Ergens is het heel krom. Sinds half april was elk weekend volgepland. Verjaardagen, feestjes, etentjes, Koningsdag, weekendje weg – hartstikke leuk en gezellig. Soms voelde het wel een beetje té druk. En nu hebben we 3 dagen weekend, en ik ben voor het eerst sinds we samenwonen een weekend alleen thuis. En ik heb geen zak te doen en ik weet niet wat ik met mezelf aanmoet.

En ik dacht Marg, je moet jezelf vermaken. Een leerproces.

Ik had een soort van planning. Wil je het graag weten? Oké, komt-ie: vanmiddag ging ik langs de fietsenwinkel omdat ik een tweedehands stadsfietsje nodig heb (ja, ik heb nog steeds niks). Mijn planning was vervolgens om naar de kapper te gaan voor een nieuwe lading highlights. Je kan er nooit op afspraak terecht en ik was voorbereid op een wachtsessie, maar geen anderhalf uur. Daar had ik geen zin in dus ik ging eerst boodschappen doen en thuis iets eten, en toen ging ik terug, hopende op inmiddels een lege zaak. Helaas. Nu werd ik enigszins onvriendelijk verzocht weg te gaan, want het was half 6 en voor highlights hadden ze echt geen tijd meer.

Error in mijn hoofd. Het was half 6. Ze sluiten om 9 uur. Wat ik dus ook zei. Ja, dat was wel zo, maar er ging er 1 naar huis dus er bleven er 2 over – like, waarom, het is vrijdagavond, alsof er dan niemand naar de kapper gaat, het is toch koopavond? En de rest moest tussendoor nog eten en ja er zaten nog wel wat mensen te wachten, dus als ik wilde kleuren kon ik maar beter weggaan. Mijn irritatie was vrij groot, gezien het feit daar was dat ik hier al voor de 3de keer deze week stond. A la, het is nou eenmaal het concept, probeert u het later nog eens.

Toen was zomaar m’n planning weg, want ik had hier wel 2 uur voor ingecalculeerd. Na het kapperen zou ik gaan sporten met m’n sportmaat. Zij appte dat ze door haar enkel was gegaan. Natuurlijk kan ik alleen gaan, maar ik ben gisteren ook al geweest en mijn PT zegt altijd: in rust groei je (lees: je spieren). Dus gun ik mezelf een rustdag. Morgen weer een dag waarin ik niks te doen heb.

Kruidvat in, rommelige ellende. De Bas in, same story. Ik was ondertussen vrij grumpy en bedacht dat het beter zou zijn dat ik mezelf zou opsluiten in huis, onder een kleedje, met een hoop nagellak. En hier zit ik dan, en ik heb besloten om voor mezelf een lijstje met DIY’s, nail-arts en gezonde snacks te maken waarmee ik mezelf dit weekend kan vermaken. Vind je het nog leuk? Dan komt hier nu mijn lijstje met ideeën die ik kan uitvoeren – van elk geslaagd project zal ik een blogpost maken. Lijkt me een redelijke deal.

1) Nail-art: reversed stamping. Ik zag het voor het eerst bij Nailtalk, toen werd Suus van Let it glitter! er ook opeens goed in en nu wil ik het ook. Suus heeft me vorige week de basis bijgebracht en ik wil het nu beter gaan doen. Ik ben al voorbereid: ik heb zo’n top siliconen mat van de Action en lollige stamping plates. Ik denk dat dat mijn doel voor vanavond wordt! O yes, ik voel me alweer nuttig worden.

2) In de keuken: ontbijtmuffins naar eigen recept. Ik kom dus overal ontbijtmuffins tegen met banaan. Officieel mag ik van mijn dieet geen banaan en je zou kunnen denken, ach, die ene, boeiend. Maar ik heb het ook niet in huis en ik wil hem daarom sowieso achterwege laten. Dus ik ga ze maken volgens een havermoutpannenkoekenrecept (ja hoor, alweer #driedubbelewoordwaarde) wat ik uit m’n hoofd ken, met hier en daar wat eigen touches. Ben benieuwd of het lukt. Als het niet lukt, hoor je het ook.

3) DIY: iets schilderen. Wordt het de kast in de badkamer of toch dat creatieve schilderij? Ik weet het nog niet, maar ik weet wel dat ik naar de Action ga, verf en kwasten ga kopen en iets ga schilderen. Met een rotgang.

3 lijkt me voor nu wel voldoende. Ik moet zaterdagochtend naar de tandarts, ik moet nog ergens sporten, een beetje huishouden en zondagavond komen m’n ouders eten. Eindelijk zie ik weer mensen! After all this time! Ken je die grap van die ouders die kwamen eten? Die belden net af. Mijn soundtrack dit weekend? Lonely at the top. 

Natuurlijk overdrijf ik gigantisch en zal ik mijn weekend grotendeels vullen met het lezen van m’n boek, het uitproberen van nieuwe series en verhaaltjes tikken voor mijn blog. In bad liggen, 10x nagels lakken en een voetenbadje nemen. Maar om niet dronken te worden op mijn eigen pityparty heb ik deze voornemens gemaakt en ik ga me er met hart en ziel op storten. Beloofd.

Wat doe jij om jezelf te vermaken?