Couscous salade met feta en kippendijtjes

Couscous salade met feta en kippendijtjes

Dat ik nog geen echte blogger ben blijkt wel uit het feit dat ik vergeten was om foto’s te maken van m’n eten. Terwijl ik dit een ideaal gerecht vond voor op m’n blog! Na 3 happen zei ik: “SHIT! Vergeten foto’s te maken!” Vriend zei: “Je gaat toch geen foto’s maken van een half bord?” Maar ik schepte nog eens mooi op, pletterde nieuwe feta bovenop en ta-da, een vol bordje was born. Nou had ik natuurlijk dit kunnen verzwijgen tegenover jullie en had ik kunnen doen alsof ik heel professioneel was, maar dat is niet mijn stijl hoor.

Dit recept was voor mij een beetje improviseren en uitproberen. Soms is het zo moeilijk om leuk te variรซren met mijn voedingspatroon. Het is gewoon heel veel kip, en hoewel ik dat heerlijk vind, ben ik het soms ook spuugzat. Maar op een andere wijze klaargemaakt kan het opeens weer vet lekker zijn. Daarom besloot ik zelf een couscous salade te maken en me te laten inspireren in de supermarkt.

Couscous salade met perzik

Benodigdheden

250 gram couscous
250 ml water
1 bouillonblokje
3 wilde perziken
400 gram kippendij-reepjes
jouw favoriete marinade
gemengde sla
feta

Marineer je kip ongeveer een uur van te voren in je favo marinade. Ik heb dit keer geรซxperimenteerd met een pittige barbecue marinade van de Lidl in combinatie met citroen-aioli. Natuurlijk is het net zo leuk om je marinade zelf te maken, wellicht ook wel iets gezonder, maar dat kan je helemaal zelf bepalen!

Bereid de couscous zoals op de doos staat (in 250 ml gekookt water in laten trekken, met een bouillonblokje). Ik vind het blokje er meer smaak aan geven! Ik deed het ook wel eens zonder maar ik vind dit beter.

DSCN0921

Bak de kippendijtjes gaar en snijd de perziken in stukjes. Schep ondertussen alle couscous in een saladeschaal. Schep erna de kip erdoorheen, voeg de perzikstukjes toe en meng de salade door de couscous heen. Verdeel erna de feta over de couscous salade heen et voilรก, je bent al klaar!

De smaak

Dit is een vrij zoetige salade, die door de feta gelukkig weer in balans wordt gebracht en nu een complete maaltijdsmaak krijgt. Ik ben dol op fruit in combinatie met vlees! Het is een lekkere lichte, zomerse salade, die ook prima te combineren is met een stukje brood.

 

12 Comments

  1. Ah heel lekker! Couscous vind ik sowieso heel lekker in de zomer, omdat het niet zo zwaar is ofzo. Gelukkig hadden jullie dan nog genoeg om je bordje weer vol te maken haha.

  2. Klinkt heerlijk Margo! Jammie! Couscous vind ik altijd wel lekker, vooral in de zomer. De perziken zou ik denk ik wel weglaten (en de kip vervangen) maar deze ga ik zeker onthouden!

    1. Ik hoor van meer mensen dat ze de perzik niet willen in hun salade ๐Ÿ˜‰ het is ook lekker met abrikoos! Maar je kan hem natuurlijk ook fruitloos eten.

  3. Maar eigenlijk ging het jou natuurlijk om net nog wat extra feta, niet waar ;)?

    Erg lekker lijkt me dit. Ik ben sowieso dol op couscous, feta (had je hem al door?) en kippendijen. Dus met dit recept kan het niet misgaan! ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *