Wiehoeee ik ben zo blij dat ik deze post kan schrijven! Ik ben helemaal geen keukenprinses maar de laatste tijd lukken er toch steeds meer dingen. In m’n vorige blogpost vertelde ik dat ik, in het kader van mezelf vermaken, 3 dingen ging doen dit weekend. En nummer 3 was gezonde (ontbijt)muffins maken. En het is gelukt!

Ik zal je vertellen hoe je dit kan maken en waar ik mijn inspiratie vandaan heb. Het is heel simpel en zó leuk als het lukt – als ik het kan, kan jij het ook.

Proteïne muffins met blueberries

Ik las al veel over ontbijtmuffins en dit leek me super handig om te hebben. Ik eet nu al maanden kwark met haver/cruesli, en hoewel dat heel lekker is, is wat variatie ook niet verkeerd. Af en toe een eitje op een rijstwafel kon ik ook al met m’n ogen dicht klaar maken: ik wilde wat anders!

Dus de ontbijtmuffins moesten het worden. Wel een gezonde variant, zonder boter en zonder banaan, en ik wilde mijn proteinepoeder gebruiken. Na het sporten (of ter vervanging van een tussendoortje/maaltijd) gebruik ik Body by VI. Dit is echt een superlekkere shake – in tegenstelling tot die nare wheypoeders, ik vind dat maar vies – die smaakt naar cookiedough. Ja echt. Mijn pannenkoekjes smaakten ook al top met dit poeder (je hebt geen suiker of vanillesuiker nodig hierdoor!) dus met de muffins kon het niet misgaan. Hoopte ik.

Proteïne muffins

Ik kocht bij de Action een prachtige roze bakmat voor muffins en verder had ik alles in huis. Dit recept is gedeeltelijk geïnspireerd op het pannenkoekenrecept van HealthyVega.nl en gedeeltelijk eigen inbreng. Vet spannend dus.

Benodigdheden

Havermoutmeel (90 gram)
240 ml melk (ik gebruikte halfvolle koeienmelk, maar plantaardig kan natuurlijk ook)
4 schepjes proteïnepoeder
2 theelepels bakpoeder
Blauwe bessen (hoeveel je zelf wil)
Cacao nibs, 3 theelepels

Dit is voldoende voor 10 muffins (in mijn bakmat in ieder geval).

1 muffin

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng eerst de melk met het meel, en schep erna het poeder erdoorheen. Ik heb de mix niet gemixt, maar door elkaar geroerd met een garde. Erna bakpoeder erbij, de besjes en de nibs erdoorheen en u heeft een dikke mix.

Schep je vormpjes voor driekwart vol en schuif ze voor 30 minuten de oven in.

Check of ze gaar zijn door er even in te prikken met een satéprikker. Als hij zo goed als droog is, ben je klaar!

Proteïne muffins met blueberries

De smaak

Een lekkere zoete muffin, waar vanille de boventoon voert en de besjes het speciaal maken. De nibs zijn niet nadrukkelijk aanwezig maar geeft het net wat extra’s.

Ze vullen best goed! Ik heb er rond 12 uur 1 op, en nu is het bijna half 3 en ik zit nog steeds vol. 1 is dus gewoon voldoende, lekker bij de thee, koffie of natuurlijk als ontbijt.

Ik vond het een spannend experiment en ben blij dat ze gelukt zijn! Kan ik het vriendje morgen blij maken als hij thuis komt.

Ben jij ook een keukenprinses? Wat is jouw succesrecept?