8 momenten die iedere nagellak addict herkent

25 april 2015

Het lakken der nagels is sinds jaar een dag een – uit de hand gelopen – hobby van mij. Ooit begon ik een blog over nagels, maar bij gebrek aan creativiteit en discipline stopte ik daarmee. Toen startte ik de webshop en met zoveel kleuren op voorraad werd het vaste taak in mijn weekprogramma om er minstens 3 uit te proberen.

Nagels lakken kent z’n ups en downs, vergis je niet. En omdat ik dol ben op lijstjes – ik ben een vaste Buzzfeed bezoeker – wordt het tijd dat ik er zelf ook 1 maak.

1. Niet kunnen kiezen tussen een matte topcoat of een glanzende. “Mat is mega tof.” “Maar die droogt niet zo snel.” “De glanzende is binnen 3 minuten droog.” “Ja maar de matte is heel hip.” Maar misschien verwdijnt het effect van de lak wel als ik een matte gebruik.” Hashtag error.

2. Dat euforische gevoel wanneer je geen enkele keer je nagelriemen hebt geraakt. Dat is voor mij een uitzondering, want ik ben niet zo precies. En dat heerlijke moment dat het vertrouwen in jezelf terugkeert en je in jezelf mompelt “I still got it”.

3. Die toren van wattenschijfjesrollen in de kast. Je hebt ze, ik weet dat je ze hebt. Elke keer bij het Kruidvat neem je een nieuwe rol mee, want ja, het zweet breekt je al uit bij het idee dat je aan de laatste rol moet beginnen.

4. Een wederhelft die elke keer zegt: “Jezus, die lucht!” *hoest overdreven* “Hoe kan je daar in zitten, avond aan avond? Dat kan niet goed voor je zijn.” Jouw dodelijke blik als antwoord, terwijl je denkt: zip it, shrimpy. Je bent te goed om deze discussie aan te gaan.

5. Het altijd op zoek zijn naar je holy grail. Ik heb mijn favo topcoat van Lacquester al gevonden. Evenals de voor mij beste basecoat van Essie. Ook in nagelriem verzorging ben ik blij met m’n Lemony Flutter van Lush. For now. Want er is altijd ruimte voor verbetering. De zoektocht stopt nooit.

6. De drang om je stash uit te zoeken maar het vervolgens zonde vinden om weg te gooien. Want ja, die kan je nog wel eens gebruiken voor nail-art. En deze is misschien wel bijna zo dik als cement, maar hij bezorgde jou veel complimentjes in de zomer van 2007. Dit was een Limited Edition, misschien wordt het nog wel eens geld waard.

7. Overal in huis staat nagellak. Het hoort bij je interieur, men weet niet beter. Je wederhelft heeft zich er ook al bij neergelegd. En zo hoort het ook.

8. Vriendinnen willen altijd nagellak lenen. Of dat je hun nagels doet. Of dat je ze wat aanbeveelt. Of meeneemt als je naar ze toe gaat. En je vindt het nog leuk ook. En elke keer als je iemands nagels doet, hoor je dat stemmetje zeggen: “tijd voor een carrièreswitch?”

Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, zwanger van eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over de zwangerschap!

NIEUWSTE BLOGS

Feeling festive? The Body Shop special editions

Feeling festive? The Body Shop special editions

The Body Shop blijft me elk jaar weer verrassen met nieuwe, frisse geuren. Deze maand kwam er een heerlijke tas binnen vol met de nieuwe feestelijke geuren van The Body Shop. De komende weken ga je nog meer lezen over de inhoud, maar vandaag trappen we af met de...

Natura Bissé C+C Vitamin Scrub

Natura Bissé C+C Vitamin Scrub

In het kader van 'treat yoself' boekte ik een paar weken geleden een gezichtsbehandeling bij m'n favoriete salon Elle & Moi in Rotterdam. Sinds eind vorig jaar is dit mijn place to be voor alles: ik begon er met LPG behandelingen (erg fijn! maar door zwangerschap...

Wat doe ik tegen zwangerschapskwaaltjes? Tips & tricks!

Wat doe ik tegen zwangerschapskwaaltjes? Tips & tricks!

Nee, ik ben zeker niet de eerste die hier last van heeft & een blog over schrijft en ik zal ook zeker niet de laatste zijn! Maar sinds ik zwanger ben, heb ik een hoop DM's gehad met vragen voor tips. En omdat elk lichaam ander werkt en iedereen baat heeft bij...