Het boeit me niet wie waar heen gaat. Welke technolover in mijn Facebookvriendenkring – toch anders dan de echte vriendenkring – er naar de laatste avond in Perron gaat. Welke hipster er naar de laatste dag in de PI op de Noordsingel gaat, of wie zich aanmeldt voor de Geheime Tuin. De Geheime Tuin. Waar al ongeveer 10 van m’n vrienden zich vanochtend hebben aangemeld.

Ik meld me alleen aan bij evenementen waar ik heen ga om huishoudelijke mededelingen te checken. Zijn er genoeg wc’s, is het al uitverkocht, wat is de line-up? Wat mij betreft hoeft ook niet iedereen dat te zien. Laat ze dat maar alleen vinden als ze moeite doen om mij te stalken.

Toch klik ik op de Geheime Tuin. Ik wil er niet heen, maar waar is all the fuss about? En ja hoor, ik zie een hoop kotswoorden zoals culinair, workshops, pop-up, yoga. Bijdehante spelfoutwijzers. Iemand die aanbiedt om te komen hoelahoepen. En ik ben weer weg.

Wat ik nog leuker vind zijn de aanmeldingen bij de 30 Day Ab Challenge Month, en dat soort dingen. Waar 100.000 mensen aan meedoen. Wil je iets bewijzen door je daar aan te melden? Heb je een Facebook evenement nodig om jezelf eraan te herinneren dat je moet sporten?

Laatst ging De Biergarten open. Ik zag op Facebook dat er ongeveer 2800 man gingen (waarvan ook ongeveer 25 van mijn social network amigo’s). Ik werd al claustrofobisch toen ik dat getal zag. Ik ben wel eens bij De Biergarten geweest. Zo groot is het allemaal niet daarbuiten. Ik ben me er heus wel van bewust dat ze er niet allemaal staan uiteindelijk, maar ongetwijfeld is er een groot deel wel.

Nee, ik ga wel lekker burgerlijk de grote boodschappen doen bij de Lidl op vrijdagavond. Ajuu.