7 random dingen die jij ook wel eens gedacht hebt in de Albert Heijn

Boodschappen doen. You either love it or hate it. Meestal heb ik er geen probleem mee, maar soms, wanneer ik een vermoeiende dag op het werk heb gehad, alle stoplichten op rood stonden en ik bijna van m’n sokken ben gereden door een bezorgscooter, slof ik wel eens depressief de Albert Heijn in en dan stoor ik me vaak aan de volgende dingen.

1. Wat is het hier altijd koud

Het kan hoogzomer zijn, in de AH heb je altijd kippenvel op je armen en koude tenen in je slippers. De ellende wordt nog iets erger wanneer je iets uit het koelvak moet pakken en je die deur open moet trekken. De Noordpool is er niks bij.

2. Waarom moet ik om JOU heen lopen?

Waarom kan je niet om mij heen lopen? Waarom blokkeer jij met je halve familie dit gangpad en discussieer je uitgebreid of je Euroshopper nootjes of Duyvis (als er een fuif is!) gaat nemen? Waarom doe je geen beleefde stap naar voren als er iemand langs moet, ongeĂ¯nteresseerd stuk vreten?

3. Waarom piep je voor?

En niet alleen bij de kassa. Overal in de winkel komt dit misdrijf voor. Praktijkvoorbeeld: Laatst stond een ietwat besluiteloze vrouw voor het kaaswalhalla. Samen met haar zo mogelijk nog besluitelozere zoon konden ze niet kiezen tussen jong belegen of lang gerijpt. Dit zijn dan ook de keuzes des levens waar je gewoon de tijd voor moet uittrekken. There’s no way back als je de verkeerde mee naar huis neemt. Ik wachtte braaf achter deze mensen, want het was zaterdagochtend en er waren me nog geen vervelende dingen overkomen deze ochtend. Ik was 100% zen. Peace love & happiness was mijn motto die ochtend. Vervolgens kwam er een struise blondine (categorie kort pittig kapsel) aangewandeld die kordaat haar aanwezige arie tussen mij en deze nadenkende mensen wurmde, de andere deur van het koelvak opentrok en haar zak kaas werkelijk waar terugpleurde. Assertief als ik ben zei ik vriendelijk: “Mevrouw, ik stond hier even te wachten tot ik aan de beurt was.” Dat had ze even niet gezien. Nee, je ziet mij ook zo over het hoofd natuurlijk. Toen zei ze: “Ja, maar wilde het alleen maar even terugleggen.” Ja, en ik wilde alleen even iets pakken. En vervolgens kwam de gefrustreerde reactie: “Maar ik ben al zo lang in deze winkel dus ik wil er gauw uit!” Gelukkig ben ik hier wel voor m’n dagelijkse dosis geluk mevrouw, en breng ik hier het liefst een dagdeel door met mensen zoals u.

Weet je wat het meest sneue van het verhaal was? De kaas die ik wilde was er niet. Game over.

bananan

4. Waarom moet deze discussie op luide toon?

Er zijn bepaalde mensen die niet op een normale toon kunnen converseren. Bij voorkeur blazen ze de decibellen nog iets harder op wanneer ze zich in een openbare gelegenheid bevinden. En helaas gaan deze conversaties niet alleen over de snijboontjes. Ook familiaire ruzies worden uitgeschreeuwd in de supermarkt, want inderdaad, daar zit iedereen op te wachten.

5. Waarom sta je uren na te denken voor een schap zodat ik er niet bij kan?

En waarom hou je die koeldeur zo lang open als je staat na te denken? Denk even aan het milieu zeg, jezus. Je voelt toch dat ik in je nek sta te hijgen? Doe een stap achteruit. Naar links. Naar rechts. Verdwijn in de grond. Hoe dan ook, je bent niet Remy dus houd rekening met anderen.

6. Waarom zijn er altijd 4 mensen in hetzelfde gangpad aan het vakkenvullen?

Ik snap het principe vakkenvullen hoor, geloof me. Maar waarom dat altijd in dezelfde rij moet op hetzelfde moment? Dat snap ik niet. In de AH vlakbij m’n werk maken ze er een sport van om tijdens de lunch – in de omgeving hier start de lunchdrukte in de Albert Heijn om kwart voor 12 – het gehele beleg- en broodgangpad te blokkeren. Ik heb me al meerdere malen langs zo’n ranzige opstapeling van kratten gewurmd en gefrustreerd als ik ben, mis ik hier volledig de logica. Kan dit niet om 15.00? Mensen zijn er altijd wel in een winkel, maar tijdens de lunchuren in een gebied waar alleen maar kantoren zijn: shaking my head.

7. Wat is deze cassiere chagrijnig/wat is deze cassiere kletsgraag

Het is namelijk nooit goed, dat weet je toch. Wanneer ik door een zwijgende, depressieve puber wordt geholpen die met een passie mijn aankopen over de toonbank smijt, denk ik: nou nou, mag het wat minder? Die eieren willen graag heelhuids thuiskomen. Maar wanneer een montere jongeman mij vraagt of ik alles heb kunnen vinden (alsof ik nog terug die helse winkel in ga, en zo niet, ga jij het dan halen?) en of ik trouwens al weet dat er nu ook Oreo ijs is (hey feeder, vind je me nog niet bol genoeg?) denk ik ook: ja ja, zip it shrimpy, ik wil naar huis.

Ik herhaal: het is toch nooit goed en dat ligt volledig aan mij. Maar ik ben benieuwd of je dit herkent!

 

9 comments

 1. Ysanne schreef:

  Hahah wat een heerlijk artikel. Ik kan me ook een potje ergeren in de AH. Het is nooit eens zorgeloos boodschappen doen :’)

 2. Suzanne schreef:

  Je bent de rollators vergeten, en scootmobielen. Hel. Ik haat boodschappen doen.

  1. Margo schreef:

   Maar jij woont dan ook in een bejaardenbuurt đŸ˜‰ ik heb meer krijsende kiddo’s hier đŸ˜€

 3. Thamar schreef:

  Of cassieres die onderling aan het praten / gillen zijn. Ik sta ertussen en help mij.

 4. Thessa schreef:

  Hahahaha, “wat is het hier altijd koud” herken ik zo erg. Ik neem in de zomer geregeld een jasje mee naar de AH omdat ik anders de hele tijd sta te klappertanden.

 5. NailTalk schreef:

  Zo enorm herkenbaar! Hahaha! Weer geweldig geschreven đŸ˜‰

 6. Nienke schreef:

  Haha leuke post! Ik werk bij de Albert Heijn, maar de meeste zijn ook voor mij als medewerker heel herkenbaar. Enne, 4 vakkenvullers in 1 gang, daar hebben wij als vakkenvullers ook een hekel aan want dan lopen we elkaar ook alleen maar in de weg. Bij onze AH wordt er overigens niet rond lunchtijd maar tussen 8 en 11 ‘s ochtends en 7 en 10 ‘s avonds gevuld (op diepvries na, dat is wel rond lunchtijd), dacht eigenlijk dat dat overal zo was maar blijkbaar niet!

 7. Leoni schreef:

  Hahaha heel herkenbaar! Als ik nog 1tje mag toevoegen; verwende kindertjes die gaan huilen als ze een bepaald snoepproduct niet mogen hebben, het ergte irriteer ik me dan nog aan mamma’s die ze dan maar hun zin geven omdat ze zich schamen voor hun huilende kind.. tsjaa het is dus indd nooit goed :-p !

  1. Margo schreef:

   Ooohh ja dat is er inderdaad 1 die het ergste is van allemaal! Haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *