Tegenwoordig vind ik het leuk om wat meer te rommelen in de keuken. Sinds ik een strak voedingsschema volg zijn mijn mogelijkheden een beetje beperkt. Zo mag ik weinig tot geen koolhydraten, en zijn mijn maaltijden vrijwel elke avond beperkt tot kip. Daar word je wel creatief van! Maar soms gun ik mezelf wat anders (cheatday FTW!), en dan is parmaham wel 1 van m’n favoriete dingen om te gebruiken.

Dit is heel easy om te maken en het leek me ook wel geinig om dit te delen op m’n blog. In de toekomst wil ik wel meer van m’n uitprobeersels delen, zodat het hier niet alleen maar gezeur en gezanik is.

Benodigdheden:

1 Focaccia
1 mespuntje olijventapenade
Parmaham (3 plakjes)
1 handje 30+ kaas
3 zongedroogde tomaatjes
1 handje rucola

Eerst doe ik de focaccia in de oven tot het moment dat hij net niet helemaal gaar is. Je kan dit merken aan het feit dat hij lekker begint te ruiken, maar nog wel een beetje zompig is. Dan haal ik hem eruit en besmeer ik hem met de tapenade. Dan beleg ik de parmaham erop, strooi ik er wat kaas overheen en maak het af met de tomaatjes. Dan nog een minuut of 3 de oven in, en als hij klaar is de rucola eroverheen!

Focaccia parmaham detail

Met dit recept valt veel te variëren. Zo is het ook heel lekker om de tapenade te vervangen door geitenkaas, of door groene pesto. De 30+ kaas laat ik ook wel eens achterwege en dan gebruik ik mozzarellabolletjes, en voor de zoetigheid beleg ik hem dan ook nog met vijgen of een beetje confiture. Ook walnoten of pijnboompitjes doen het altijd goed.

Binnenkort zal ik een andere variatie delen van dit recept!

Ken jij deze combinatie en zo nee, ga je hem uitproberen? Let me know 🙂