Bron

Het merendeel van mijn blogposts komt voort uit ergernis. Zo ook deze. Een ergernis waar ik vanavond al 3 keer over ben uitgebarsten – tegen 3 verschillende mensen, dat wel (;

Zoals ik in deze post al uitlegde kom ik 4 keer per week in de sportschool. Ik volg trouw het schema wat mijn personal trainer me geeft en ik doe zo goed mogelijk na wat zij mij heeft geleerd. De eerste week houd ik mijn telefoon erbij om het toegestuurde schema telkens te raadplegen. Als ik hem vervolgens uit m’n hoofd weet ga ik als een heuse sporty spice alle oefeningen af.

Sporten is voor mij echter wel een hele opgave. Ik vind het niet leuk, hou niet van de macho cultuur die in de budgetsportscholen hangt (incl. de lúcht af en toe!). Ik sleep mezelf er altijd heen. Vervolgens schakel ik mezelf over op de automatische piloot en achteraf voel ik me wel weer goed dat ik ben gegaan. Maar leuk, never. Het resultaat daarentegen is wel leuk and that’s what keeps me going.

Wat mijn ‘pret’ enorm drukt zijn die irritante opgepompte betweters. Bijna wekelijks overkomt het me dat iemand me komt vertellen dat ik het fout doe. Als ik alleen ben en oordopjes in heb, is het des te storender dat ik ze uit moet doen omdat een behaarde machoman met een U-hals waar je u tegen zegt mij wil vertellen hoe het wel moet.

Mr Know it All

Oké, ik heb vast niet alle wijsheid in pacht en het kan best dat ik het fout doe. Maar let me be; ik val af, dus iets wat ik doe zal vast wel werken. Stoor me niet, want ik vind het al klote wat ik aan het doen ben. Praat niet tegen me, zie ik eruit alsof ik zin heb in een praatje? (lees: resting bitch face). Ik moet m’n oordopje uitdoen, mezelf uit m’n concentratie halen (ik raak de tel kwijt door jou!), naar jouw arrogante gezicht kijken & mezelf verdedigen. Want nee, ik weet zeker dat ik het niet fout doe, m’n trainer heeft het me namelijk zo uitgelegd. Wie mijn trainer is? Dan zijn toch zeker jouw zaken niet.

Hoe fijn was het dat een andere trainer naar me toe kwam en zei dat wat hij zei onterecht was? 

C’est le ton qui fait la musique

Zegt m’n vader altijd. En dat is in dit geval ook echt zo. Wanneer er iemand met een geïrriteerd gezicht op me afstapt en zegt ‘Je doet het fout’, heb ik al gegeten en gedronken. Daarentegen stel ik het wel op prijs als iemand vriendelijk vraagt of hij/zij me kan helpen en opbouwende tips geeft. Het is dus de manier waarop, in combinatie met alleen maar een mededeling of de opbouwende kritiek.

Helaas is de vriendelijke approach me pas 1 keer overkomen. Dat was ook iemand die vriendelijkheid uitstraalde, en kennis en kunde bezat, en het was geen op-zichzelf-geilende-bebaarde-Ken-pop die duidelijk aandacht tekort kwam.

“Als je dit doet, heeft deze oefening geen effect,” zei vorige week iemand die het nodig vond me hierbij op de schouder te tikken. Vent, waar bemoei je je mee? Deze oefening zit niet eens in m’n schema. Ik zit de tijd te doden omdat alle apparaten die ik moet doen, bezet zijn op dit ogenblik. Dus ik doe maar wat. Omdat ik geen zin heb om als een geep te gaan staan wachten in een hoekje totdat er iemand klaar is. Maar ik heb zó geen zin om dat uit te leggen aan zo’n zwetend mansfiguur.

Bah, ik kots ervan. Ik heb heus geen moeite met kritiek, want wat krachttraining betreft ben ik nog maar een beginner. Maar het is dus de manier waarop én ik wens gewoon niet elke training gestoord te worden. Dank u vriendelijk.

#einderant