Wonderlijk hè, het internet. Ik blijf me altijd fascineren. Ik zag weer wat opmerkelijks en wil dit graag in de groep gooien.

As we speak is Yolanthe – wie kent haar 3 achternamen niet – zwanger. RTL Boulevard berichtte op Facebook hierover. Don’t get me wrong, om redenen die ik zo zal uitleggen, ben ik zelf geen volger van deze pagina. Echter door slimme instellingen van meneer Z zijn biljardenbedrijf zag ik dat iemand dit leuk vond. Het bericht ging over een column die Yolanthe had geschreven voor de Grazia. Hierin vertelde ze over haar echo en haar stiefzoontje en dat ze het druk had. Een logisch bericht voor RTL Boulevard. Gezien dit een roddelprogramma is (de Privé op tv, denk ik altijd als ik Alberts guitige smoelwerk langs zie komen) verbaasde het verhaal me niet. Nederland is tenslotte dol op “Yo en Wes”.

Het vervelende hieraan is, is dat mensen eronder gaan reageren met teksten zoals “haar pens boeit me niet” en “lekker belangrijk nieuws”. Hierdoor gaat mijn bloeddruk pijlsnel van omhoog.

Hou je van mijn ergernissen? Read on!

Laat een aantal dingen duidelijk zijn:
1) Je kiest er zelf voor om die pagina te liken. Ga dan niet zaniken als je gewauwel leest over de zwangerschap van mevrouw Cabau. Waarom is dit een verrassing voor je en waarom erger je je eraan?
2) Nieuws? Nieuws? RTL Boulevard brengt je geen nieuws. Als je nieuws wil lezen, like dan de pagina van de NOS of als je merktrouw bent, RTL Nieuws. Maar Winston en consorten roddelen, kleppen en ratelen tot in den treure over de belangrijke celebs die Nederland rijk is.
3) Ooit heb je zelf gekozen om deze pagina en al zijn spannende updates te volgen. En nogmaals, dat is geen wereldnieuws. Dus als je belangrijk nieuws wil lezen over de aardbeving in Nepal, dislike dan gauw de pagina van RTL Boulevard en kies een echt nieuws medium uit, maar je bent absoluut niet op je plaats om hen aan te spreken op het feit dat ze roddelpers zijn. Ga, gauw!

haters-gonna-hate-potatoes-gonna-potate

Helaas is dit een terugkerend en veel gezien issue op het internet. Haters. Mensen maken een keuze om een bepaald persoon of merk te volgen, en bashen deze vervolgens bij elke update die hij of zij plaatst. De vraag die anderen elkaar stellen: “waarom volg je iets of iemand als je het overduidelijk helemaal niet leuk vindt?” Ben je dan zo in en in slecht dat je plezier haalt uit haten? Dat je geniet van gemene comments achterlaten, en lol hebt in het feit dat iemand zich hier kut om voelt? Wat mij betreft zouden deze mensen 1000 maal eerder van Instagram of Facebook verwijderd mogen worden dan een vrouw die haar striae plaatst.

Instabook, get yo priorities straight.