voelen in een jurkje en/of korte broek. Ik heb nog 3 maanden, maar wanneer gebeurt er dan es iets wat ik wil? (Vertaal: buik weg. En gauw!)

Daarbij heb ik een kleine knieblessure opgelopen waardoor ik een tijdje m’n benen niet kon trainen. Je benen zijn (samen met je rug) je grootste spiergroep en als je die goed traint verbrand je vet. Laat dat nou net zijn wat ik nodig heb. Dus ik focuste me op m’n rug, maar ik wil alles kunnen doen. Nu gaat het weer goed met m’n knieën en ga ik dus langzaamaan weer opbouwen, maar de afgelopen weken voelen dus als weggegooid. Voor m’n gevoel ben ik dus niks qua vet kwijt en ik hoop heel erg dat ik het me verbeeld, maar zo heb je een klein kijkje hoe het in m’n hoofd werkt.

Dan las ik van het weekend nog dat verhaal van die Q Music dj die in een jaar tijd Mr Fitness 2015 is geworden. Die gast ziet er uit, tering, om op te vreten (zijn lijf dan he). Als ik het zo lees, heeft hij hetzelfde gedaan als ik. Gezond eten, ondersteunende shakes en geen carbs. Alleen sportte hij 2x per dag met een trainer. Hij was ook wel eerlijk genoeg om in te zien dat niet iedereen dit zich financieel kan veroorloven, en ik zou ook niet weten hoe ik dit qua tijd zou moeten doen. Hij zei dat hij pas na 7 maanden een beetje resultaat begon te zien. 7 maanden! Dom als ik ben, ga ik dit meteen op mezelf betrekken. Ik ben nu 6,5 maand bezig. Een klein, ielig stemmetje in m’n achterhoofd zegt dan: “Margo, jij hebt een veel langere weg te gaan dan hij. Hij moest een beetje vet kwijt en kon zich erna richten op spieren trainen. Jij moet eerst 5x zoveel vet kwijt.” Maar die andere stem die schreeuwt: “7 maanden! Hallo! Schiet es op, jij moet iets bereiken wat minstens net zo goed is!!” klinkt veel harder. Dus daar raak ik enorm van de leg van. Alles wat ik tot nu toe heb bereikt, lijkt in m’n hoofd te vervagen tot niks.

Het stomme is dat je heel snel went aan hoe je er uit ziet. Ook daardoor vergeet ik heel snel wat ik eigenlijk al bereikt heb. Ik weet dat ik ondertussen al 2 maten kleiner heb en die nieuwe broek zit nog steeds prima. Maar waar ik me een maand geleden ‘slank’ voelde in die broek, voel ik me nu gewoon weer dik. Het is heel frustrerend hoe je brein werkt,maar gelukkig ben ik me er wel van bewust en probeer ik te blijven relativeren.

Ik ben niet zo van de motivational quotes maar wat ik vooral in m’n hoofd houd is deze: “hou je doel voor ogen.” Het proces is lang en het is hard werken, maar uiteindelijk moet je er een keer komen. En dit dus:

Schermafbeelding 2015-06-29 om 21.50.39

 

7 comments

 1. Ysanne schreef:

  Ah lastig is dit, de eeuwige struggle van afvallen. Ik hoop dat je goed beseft dat je al zoveel bereikt hebt (2 maten, wow!) dus de rest komt ook wel. Vergelijken is iets wat we allemaal doen (of het nu om afvallen gaat of iets anders) maar is eigenlijk al-tijd negatief. Foei niet doen. En die vakantie wordt toch wel super tof!

 2. Kaylee Roxanne schreef:

  Herkenbaar voor veel mensen denk ik zo. Mijn favoriete quote is: don’t let the time it will take you to reach your goals demotivate you. The time will pass anyway. (Of iets in die strekking). Wat ik zo lees ben je super goed bezig en heb je ook al mooie resultaten geboekt! Blijf er lekker over schrijven en maak foto’s van jezelf om af en toe terug te kijken op wat je bereikt heb. You go girl!

  1. Margo schreef:

   Ah dat is best een mooie quote! En ook weer waar (zoals veel van die uitspraken), moet het leren onthouden. Thanks voor je bemoedigende woorden! <3

 3. Hennie schreef:

  Liefje, je bent zo goed bezig! Deze plateau’s zijn heel normaal maar ook heel frustrerend. Ik wil na volgende week tien kilo afvallen (iedereen zegt altijd: jij? met je smalle koppie? Ik, ja. Ik heb maat 44) dus je hebt een medestander. Gaan we samen het vet verslaan. Of verrot schelden. Mag ook.

  Je doet het fantastisch. Je bent nu al prachtig. Kun je nagaan hoe groot de beloning straks is!

  Liefs Hennie

  1. Margo schreef:

   Hennie! Wat ben je toch een schat. Inderdaad met je smalle koppie, maar ik begrijp hoe mensen het denken en hoe het kan misleiden 🙂 Laten we onze krachten bundelen, gedeelde smart is halve smart! Je weet me te vinden he? Ben dol op op vet schelden! Veel succes en liefs!

 4. NailTalk schreef:

  Dit is zeker wel herkenbaar hoor! Dat je brein zo werkt heeft zijn voor en na delen denk ik. Het niet tevreden zijn omdat je went aan hoe je er uit ziet is niet leuk, maar tegelijkertijd houdt het je scherp en gemotiveerd. Het blijft toch wel een strijd denk ik… Maar je bent echt zo goed bezig!! En op de goede manier. Topper ben je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *