Tosti bij Brood

Lunchen in Rotterdam: Brood Rotterdam

Ik moet deze post wel schrijven. Brood Rotterdam is namelijk het enige leuke lunchadresje bij mij in de buurt. Ik ga er meerdere malen per week heen om brood te halen voor het vriendje, en neem dan zelf altijd een unit speltcrackers mee en bij uitzondering een stukje boterkoek, brownie of big ass chocolate chip cookie.

Iedereen die in Rotterdam komt moet even bij Brood langs. Al is het maar voor een taartje of een koekie. Je vindt Brood Rotterdam op de hoek van de Jonker Fransstraat en de Admiraal de Ruyterweg, wat hooguit 5 minuten lopen is vanaf de Meent.

Ben je getriggerd, dol op lekkere broodjes en smoothies? Read on!

De eigenaren, Michel en Angelique, zijn gezellige Rotterdammerts. Met Angelique is het altijd gezellig om een praatje te maken over van alles en nog wat. Je kan ze ook prima bellen om een brood apart te laten leggen, of het aanvragen voor de volgende dag. Ze zijn flexibel, informeel en maken de lekkerigheidjes allemaal zelf! Michel bakt de broden en taarten vol overgave helemaal zelf, terwijl Angelique de barista van het stel is.

Ik heb ze niet geïnterviewd, maar dit ben ik de afgelopen maanden over ze te weten gekomen, telkens wanneer ik iets ging kopen daar. Zegt genoeg, toch? (:

Op de hoek waar Brood zit, hebben een tijdje een aantal slechte fastfoodtoko’s gezeten. Ik was dan ook zeer verheugd om te zien dat er eens een normale lunchroom kwam. Brood opende eind oktober 2014 en ondertussen heb ik al van een aantal lekkere lunches mogen genieten daar. Ze hebben er heerlijke smoothies, maar ook de Segafredo koffie is altijd goed.

Lunch bij Brood Rotterdam
Voor het vriendje een bol met warme kip, echt een aanrader! Voor mij een tosti mozzarella met parmaham op donkerbruin brood. Juhummie!

Voor het familieweekend in maart bracht ik een doos met taart mee: de befaamde Red Velvet scoorde goed, maar niets ging boven de worteltjestaart. De Oreo cheesecake kan ik ook zeker aanbevelen en m’n moeder was helemaal weg van de merengue. Het spijt me zo dat ik hier geen foto’s van heb, maar je kan je vast wel een voorstelling maken, of kijk even op de Facebook van Brood.

En sinds kort hebben ze ook een heerlijke ijscappuccino! Ik zag deze op Facebook en ik móest deze hebben. Dus ik ging zondag, volledig solo, gewapend met m’n iPad om te lezen, naar het terras van Brood.

IJscappuccino

Verder bestelde ik een basic tosti en waar ik aangenaam verrast door was was het fijne laagje kruidenboter wat ze op het brood hadden gesmeerd! Dit was er lekker ingetrokken.

Tosti bij Brood

Afgezien van de gezelligheid is het eten er ook echt heel lekker, is er vriendelijk personeel en kan je ze effe bellen om brood apart te laten leggen. Je kunt er ook nog high-tea’en, wat wil je nog meer? Ik zou iedereen aanraden om hier te gaan lunchen of om hier een taartje te halen.

3 Comments

  1. Al weer een tijd geleden was ik met mijn vriend voor twee dagen in Rotterdam, en dit klinkt verdacht veel als het lunchzaakje waar we toen gegeten hebben 😉 In dat geval: inderdaad echt een aanrader! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *